Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZUŚCI

Zanim dodasz opinię, przeczytaj zasady działu!
bugagap

Re: Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZ

Post autor: bugagap »

Ryszard, skoro na forum jesteś taki rozmowny to napisz mi kiedy raczysz mi zwrócić 1556zł?
(zamowienie 80pbdr sprzed 2 miesięcy)

artur84

Post autor: artur84 »

Jestem byłym klientem fleszpix.pl i mogę potwierdzić, że realizacja mojego zamówienia przebiegła zgodnie z moimi oczekiwaniami. Nie mogę nic zarzucić jeżeli chodzi o dany sklep - jedynie mogli by mieć szybszą wysyłkę.

nemedia

Post autor: nemedia »

artur84 pisze:Jestem byłym klientem fleszpix.pl i mogę potwierdzić, że realizacja mojego zamówienia przebiegła zgodnie z moimi oczekiwaniami. Nie mogę nic zarzucić jeżeli chodzi o dany sklep - jedynie mogli by mieć szybszą wysyłkę.
Witaj Arturze - byłbyś pierwszym na tym forum, który realnie chwali podmiot naszej dyskusji -> podeślij łaskawie skan listu przewozowego do weryfikacji twego uprzejmego komentarza -> etanto@antypo.eu

A czemu masz adres IP z Wałbrzycha ? Może odbierałeś osobiście ?

nemedia

Post autor: nemedia »

Drodzy forumowicze
Chcąc być w porządku wobec zaangażowanych w temat tego forum, informuję, że jestem po miłej, aczkolwiek stanowczej w swej formie, rozmowie z reprezentantem prawnym firmy etanto.pl.
W treści wspomnianej rozmowy zostałem zapewniony o gwarancji zwrotu wpłaconych przeze mnie pieniędzy za niezrealizowane zamówienie.
Zostałem poinformowany o tym, że wynikłe opóźnienia są spowodowane czynnikami zewnętrznymi, nie wynikającymi ze złej woli firmy.
Biorąc pod uwagę mój jutrzejszy wyjazd → pisałem o tym wcześniej → dopiero po powrocie i potwierdzeniu zapewnień firmy, zakończę swoją działalność na szanownym forum - ale - to zakończenie zostanie zwieńczone publikacją pod adresem etanto.antypo.eu publikacją skanu potwierdzenia zaksięgowania środków na naszym koncie - żebym nie był gołosłowny.
Na refleksje jeszcze za wcześnie - jeśli nie zajdą „nadzwyczajne” okoliczności → do spotkania 29 lub 30 czerwca (zależy kiedy głowa przestanie boleć po „duparyskich wojażach”. :)
Bądźcie dobrej myśli – wasze wpłaty pewnie też wrócą.

rogal7

Post autor: rogal7 »

Dzisiaj otrzymałem telefon od pewnego Pana. Czy tak postępuje oszust? NIE
W rozmowie wyjaśnił zaistniałą sytuację. Czy tak postępuje oszust? NIE
Przeprosił za zaistniałą sytuację. Czy tak postępuje oszust? NIE
Zapewnił o zwrocie pieniędzy. Czy tak postępuje oszust? NIE

Wobec powyższego, czy należy mówić o sklepie w formie "oszuści"? NIE.

Zatem, życzę fleszpix.pl powodzenia i mam nadzieje, że uda im się opanować fale może niekoniecznie potrzebnego hejtu?

Rysiek

Post autor: Rysiek »

do rogal7; no proszę przyszła refleksja lepiej późno niż wcale. Zrozumiał Pan,że fleszpix.pl nie ma z Pańską sprawą nic wspólnego.
Poza tym nie można niszczyć tak bez refleksyjnie kogokolwiek. Uważam jednak, że okazał Pan odwagę przyznając się do błędu.

bugagap

rogal7 pisze:Dzisiaj otrzymałem telefon od pewnego Pana. Czy tak postępuje oszust? NIE

Rysiek, to zabawne jak zakładasz sobie tu kolejne konta i gadasz sam ze sobą, ale prawda jest taka że przywłaszczając sobie cudze pieniądze jednak zachowujesz się jak oszust. Co więcej - to, że masz na tyle tupetu żeby urządzać tu tą szopkę dowodzi że zachowujesz się jak bezczelny oszust.

