Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZUŚCI

Zanim dodasz opinię, przeczytaj zasady działu!
grzeles1234

Re: Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZ

Post autor: grzeles1234 »

Posłuchajcie tego oszusta:

http://w456.wrzuta.pl/film/aIvLbcTaYC7/etanto.pl

Mama nadziej ze go ktos dorwie.

grzeles1234

Post autor: grzeles1234 »

grzeles1234 pisze:Posłuchajcie tego oszusta:

http://w456.wrzuta.pl/film/aIvLbcTaYC7/etanto.pl

Mama nadziej ze go ktos dorwie.
Trzeba jeszcze dopisć że:
Plik składa się z dwóch nagranych rozmów:
Pierwsza rozmowa gdzie informuje że pieniadze powinny być zwrócone nagrana w końcu maja br. druga rozmowa w której wypiera sie że ma coś wspólnego z sklepem nagrana w połowie czerwca.

Rysiek

Post autor: Rysiek »

Do grzeles1234; I cóż tym nagraniem chciałeś, domorosły Sherloku, udowodnić? Jeśli kulturę osobistą rozmówcy, to ci się udało. Potem chciałeś popisać się inteligencją ale zapomniałe, że jesteś itelektualistą z kółkiem w nosie i na pytanie bez sensu dostałeś odpowiedź jak w reklamie kabaretu Mumio -" K O P Y T K O".

AniaP

Post autor: AniaP »

witam,
ja równiez zostalam oszukana przez etanto. Kupowalam jak jeszcze mieli wpisany adres w Warszawie.
Chce zalozyc sprawe cywilna, ale nie moge znalezc danych adresowych tej firmy. Czy ma ktos polskie dane tej firmy? (NIP, REGON, KRS).

Z gory dziekuje za pomoc

AdamM

Post autor: AdamM »

Witam Wszystkich!

To co się dzieje na tym forum, w tym konkretnym wątku niestety zmusza mnie do zabrania głosu (tez miałem problemy z etanto).

Wypunktuje to, co mi się udało ustalić

1) Na początku etanto.pl działało pod Warszawskim adresem, pod którym w zasadzie żadne biuro nie istnieje
Następnie po pewnej przerwie w działaniu serwisu, etanto wraca z nowym regulaminem i nowym adresem siedziby:
---> adres podany to adres ATT Partners LLC, 712 Pionier Ave. Ste. 100; Cheyenne, WY 82001 - i tutaj się pojawia ZONK. Tak firma w USA była zarejestrowana, ale została już rozwiązana, ze względu na problemy podatkowe. Źródło: https://wyobiz.wy.gov/Business/FilingDe ... 5018036157. Zdarzyło mi się rozmawiać z ATT Partners/przedstawicielem etanto.pl i Pan po drugiej stronie twierdził, ze są firma działająca w USA. Co można pomyśleć??? TAK! KLAMSTO !
---> pojawia się nowy regulamin, który mówi o zwrocie pieniędzy w terminie 180 dni i inne dziwne rzeczy. Opinia UOKiK:
"Zapisy regulaminu sprzedawcy, to w ocenie Federacji Konsumentów stanowią one klauzule niedozwolone i mogą naruszać zbiorowe interesy konsumentów.". Ponadto, Pan, z ATT Partners/przedstawicielem etanto.pl twierdzi, ze są firma Amerykanska i ich Polskie prawo nie obchodzi... oczywiście jest to bardzo blednę myślenie.

