Na co najczęściej zwracacie uwagę przy zakupach online?

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
swenNL

Re: Na co najczęściej zwracacie uwagę przy zakupach online?

Post autor: swenNL »

deborah83 pisze:Ja najbardziej na cenę, asortyment i szybkość dostawy.
a wygląd sklepu - nie zwracasz na to uwagi? jest to dla Ciebie bez znaczenia przy robieniu zakupów?

Eprice

Post autor: Eprice »

Własnie opinie są decydujacym czynnikiem,wobec którego dokonujemy wyboru o tym czy dokonac zakupów czy nie. Potem zwracamy uwage na drugi element jakim jest cena.

Magda.Mała.Mi

Post autor: Magda.Mała.Mi »

Fakt, wygląd jest ważny. Nie zdecydowałabym się na zakupy, jeśli strona byłaby w opłakanym stanie. Sprawdzam również opinie o sklepie oraz ceny :D

swenNL

Post autor: swenNL »

Magda.Mała.Mi pisze:Fakt, wygląd jest ważny. Nie zdecydowałabym się na zakupy, jeśli strona byłaby w opłakanym stanie. Sprawdzam również opinie o sklepie oraz ceny :D
moim zdaniem wygląd sklepu internetowego jest jak wygląd wystawy w tradycyjnym sklepie

Awatar użytkownika
tagalog

Post autor: tagalog »

Zwracam uwagę na, rzecz jasna, towar, stosunek ceny do oferowanych produktów i łatwość nawigacji. Pewnie też podświadomie na grafikę.

scandalous

Post autor: scandalous »

Na asortyment oczywiście, ale także na takie kwestie jak wygląd strony int. danego sklepu (brak ewidentnych błędów w pisowni, ciekawy układ menu itp.), może się to wydawać mało ważne, ale w końcu daje nam pewien (mały co prawda) dowód, że mamy do czynienia z czymś poważnym. Ja zwracam uwagę także na obecność jakiś dodatkowych porad - czyni to sklep przyjaznym dla klientów - oraz wyczerpujących informacji na temat danego produktu. Myślę, że to tyle w ramach najważniejszych kwestii:))

Eprice

Dodatkowe porady tez są ważne,czasem można znaleźc je na specjalistycznych forach. Jednak nadal będę sie upierał,że najpierw jest cena a potem opinie o sklepie. Strona graficzna też ma jakiś wpływ,ale nie decydujacy.

ramka

Post autor: ramka »

Ja najczęściej zwracam uwagę na szybkość realizacji zamówienia. Jest ona szczególnie ważna gdy zamawiam w sieci produkty spozywcze, które mogą się szybko zepsuć. No kolejna rzecz to oczywiście jakość produktów.

Eprice

O tak,zapomniałem o szybkości realizacji zamówienia. To tez jest bardzo wazne,często udogodnieniem dla klienta jest także kilka opcji form płatnosci.

jeziorko

Post autor: jeziorko »

Osobiście zwracam uwagę na dwie rzeczy przy zakupach w sieci - po pierwsze na asortyment, wiadomo, że im sklep ma większy, tym lepiej prosperuje. Drugą, bardzo ważną rzeczą jest cena poszczególnych produktów. Oczywiście im tańsze, im więcej promocji tym lepiej dla klientów. Ostatnio znalazłam kilka ciekawych sklepów, które te dwa podstawowe kryteria spełniają, jednym z nich jest medialux. Zainteresowała mnie ich oferta, głównie ze względu na stronę - na początku myślałam, że to strona media marktu, ale jak zobaczyłam, że mają inna nazwę, to zaczęłam się zastanawiać "co jest?". Być może tylko mi się wydaje, ale czy czasem media markt nie otworzył sobie sklepu internetowego w sieci?

apaszka

Post autor: apaszka »

Ja najczęściej zwracam uwagę na asortyment i ceny. To są główne argumenty, które przemawiają za to, żeby właśnie w tym sklepie robić zakupy a nie w innym. A tak swoją drogą to bardzo ciekawe co mówisz, że medialux jest internetowym media markt. Nic nie słyszałam na ten temat. A ty jesteś pewna, że to są te same sklepy??

jeziorko

Post autor: jeziorko »

No wiesz co pewna nie jestem, ale skoro wszystko jest takie samo, to trudno o tym nie pomyśleć. Przecież wiele sklepów stacjonarnych otwiera swoje sklepy w internecie - wychodzi się naprzeciw oczekiwaniom klientów. Właśnie myślałam, że może przeoczyłam jakąś reklamę w telewizji, a że mało oglądam, to bardzo prawdopodobne. Myślałam, że może mnie ktoś uświadomi, bo mi to po głowie chodzi.

bastek89

Post autor: bastek89 »

Wg. mnie najpewniejsze są sklepy z dużą ilością pozytywnych komentarzy na allegro. Robię zakupy w dużych ilościach od dawien dawna i odkąd stosuję się do tej zasady to przykry incydent jeszcze mi się nie przydarzył.

Wenus

Post autor: Wenus »

Ja zwracam uwagę na producenta. To gwarantuje jakość. Na aukcjach nie kupuję, sprzęt staram się kupować w zaufanych sklepach internetowych. To takie co do których mam pewność, że nie będzie problemów z reklamacją i że mają szybką dostawę.

apaszka

Post autor: apaszka »

no tak producent też jest ważny. Ja też raczej nie korzystam z aukcji, bo jakoś nie mam do nich zaufania, jakoś tak nieufna się robię w tej kwestii i doszukuję się jakiegoś kruczka;) poza tym jest tyle sklepów internetowych, że nie potrzebuję tego, żeby korzystać z aukcji internetowych.

ODPOWIEDZ