Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZUŚCI
Re: Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZ
do aga1; przecież to OPINEO usunęło Pani opinię ponieważ nie dotyczyła fleszpix.pl!!!!! Trafiła Pani tu bo tu wszystko się ukaże.
Witam forumowiczów, tak się składa że również zamówiłem TV w fleszpix około 14 dni temu i rosnący niepokój w związku z przedłużającą się dostawą skłoniły mnie do poszukiwań informacji na temat firmy w sieci, skąd trafiłem tutaj. Nie powiem, przeraziłem się po ogarnięciu tematu i przeczytaniu fali negatywnych opinii, ale...po ochłonięciu stwierdziłem, że trzeba dać sobie jeszcze nieco czasu (do końca bieżącego miesiąca) przed podjęciem decyzji o anulowaniu zamówienia i rozpoczęciu procedury zwrotu zapłaconej kwoty. Mam wrażenie, że sklep działa podobnie do popularnego aliexpress, czyli płacisz taniej, ale czekasz dłużej i oczywiście jeśli nie będzie się to ciągnęło miesiącami jak w niektórych opisanych tu przypadkach, to nie mam nic przeciwko a niższa cena w pełni zrekompensuje mi czas oczekiwania. Za dobrą monetę należy przyjąć, że choć kontakt ze sklepem jest naprawdę szczątkowy i prędzej można oczekiwać odpowiedzi tu na forum niż na oficjalnym mailu, to jednak facet stara się o dobrą opinię sklepu - z tego co czytałem na innych forach, zamówienia przeważnie dochodzą z mniejszym lub większym opóźnieniem, a gdyby gość naprawdę chciał się ulotnić z wpłaconą kasą to pewnie w ogóle nie odbierałby telefonów i nie pisał tutaj, bo i po co? Tak czy inaczej, póki co zachowuję zdrowy rozsądek i zobaczę jak się sprawy potoczą - mam nadzieję, że nie jestem tu jedynym naiwnym i długi czas dostawy rzeczywiście wynika z problemów logistycznych, a nie ze złej woli sprzedającego. Dam Wam znać jak się sprawy mają w połowie przyszłego tygodnia.
do Rysiek: chyba sie panu klienci pomylili. Za dużo oszukanych. A ja doskonale wiem gdzie złożyłam zamówienie i kto się z niego nie wywiązał. Gdyby fleszpix nie miał nic do ukrycia to napisałby, że termin realizacji zamówienia wynosi np: 30 dni i wtedy każdy by wiedział na co sie decyduje. A gdyby się udało wcześnie to byłby mile zaskoczony. Sklep zaś nie narażałby sie wtedy na takie wpisy.
Moi drodzy,
jak widać wiele osób zostało oszukanych przez ten sklep. Najsmutniejsze jest to, że kolejne osoby dalej są oszukiwane, głównie dzięki fałszywym opiniom z opineo.
Dlatego zapraszam do lajkowania strony na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Oszukani ... 8405212009
Chcemy się tam zebrać, aby razem przeciwdziałać dalszej działalności sklepu i wspólnie odzyskać wyłudzone pieniądze.
Jesteśmy też w posiadaniu dowodów, że etanto jest prowadzone przez tych samych ludzi którzy teraz prowadzą fleszpix.
jak widać wiele osób zostało oszukanych przez ten sklep. Najsmutniejsze jest to, że kolejne osoby dalej są oszukiwane, głównie dzięki fałszywym opiniom z opineo.
Dlatego zapraszam do lajkowania strony na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Oszukani ... 8405212009
Chcemy się tam zebrać, aby razem przeciwdziałać dalszej działalności sklepu i wspólnie odzyskać wyłudzone pieniądze.
Jesteśmy też w posiadaniu dowodów, że etanto jest prowadzone przez tych samych ludzi którzy teraz prowadzą fleszpix.
Do tachograf; po co tu się znalazłeś, przesyłka twoja zgodnie z regulaminem niebawem do ciebie dojdzie. Czy bycie czubkiem to taka polska przypadłość?
Do aga1; powtarzam OPINEO wywaliło "do kosza" Pani kłamliwy wpis!
Do Andrzeja; jak masz dowody toje pokaż a nie udawaj Jarka Kaczyńskiego, który zawsze mówi, że coś tam ma ale nie pokaże!
D Rysiek: Sam się zachowujesz JK właśnie z tego samego powodu. 3 tygodnie nie potrafisz się okazać potwierdzeniem przelania środków na konto.
Rysiu zapraszam na priv
PS Resztę zapraszam tu: https://www.facebook.com/pages/Oszukani ... 8405212009
Andrzej pisze:Rysiu zapraszam na priv
sklep nie ma jeszcze fan pejdża na Facebooku, więc trzeba mu takowy zapewnić
W moim przypadku Rysiek zwleka już 2 miesiące z oddaniem pieniędzy. Na dodatek zamiast wyjaśnić sprawę i oddać kasę, ten oszust śmie nazywać okradzionych klientów kłamcami. Z takim bezczelnym chamstwem jeszcze w życiu się nie spotkałem.aga1 pisze:Do Rysiek: 3 tygodnie nie potrafisz się okazać potwierdzeniem przelania środków na konto.