2) Pod koniec czerwca strona WWW etanto.pl przestaje działać. Nie ma nic w tym dziwnego. Dane dotyczące rejestracji domeny (przed 1 lipca)

Informacje o domenie etanto.pl
NAZWA DOMENY: etanto.pl
typ abonenta: organizacja
serwery nazw: ns3.biznes-host.pl. [91.228.199.185]
ns4.biznes-host.pl. [91.228.198.75]
utworzona: 2013.07.01 18:50:42
ostatnia modyfikacja: 2015.05.28 01:53:44
koniec okresu rozliczeniowego: 2015.07.01 18:50:42

opcja: brak

dnssec: brak

ABONENT:
firma: ATT Partners LLC
ulica: 1712 Pioneer Ave. Ste. 100
miasto: 82001 Cheyenne, WY
telefon: +48.692740012
ostatnia modyfikacja: 2013.12.18

Po 1 lipca:
DOMAIN NAME: etanto.pl
registrant type: organization
nameservers: ns3.netdc.pl. [91.228.199.2]
ns4.netdc.pl. [91.228.196.26]
created: 2013.07.01 18:50:42
last modified: 2015.07.06 15:51:09
renewal date: 2016.07.01 18:50:42
no option
dnssec: Unsigned

REGISTRAR:
Biznes-Host.pl sp. z o.o.
Grodziska 17a/4
60-363 Poznan
Tel: +48.616624200
Email Masking Image@biznes-host.pl

Ciekawe skąd ta zmiana? No a z tego powodu, ze zmieniła się osoba rejestrująca. Wcześnie był nią niejaki Pan Andrzej. Przynajmniej tak się zgłasza poczta głosowa +48.692740012. Latwo znaleźć ten numer w sieci, albo po prostu pod niego zadzwonić. Można się się ciekawych rzeczy dowiedzieć. np można zadzwonić - na poczcie zgłasza się osoba, która przedstawia się jako Andrzej.

3) Osoba, która dzwoni przedstawia się jako ATT Partners/przedstawiciel etanto.pl proponuje następujący układ:
"napisz, ze jesteśmy ok, a oddamy Ci kasę... ". Tego chyba nie trzeba komentować... (Ja po takim telefonie, po prostu olałem sprawę, bo nie straciłem aż tak dużo).

4) Udało mi się dotrzeć do osoby, której udało się odzyskać kasę. Ciężko bardzo było, ale w końcu i uzyskałem adres, z którego kasa została oddana. Myślicie, ze zwrot pochodził od ATT Partners LLC al. Jerozolimskie 96 00-807 Warszawa Numer rachunku:
72 1090 1942 0000 0001 1230 6483? Numer konta się zgadza: 72 1090 1942 0000 0001 1230 6483, ale podpisana firma to:
WISALIACOM LIMITED AGIOU PAVLOU & RIZOKARPASOU 2 1107 NIKOZJA. Tutaj wystarczy wpisać w gogle WISALIACOM, poczytać a wnioski może nasuną się same.
http://www.krs-online.com.pl/wisalia-co ... 79274.html

I teraz najważniejsze:
Dlaczego to pisze?

- NIE JESTEM z żadnej konkurencji (jestem zwykłym korposzczurem, który pracuje na open space codziennie przez 8h)
- NIE JESTEM żadnym hejterem. Nie popieram hejterstwa, nie zachęcam do niego. Widziałem wiele złych wypowiedzi w sieci na temat etanto.pl (i fleszpix.pl) i serio się nie dziwie tym wpisom, bo zauważyłem sporo osób, które pisało, ze zamówili towar, zapłacili za niego i w tym momencie nie maja ani towaru ani kasy.
- Czytałem i obserwowałem ten watek i powiem, ze w moim osobistym odczuciu osoba o nicku Rysiek może mieć coś wspólnego z firma etanto.pl/fleszpix.pl (?). Osoba o tym nicku ma ogromny tupet i po prostu znacznie przegina (dawno nie widziałem nikogo tak bezczelnego).
- Mam nadzieje, ze ten wpis komuś pomoże.
- Mam nadzieje, ze osoby, które stoją za tym, poniosą odpowiedni konwencje (zgodnie z polskim prawem, nie mowie tutaj o ukraińskiej mafii, odciętych palcach, etc).
- Mam nadzieje, że odpowiednie organy zgodne z Polskim prawem, np. Policja odpowiednio zajmie się sprawą.

