Statystyki w sklepie internetowym
-
Statystyki w sklepie internetowym
Zastanawiam się nad wyborem odpowiednich statystyk do wstawienia do mojego sklepu.
Czy ktoś z Was mógłby polecić jakiś system? Stat24.pl, Mystat.pl?
Czekam na Wasze opinie
Czy ktoś z Was mógłby polecić jakiś system? Stat24.pl, Mystat.pl?
Czekam na Wasze opinie
-
Google Analytics
Dzięki za info. Szczerze powiem, że wcześniej nie słyszałam o google analytics. Po Twojej informacji, rochę się z tym zaznajomiłam.
Wydaje mi się to fajnym rozwiązaniem, szczególnie na początek.
Czy Ty osobiście z tego korzystasz? Jesteś zadowolony?
Wydaje mi się to fajnym rozwiązaniem, szczególnie na początek.
Czy Ty osobiście z tego korzystasz? Jesteś zadowolony?
-
Google analytics a Stat24.pl
Czy statystyki w tych 2 systemach się różnią? To znaczy czy widzisz różnice w pokazaniu ilości odwiedzin w danym dniu w tych i w tych?
Które byś bardziej polecał?
Które byś bardziej polecał?
-
Statystyki
Dzięki za info.
Ja prawdopodobnie na początku zacznę od Google Analytics.
Później zobaczymy, jak będę zadowolona, to po co płacić?
Pozdrawiam!
Ja prawdopodobnie na początku zacznę od Google Analytics.
Później zobaczymy, jak będę zadowolona, to po co płacić?
Pozdrawiam!
Google Analytics
Ja ostatnio zaczęłam korzystać z Google Analytics i jestem bardzo zadowolona. Są to bardzo szczegółowe i jak dla mnie przejrzyste statystyki.
Polecam wszystkim!
Polecam wszystkim!
-
Google Analytics
Rzeczywiście Google Analytics są super! Jak na razie z nich korzystam i nie zamierzam zmieniać na inne statystyki.
Re: Statystyki w sklepie internetowym
Ja właśnie zaczęłam korzystać ze stat24 i powiem szczerze, że nie do końca jestem zadowolona. Wiem, że ludzie wchodzą na moją stronę z innych stron, a wejść tych po prostu nie widać! Robiłam specjalnie testy, znajomi o danych godzinach klikali z różnych komputerów, potem to sprawdzałam i niestety nie było widać wielu wejść. Czy Wy też mieliście z tym problem? Dodam, że korzystam z darmowej wersji.
Po ostatnich zmianach STAT24 może (i czasem to robi) wyświetlać reklamy jeśli masz zainstalowany kod statystyk.
Jeśli chodzi o GA to są to bardzo fajne statystyki, ale chwilami spowalniają działanie strony jeśli wstawisz je w nieodpowiednim miejscu kodu..
Jeśli chodzi o GA to są to bardzo fajne statystyki, ale chwilami spowalniają działanie strony jeśli wstawisz je w nieodpowiednim miejscu kodu..
Co masz na myśli, pisząc, że wstawiając kod GA w nieodpowiednim miejscu można spowolnić generowanie strony? Wg specyfikacji Google-a, trzeba go wstawić tuż przed zamknięciem tagu <BODY>
Jeśli wstawisz go bezpośrednio przed </body> to nie ma problemu, z kolei jeśli wrzucisz go w inne miejsce (np przed zamknięciem ostatniego diva) to GA też będzie działać, ale strona nie będzie renderowana do końca do czasu załadowania plików GA.
Dodatkowo jeśli masz cokolwiek co jest odpalane onLoad to zostanie odpalone dopiero po pobraniu plików wszystkich, w tym GA, niezależnie od miejsca w kodzie w którym się znajdzie (niektóre sklepy w ten sposób odpalają lightboxa).
Dodatkowo jeśli masz cokolwiek co jest odpalane onLoad to zostanie odpalone dopiero po pobraniu plików wszystkich, w tym GA, niezależnie od miejsca w kodzie w którym się znajdzie (niektóre sklepy w ten sposób odpalają lightboxa).