Do Rysiek: wciąż mi nie odpowiedziałeś - kiedy oddasz mi pieniądze (zamowienie 80pbdr)?
bugagap pisze:W moim przypadku Rysiek zwleka już 2 miesiące z oddaniem pieniędzy. Na dodatek zamiast wyjaśnić sprawę i oddać kasę, ten oszust śmie nazywać okradzionych klientów kłamcami. Z takim bezczelnym chamstwem jeszcze w życiu się nie spotkałem.aga1 pisze:Do Rysiek: 3 tygodnie nie potrafisz się okazać potwierdzeniem przelania środków na konto.
Do Rysiek: wciąż mi nie odpowiedziałeś - kiedy oddasz mi pieniądze (zamowienie 80pbdr)?
U mnie identyczna sytuacja - również mijają już dwa miesiące.
-
KrzysztofH
Fakty:
* zamównie 9zy0yd złożone 9.05.2015
* przelew w dniu 9.05.2015
* przedmiot aparat SONY DSC-RX100m2
* cena 1946 PLN
* ETANTO z adresem: ATT Partners LLC al. Jerozolimskie 96 00-807 Warszawa
* zmiana statusu zamówienia "w realizacji" 13.05.2015
* brak towaru i kontaktu po dziś dzień
...i tu kontakt z firmą się urywa. Ani telefon ani email nie odpowiada. Pod koniec maja przez około tydzień logowanie na stronie sklepu jest niedostępne. Potem dostęp zostaje przywrócony, ale NIE MA JUŻ MOJEGO KONTA !!! Zmianie ulega też adres firmy na jakiś w USA, regulamin sklepu oraz telefon kontaktowy. Również nie da się na ten nr dodzwonić. Dziś już nawet w ogóle nie da się otworzyć strony etanto.pl .
Wiele osób wskazuje jednak na powiązania z Fleszpix.pl .
Z ciekawości dzwonię do fleszpix.pl i co się okazuje, odbiera ta sama osoba, która zanim zapłaciłem odebrała w Etanto, opowiada te same rzeczy o dużej firmie hurtowej o tym ile TIRów ze sprzętem codziennie wysyłają itp.
ZŁODZIEJE!!! RYSIEK ODDAWAJ ZRABOWANĄ KASĘ!!! EMAIL Z WYPOWIEDZENIEM UMOWY DOSTAŁEŚ MIESIĄC TEMU!!!
* zamównie 9zy0yd złożone 9.05.2015
* przelew w dniu 9.05.2015
* przedmiot aparat SONY DSC-RX100m2
* cena 1946 PLN
* ETANTO z adresem: ATT Partners LLC al. Jerozolimskie 96 00-807 Warszawa
* zmiana statusu zamówienia "w realizacji" 13.05.2015
* brak towaru i kontaktu po dziś dzień
...i tu kontakt z firmą się urywa. Ani telefon ani email nie odpowiada. Pod koniec maja przez około tydzień logowanie na stronie sklepu jest niedostępne. Potem dostęp zostaje przywrócony, ale NIE MA JUŻ MOJEGO KONTA !!! Zmianie ulega też adres firmy na jakiś w USA, regulamin sklepu oraz telefon kontaktowy. Również nie da się na ten nr dodzwonić. Dziś już nawet w ogóle nie da się otworzyć strony etanto.pl .
Wiele osób wskazuje jednak na powiązania z Fleszpix.pl .
Z ciekawości dzwonię do fleszpix.pl i co się okazuje, odbiera ta sama osoba, która zanim zapłaciłem odebrała w Etanto, opowiada te same rzeczy o dużej firmie hurtowej o tym ile TIRów ze sprzętem codziennie wysyłają itp.
ZŁODZIEJE!!! RYSIEK ODDAWAJ ZRABOWANĄ KASĘ!!! EMAIL Z WYPOWIEDZENIEM UMOWY DOSTAŁEŚ MIESIĄC TEMU!!!
Bliżniaczo podobne posty. Niki się zmieniają a za nimi ci sami dewianci. Na szczęście ci którym inteligencja jest nie obca nie dają się wykręcić. Nie nażekamy na brak kupujących. Zasada nie ważne co piszą ważne, że piszą. Zapraszamy więc do dalszej twórczości "bugagapa" , "krzysztofH","Andrzej","aga1" i paru "innych".
Klientów których oszukałeś nazywsz dewiantami - w głowie się nie mieści.Rysiek pisze:Bliżniaczo podobne posty. Niki się zmieniają a za nimi ci sami dewianci. Na szczęście ci którym inteligencja jest nie obca nie dają się wykręcić. Nie nażekamy na brak kupujących. Zasada nie ważne co piszą ważne, że piszą. Zapraszamy więc do dalszej twórczości "bugagapa" , "krzysztofH","Andrzej","aga1" i paru "innych".
A co możesz powiedzieć o zamówieniu 80pbdr z dnia 27 kwietnia?