Jako dodatkowa lektura polecam:

http://www.krs-online.com.pl/polero-sp- ... 06754.html
http://www.wykop.pl/link/2557201/uwaga- ... ronicznym/
https://wyobiz.wy.gov/Business/FilingDe ... 5018036157
http://forum.pclab.pl/topic/951412-Skle ... da0cb3bcc9
http://www.goldenline.pl/grupy/Przedsie ... 406145/s/3

Na koniec życzę wszystkim z całego serca, aby udało im się odzyskać pieniądze!

Rysiek

Do AdamM; Co za skromność. Stwierdził Pan cytat; "tez miałem problemy z etanto", pytanie ile wynosiło jak Pan znowu stwierdził "olanie"? I jak tak naprawdę zakończyła się sprawa? Widząc ile zadał Pan sobie trudu żeby sprawę zbadać to trudno uwierzyć w ten wielkopański gest! Sądzą po informacjach, które Pan podaje to musi mieć Pan wiele wspólnego z instytucjami, które otoczyły siecią inwigilacyjną nas czyli przyzwoitych obywateli. Trudno oddychać w takiej rzeczywistości.

AdamM

Post autor: AdamM »

Rysiek pisze:Do AdamM; Co za skromność. Stwierdził Pan cytat; "tez miałem problemy z etanto", pytanie ile wynosiło jak Pan znowu stwierdził "olanie"? I jak tak naprawdę zakończyła się sprawa? Widząc ile zadał Pan sobie trudu żeby sprawę zbadać to trudno uwierzyć w ten wielkopański gest! Sądzą po informacjach, które Pan podaje to musi mieć Pan wiele wspólnego z instytucjami, które otoczyły siecią inwigilacyjną nas czyli przyzwoitych obywateli. Trudno oddychać w takiej rzeczywistości.
Sprawa sie tak zakonczyla tak jak napisalem w punkcie 3: "Osoba, która dzwoni przedstawia się jako ATT Partners/przedstawiciel etanto.pl proponuje następujący układ: "napisz, ze jesteśmy ok, a oddamy Ci kasę... ""

Rozumiem, ze uważa Pan, ze to jest uczciwa postawa??? Tak sie zachowuja przyzwoici obywatele? Nie sadze...

AniaP

Post autor: AniaP »

Dzieki AdamM, ale nie wiem co mam z tym zrobić.
Widać że ten Malik przez wiele lat założył wiele działalności gospodarczych i w podobny sposób oszukuje ludzi przynajmniej od kilku lat. Chyba nie mogę pozwać innego podmiotu gospodarczego na podstawie takiego prywatnego śledztwa. Oczywiście zgłosiłam sprawę na policji, ale chciałabym zrobić coś więcej, tym bardziej że ludzie składają na nich doniesienia na policji już od przynajmniej 3 lat...

Jakim cudem tacy ludzie jeszcze chodzą na wolności? (serio pytam)

Wisalia to też był sklep i też nie cieszył się uznaniem klientów:
http://boguszowgorce.naszemiasto.pl/fir ... -formularz

Do wczesniej wymienionych na tym forum sklepów dochodzą więc jeszcze: etna12, stop12 i Elbruso. Na allegro mieli konto zdzicho01 (pewnie jego wspólnika Prokopowicza) - ale oczywiście jest już dawno zawieszone...

mz9

Post autor: mz9 »

Jak wcześniej pisałem, też czekam na zwrot wpłaconych pieniędzy ( zam. na Fleszpix nr 684872961 ) po kilku wysłanych e-mailach ( oczywiście bez odpowiedzi ) zgłosiłem sprawę na Policji. Po tym fakcie nastąpiła mała zmiana, tj. zadzwonił do mnie Pan ze sklepu z pretensjami , że dziwnie sie zachowuję , zamiast cierpliwie czekać ;) otrzymałem też już dwa e-maile " prosimy czekać , niebawem Pańska sprawa będzie rozpatrzona " ;)) Nie bardzo wiem co jest w mojej sprawie do rozpatrywania poza zwrotem wpłaconych pieniędzy , mogę ponownie wysłać nr konta..
Inna rzecz od 2 tyg jestem w US , poprosiłem e-mailem do Fleszpix o podanie namiarów na ich firmę w Stanach - narazie bez odzewu.. znajomi (pracownik banku i policjant ) próbowali znaleźć tutaj jakiś ślad ich istnienia - nie udało się ... Nic to, za tydzień wracam i może tak jak podpowiedział tutejszy policjant zgłosić do Skarbówki ?
Pzdr

gmarkow

Post autor: gmarkow »

