Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZUŚCI

Zanim dodasz opinię, przeczytaj zasady działu!
gmarkow

Re: Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZ

Post autor: gmarkow »

Skoro sklep Fleszpix.pl jest taki uczciwy, to z łaski swojej, sprawdź Rysiu przelewy wpływające na konto "firmy" Reflex LLC
o numerze 75 1020 1097 0000 7202 0275 4604. W dniu 27 lub 28 maja zaksięgowano na tym koncie moją wpłatę. Mniemam, że towaru, który zakupiłem nie jesteście w stanie dostarczyć. Wystarczy zatem odrobina skruchy i zwrot pieniędzy. Zmasowany atak oszustów, czy hejterów jak nas nazywasz jest efektem wyłącznie Waszych działań. Ile to razy bowiem mężczyzna odbierający telefon (pewnie Ty Ryśku, a może Marku) twierdził że jest poza biurem, albo jeszcze na portierni, lub w innej części budynku i w danym dniu nie będzie w stanie dotrzeć do komputera, aby sprawdzić gdzie mój telewizor się znajduje. Kamieniczka przy Wita Stwosza 16 we Wrocławiu to nie ogromna hala magazynowa i nie trzeba godzin, aby znaleźć się w innej jej części. Od dłuższego czasu obsługa sklepu nie odbiera telefonu, co z pewnością również nie uwiarygadnia słów o uczciwości sklepu fleszpix.pl. Przypomnę Ci również Ryśku, że 14 czerwca mailowo obiecałeś zakończyć moją sprawę w następującym po tej dacie tygodniu (15-19 czerwca). Gdy 19 czerwca upomniałem się o to, padła następna obietnica załatwienia sprawy w dniu 22 czerwca. Od tego czasu brak jakichkolwiek informacji odnośnie realizacji mojego zamówienia. Gdzie zatem porządność sklepu, o której mówisz? Na Opineo zostałem oskarżony o spreparowanie dowodów złożenia zamówienia. Nie mam pojęcia jaka jest obecnie numeracja zamówień. Być może składa się z 9 cyfr. Nie zamierzam tego sprawdzać, bo jedno zamówienie w Waszym sklepie w zupełności mi wystarczy. Wiem jedynie, że 27 maja numeracja zamówień była inna. Moje ma numer 7y14r0 i cały czas jest widoczne po zalogowaniu się na stronie sklepu.

nemedia

Post autor: nemedia »

Rysiek pisze:do bugagap; o przepraszam nigdy nie użyłem wulgaryzmu. Uważam bowiem,że określenia krańcowe (na przykład wyzwiska czy wulgaryzmy) pozbawiają tego kto je używa jakichkolwiek następnych argumentów. Tak jak dzieje się to w waszym wypadku. Miotacie się (szczególnie niejaki Boruk -nemedia ) strasząc bandytami z za wschodniej granicy (panie Boruk przerabiałem to w latach 90-tych). Gdyby nasze Państwo istniało nie tylko "teoretycznie" to ten Pan płaciłby wysoką cenę za takie groźby zresztą tak że i inni, którzy w sposób niewybredny pozwalają sobie na lżenie porządnego nie mającego nic wspólnego z etanto cz ATT sklepu fleszpix.pl .
pozdrawiam.
Co ciekawe, muszę się z paroma kwestami zgodzić - przed moim weekendowym wyjazdem dostałem podobne wskazówki co do mojego udzielania się na tym forum i faktycznie, teraz, już sobie ewentualnie poczytam ten ciekawy wątek, pisanie to już nie moje zadanie. Co do lat 90 też się zgadzam - było ciekawiej. Co do stanu naszego państwa nic nie będę pisał - bo to nie ma związku z wątkiem. Co do naszego spotkania - to się jeszcze okaż - nigdy nic nie wiadomo. Jedno jest pewne - kasa do mnie wróci - prędzej lub później. A tak ogólnie, to zbyt ładną pogodę mamy, żebym marnował swój czas na prowadzenie już zbędnych dyskusji. Wypada mi tylko napisać - działajcie, działajcie :) powodzenia życzę.

Awatar użytkownika
Andrzej
Kontakt:

Post autor: Andrzej »

Reflex LLC (Fleszpix) i ATT Partners LLC (etanto) to jedno i to samo :)

Miałem telefon rzekomo od fleszpixa, po czym szanowny Pan wydał się podając wszystkie dane które były przesłane do sklepu etanto (zadzwonił sam na telefon do osoby która miłą odebrać przesyłkę).