Ponawiam więc pytanie kiedy zamierzasz oddać mi pieniądze?

rogal7

Post autor: rogal7 »

bugagap pisze:
rogal7 pisze:Dzisiaj otrzymałem telefon od pewnego Pana. Czy tak postępuje oszust? NIE

Rysiek, to zabawne jak zakładasz sobie tu kolejne konta i gadasz sam ze sobą, ale prawda jest taka że przywłaszczając sobie cudze pieniądze jednak zachowujesz się jak oszust. Co więcej - to, że masz na tyle tupetu żeby urządzać tu tą szopkę dowodzi że zachowujesz się jak bezczelny oszust.

Ponawiam więc pytanie kiedy zamierzasz oddać mi pieniądze?
Nie nazywam sie Rysiek. Udostepnie skan czy PDF wplaty z banku - zwrotu pieniedzy, na ktorym udostepnie czesc danych, aby udowodnic, ze nie masz racji.

bugagap

Nie nazywam sie Rysiek. Udostepnie skan czy PDF wplaty z banku - zwrotu pieniedzy, na ktorym udostepnie czesc danych, aby udowodnic, ze nie masz racji.
Wszystko jedno czy piszesz jako artur84, rogal7 czy rysiek. Mało mnie też obchodzi co możesz pokazać na domniemanych pdf i czy są prawdziwe. Dla mnie ważne jest że założyciel tych "sklepów" przywłaszczył sobie moje pieniądze i na dodatek próbuje się nieudolnie wybielać na forach zamiast po prostu zacząć działać uczciwie.

Rysiek

Post autor: Rysiek »

Do bugagap (a może bungabunga);jesteś hejterkiem małej wiary. Wyczułeś, że można komuś dowalić i jedziesz z "koksem".

bugagap

Rysiek pisze:Do bugagap (a może bungabunga);jesteś hejterkiem małej wiary. Wyczułeś, że można komuś dowalić i jedziesz z "koksem".
Chyba mnie nie zrozumiałeś, ponawiam pytanie: kiedy zamierzasz oddać mi 1556zł?

gmarkow

Post autor: gmarkow »

Ja obecnie jestem w trakcie postępowania reklamacyjnego po wyrażeniu na Opineo.pl negatywnej opinii na temat sklepu Fleszpix.pl. Sklep oczywiście uznał moją opinię za kłamliwą i krzywdzącą. W odpowiedzi wysłałem do Opineo dowód przelewu i całą korespondencję ze sklepem. Przedstawiciel sklepu stwierdził, że dokumenty są spreparowane (!), a ja działam w grupie hejterów pracujących dla konkurencji!!!
Otóż oświadczam, że nie jestem żadnym hejterem, a jedynie klientem domagającym się zwrotu pieniędzy za niezrealizowane przez sklep zamówienie.
Telewizor zamówiłem 27 maja i niezwłocznie wysłałem przelew na kwotę 9126 zł. Kolejnego dnia otrzymałem potwierdzenie
zrealizowania zamówienia nr 7y14r0. Zgodnie z regulaminem w ciągu 7 dni roboczych miałem otrzymać towar.
Mimo moich nalegań nie otrzymałem numeru przesyłki. Byłem ciągle zwodzony, gdy próbowałem się dowiedzieć jaki jest status
dostawy telewizora. Podana przez sklep firma spedycyjna (Dachser), do której dzwoniłem nic nie wie o takiej przesyłce na mój adres.
Sklep przestał odbierać telefon 9 czerwca, a mój adres mailowy został zablokowany przez skrzynkę sklepu. 14 czerwca napisałem maila z innego adresu z prośbą o anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy. Zamówienie nie zostało bowiem zrealizowane w terminie, a dodatkowo sklep informuje, że do towaru nie dołącza dowodu zakupu. Oznacza to nic innego jak brak gwarancji producenta na sprzęt. Na życzenie klienta taki dowód podobno może zostać dosłany, ale czy na pewno? Nie chciałem ryzykować zakupu drogiego telewizora bez gwarancji. W mailu zwrotnym zostałem poinformowany, że na forum Sklepolandia.pl szkaluję dobre imię sklepu ale mimo to moja sprawa zostanie pozytywnie załatwiona w minionym już tygodniu. Niestety do tej pory zwrotu pieniędzy nie otrzymałem.
Zastanawiający jest fakt, że przedstawiciel sklepu Fleszpix odcina się od działalności sklepu etanto.pl, jednak gdy poprosiłem o to pana odbierającego telefon sklepu fleszpix.pl, przedstawił się on jako Marek Kuc, czyli prokurent sklepu etanto.pl wypowiadający się w artykule: http://biznes.onet.pl/etanto-pl-pieniad ... wow/bmfd87
W poniedziałek składam zawiadomienie na policję. Oczekuję jednak długiego postępowania i dlatego chciałbym wszystkich forumowiczów zapytać, czy ktoś jest zainteresowany sprzedażą wierzytelności sklepu Fleszpix.pl i Etanto.pl ? Firma windykacyjna, z którą mam kontakt, pobiera część pieniędzy jako prowizję, jednak przy większej ilości zainteresowanych (większej sumie zobowiązań), będzie szansa wynegocjować jakąś zniżkę. Proszę o propagację tej informacji wśród osób poszkodowanych przez obydwa sklepy. Kontakt mailowy jest moim poprzednim poście.