No cóż, Malik i Prokopowicz z pomocą Kuca uważają że tacy z nich geniusze, że ręka sprawiedliwości ich nie dosięgnie. Prawda jest jednak taka, że przejadą się na tej pewności siebie już niedługo. AdamM udowodnił, że w internecie nikt nie jest anonimowy i zawsze zostawi jakiś ślad.
PS: Rysiu, może już czas zwrócić skradzione pieniądze?

Rysiek

do gmarkow czy w innej wersji: mz9, AniaP, AdamM; klonujecie myśląc, że w ten sposób zyskacie efekt skali. Jesteście żałosną parą (tylko parą) trefnisi epatującą informacjami (w sposób przestępczy) informacjami personalnymi, które można łatwo znależc w różnych miejscach w necie!

bugagap

Post autor: bugagap »

Rysiek pisze:do gmarkow czy w innej wersji: mz9, AniaP, AdamM; klonujecie myśląc, że w ten sposób zyskacie efekt skali. Jesteście żałosną parą (tylko parą) trefnisi epatującą informacjami (w sposób przestępczy) informacjami personalnymi, które można łatwo znależc w różnych miejscach w necie!
Nie wymieniłeś mnie, nie zapominaj o mnie.
Biedny Rysio czuje sie osaczony przez klony, czy udaje niedorozwiniętego umysłowo żeby wzbudzić litość?

- Jak byś nie uszukał tylu ludzi to by ich tu nie było, skala jest tylko twoją zasługą, masz kłopoty z pamięcią?
- publikowanie danych dostępnych w Krajowym Rejestrze Sądowym nie jest przestępstwem, za to na twoje oszustwa jest np. Art. 286. § 1 kk, co podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Zgłoś się z tym problemem na prokuraturze to ci to dokładniej wyjaśnią
- Skoro twoje dane i historię oszustw można znaleźć tak łatwo nawet w internecie, to jak grubie akta ma już prokurator? (pytanie retoryczne)

Nie mogę doczekać się rozprawy.

antyWisaliaCom

Post autor: antyWisaliaCom »

zastanawiający jest fakt że jeszcze nikt niewpadł na pomysł żeby oszustom wystawić opinie na ich własnym wioskowym forum
http://www.vcity.pl/dolno%C5%9Bl%C4%85s ... 99/#593612
http://www.vcity.pl/dolno%C5%9Bl%C4%85s ... 82k%C4%99/
a niech ziomki wiedzą jakie ciule mieszkają za ogrodzeniem
a już za niedługo będzie o nich głośniej za sprawą jednej ze stacji medialnych musi tylko być zgoda prowadzących sprawe przed jej końcem a koniec Malików jest już coraz bliżej tak jak ich upadłuch firemek przedupić tyle kasy to trzeba być naprawdę ciulem.
I jak tu czytam Rysiu nie rzucaj się synek boś głąb jakich mało twoje smętne wywody można było czytać już w 2011 roku jak żeś na kosmetykach ludzi okradał drobnicowcu
Oddaj ludziom kasę to może trochę spokoju jeszcze będziesz miał a my daleko od siebie nie są i na paliwo kasy mamy

Rysiek

do antyWisaliaCom;( "a my daleko od siebie nie są i na paliwo kasy mamy") hej!

antyWisaliaCom

Post autor: antyWisaliaCom »

tak daleko jest do was że paliwo nawet niepotrzebne sie z góry turlne to na luzach dojede na impreze ale napitek będzie wasz za te darmowe odsetki hej!

ODPOWIEDZ