Rysiek

Post autor: Rysiek »

Panie Boruk stracił Pan wenę? A może zrozumiał Pan. że tyle dostarczył dowodów na zafundowanie mu art. 212 lub 216 kk, że strach Pana obleciał. Jak tylko znajdziemy czas to przekona się Pan ile to kosztuje. Zrobimy to z wielką przykrością bo polubiliśmy te Pańskie fanfaronady.

bugagap

Post autor: bugagap »

Panie Rysiek,
zamiast pisać bzdury, niech Pan się wreszcie merytorycznie odniesie do mojego zamówienia 80pbdr. Ponad 2 miesiące temu przywłaszczył Pan sobie moje pieniądze, co oznacza, że jest Pan po prostu zwykłym złodziejem. Strasząc okradzionych przez siebie ludzi sądem, brzmi Pan niedorzecznie.

Proszę oddać ludziom pieniądze, przeprosić i zakończyć ten wątek zamiast się publicznie ośmieszać.

gmarkow

Po dłuższym czasie "ciszy" otrzymałem dzisiaj maila od obsługi sklepu fleszpix. Co prawda "jedna jaskółka wiosny nie czyni", ale to zawsze jakiś malutki przełom. Wszystkich czytających ten wątek niezwłocznie poinformuję, jeśli zajdą jakieś znaczące zmiany sprawie mojego zamówienia.

grzeles1234

Post autor: grzeles1234 »

Pojawił się nowy ciekawy wpis.
Wystarczy wpisać w przeglądarkę: etanto goldenline (Strona 6) - posłuchajcie go.

gmarkow

Na Opineo było chyba małe trzęsienie ziemi. Znieknęła połowa pozytywnych opinii na temat sklepu Fleszpix.pl

mz9

Post autor: mz9 »

Dołączam do grona oszukanych .. ( choć tli się jeszcze nadzieja na odzyskanie pieniędzy..)
Zakup na fleszpix w dn 27.06.2015 - zamówienie o nr 684872961 ; postępowanie typowe - dobry kontakt przed zakupem - po przelaniu pieniędzy - 1939.0 -brak kontaktu - e-maile bez odpowiedzi, telefon bez odbioru.
W ubiegłym tygodniu napisałem maila z wiadomością o odstąpieniu od umowy oraz żądaniem zwrotu wpłaconych pieniędzy; póki co bez odzewu..
Zgłaszam na Policję.

gmarkow

Odbyłem wczoraj kulturalną rozmowę telefoniczną (tak, tak, udało się dodzwonić) z przedstawicielem sklepu Fleszpix.pl. Okazało się, że fabryka nie wysłała telewizora do sklepu (skąd my to znamy?) i przewidziany jest zwrot środków. I tutaj zaczyna się najlepsza część, ponieważ z uwagi na moją aktywność na forum Sklepolandia.pl, sklep Fleszpix.pl nie zamierza mi pieniędzy zwrócić. Pan tłumaczył to planowanym przez "dział prawny firmy"(sic!) pozwie przeciwko mnie z racji podawania przeze mnie rzekomo nieprawdziwych informacji i narażenia sklepu na straty. Moje pieniądze mają stanowić niejako zaliczkę na poczet przyszłego odszkodowania. Czekam zatem niecierpliwie na wezwanie do sądu. Będzie to okazja do ujawnienia przez sklep danych personalnych właścicieli, a zatem ułatwi Policji odszukanie sprawców doprowadzenia mnie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem w postaci pieniędzy (Art. 286 Kodeksu Karnego § 1.), w której to sprawie toczy się już postępowanie. Sklep postępuje bezprawnie zatrzymując moje pieniądze jako zaliczkę na wyimaginowane odszkodowanie, gdyż jest to samowolne rozporządzenie czyimś mieniem. Wyłącznie organy ścigania i sąd mogą zabezpieczyć takie środki na poczet zadośćuczynienia lub odszkodowania. Póki co nie ma ani pozwu, ani tym bardziej wyroku sądu, a na to się nie zanosi, ponieważ informacje podawane przeze mnie na tym forum są prawdziwe, a zatem nie wyczerpałem znamion przestępstwa pomówienia, na które to tak ochoczo powołuje się przedstawiciel sklepu Fleszpix.pl. W najbliższym czasie zwrócę się o pomoc w mojej sprawie do Rzecznika Praw Konsumentów oraz prawnika, a także poinformuję o przebiegu rozmowy telefonicznej policjanta prowadzącego moją sprawę . Na koniec już dodam, że podczas rozmowy z przedstawicielem Fleszpix.pl ponownie pojawił się temat numeracji mojego zamówienia 7y14r0. Sklep zarzeka się bowiem, że jego numeracja zamówień ma inną formę. Dziwne, bo logując się na stronie sklepu, w zakładce "zamówienia" widnieje właśnie numer 7y14r0. Taki sam numer pojawia się w mailach od sklepu potwierdzających złożenie oraz realizację zamówienia. Widocznie na początku działalności sklepu Fleszpix.pl numeracja zamówień składała się z kombinacji sześciu liter i cyfr. O dziwo, taki sposób numeracji do złudzenia przypomina numerację zamówień w sklepie etanto.pl...