bugagap

gmarkow pisze: Zastanawiający jest fakt, że przedstawiciel sklepu Fleszpix odcina się od działalności sklepu etanto.pl, jednak gdy poprosiłem o to pana odbierającego telefon sklepu fleszpix.pl, przedstawił się on jako Marek Kuc, czyli prokurent sklepu etanto.pl wypowiadający się w artykule: http://biznes.onet.pl/etanto-pl-pieniad ... wow/bmfd87
To że fleszpix.pl i etanto.pl to ta sama firma i ten sam człowiek jest pewne i jest na to wystarczająco dużo dowodów. To może oznaczać że przedstawiciel firmy na tym forum (niesławny Rysiek) i prawdziwy przedstawiciel tych „sklepów” - Pan Marek Kuc to być może ta sama osoba, bo skoro ta firma zajmuje się głównie bezprawnym przywłaszczaniem cudzych pieniędzy to raczej nie potrzebuje do tego wielu pracowników.

Swoją drogą udział opineo w tych oszustwach też jest niemałe. Bez przeczytania tych pozytywnych opinii prawie nikt by tam nie kupił, a przecież opineo z łatością może sprawdzić że początkowe pozytywne komentarze są napisane przez samych właścicieli i że fleszpix.pl to tylko kolejna strona internetowa tej samej firmy której wcześniejsze sklepy jak etanto.pl już się u nich skompromitowały. Teraz przeciągają w nieskończoność pojawienie się pierwszych negatywów, co mogłoby ustrzec kolejnych kupujących.

Ja już 2 miesiące czekam na pieniądze, Rozważam odsprzedanie długu (1556zł), masz więcej szczegółów odnośnie tej firmy windykacyjnej? (może być na priv)

prezes31

Post autor: prezes31 »

Czas minoł panie ''etanto''(celowo nie podaje danych personalnych), za 3 miesiące prokurator dobierze sie panu do tyłka radze raz jeszcze pożądnie się zastanowić kogo pan nabrał, na 30.06 wyznaczam panu ostateczny termin. Chyba że...lubi pan kolegów w czarnym bmw. Niech zapozna sie pan z poprzednim postem o co chodzi.

aga1

Post autor: aga1 »

Witam, jestem kolejną oszukaną osobą. Błagam ludzie czytajcie fora. Zakupiłam telewizor z tego sklepu 07.czerwca 2015 do dzis go nie mam. Podobno był uszkodzony i sklep zobowiązał sie do zwrotu gotówki. Kontakt telefoniczny polega na obiecywankach, że wczoraj...że dziś...że jutro. Próba wystawienia złej opinii na opineo polega na niekończącej się polemice i odbijaniu piłeczki. Co robić....

ODPOWIEDZ