Rysiek

Do gmarkow;Jeśli ktoś na różnych, podobnych temu, forach wypisuje niestworzone brednie to jego wiarygodność jest żadna. Proszę wrócić na drogę cnoty i spróbować zachowywać się przyzwicie. Chyba, że Pan nie wie co to słowo znaczy, wtedy polecam słownik poprawnej polszczyzny. Zauważyłem, że impet hajtów zdecydowanie osłabł. Tak bywa gdy wszystko co tu wypisywano jest prymitywną konfabulacją.

bugagap

Post autor: bugagap »

do Rysiek: Masz tupet złodzieju, żeby posać coś o przyzwoitości...

Ja też tak jak gmarkow wciąż czekam na pieniądze które sobie przywłaszczyłeś

A gwoli ścisłości: To juź przynajmniej twój czwarty "sklep" po:
imediashop.pl
escreen24.pl
etanto.pl

Co będzie po fleszpix.pl?

Czekam na efekty działania wymiaru sprawiedliwości, a w międzyczasie będę prostował Twoje kłamliwe wypowiedzi.

KrzysztofH

Post autor: KrzysztofH »

Do Rysia:
Skończ proszę z tą obsesją nazywania nas hejterami. Tutaj takich nie ma. Mylisz pojęcia! Zostaliśmy z premedytacją okradzeni, a niepochlebne opinie o sklepie i próby odzyskania pieniędzy to nie hejt! Sprawdź sobie definicję!
Sprawdź sobie też skrzynkę pocztową sklepu etanto.pl tam jest kilkadziesiąt wiadomości w sprawie niezrealizowanego zamówienia, którego dane znajdziesz poniżej:

1946zł przelane na:
Numer rachunku: 72 1090 1942 0000 0001 1230 6483
Nazwa banku: Bank Zachodni WBK S.A. , BZWBK 1 O. w Kamiennej Górze , Kamienna Góra
Odbiorca: ATT Partners LLC
al. Jerozolimskie 96
Warszawa 00-807
Nr zamówienia: 9zy0yd
Zmówienie w Etanto.pl z 9.05.2015

Tymczasem na witrynie etanto.pl zniknął właśnie jedyny kontaktowy nr, pod który wprawdzie i tak nigdy nie dało się dodzwonić.
Natomiast dziś udało mi się dodzwonić pod jeden ze starych numerów etanto.pl (+48 882 188 412).
Ale oczywiście osoba po drugiej stronie udawała Greka i nic nie wskórałem.
Może w końcu ktoś w etanto, fleszpix czy jak tam jeszcze inaczej się nazwiecie, stanie na wysokości zadania i odda mi wreszcie moją kasę!!!

Rysiek

do KrzysztofH; to, że wymienia Pan z premedytacją nazwy i nazwiska dobitnie potwierdza,że miano hejtera jak najbardziej się Mu należy!! A cel do osiągnięcia? Dowalić tym, którym kumple z tej samej hejterskiej sfory dowalają. Prymitywny, ksenofobiczny sposób istnienia w sieci. Jeżeli naprawdę poniósł Pan stratę w wyniku transakcji handlowej to od odzyskania pieniędzy jest proces przed sądem powszechnym. Ale tm trzeba przedstawić dowody na swoje rację. Tutaj, i na innych knajackich portalach, wystarczy lać przysłowiową wodę.

resve

Post autor: resve »

Niestety my także zostaliśmy oszukani przez etanto. Telewizor został zamówiony przed Wielkanocą, miał być wysłany, później okazało się że jednak nie był. Po kilku rozmowach otrzymalismy maila, że w ciągu 3 dni pieniądze zostaną zwrócone. Nie ma ich do tej pory. Szkoda, że firma która miała bardzo dobre opinie na różnych serwisach i sprawiała wrażenie wiarygodnej, pozwala na takie szarganie swojej reputacji - jak artykuły na głównych stronach popularnych portali internetowych. Oczywiście za zwrot pieniędzy potrafię się odwdzięczyć.

ODPOWIEDZ