Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZUŚCI

Zanim dodasz opinię, przeczytaj zasady działu!
PiotrK

ATT Partners, Sklep Etanto, Sklep Reflex UWAGA OSZUŚCI

Post autor: PiotrK »

1. Usuneliście mój poprzedni post .

2. Andrzej M.M - 01.25.59 Władysław W.G. - 20.06.63 – wasz termin zwrotu moich pieniędzy minął wczoraj tzn Piątek 29.05.2015 .

3. Dałem wam bardzo dużo czasu bo 1,5 miesiąca od przelewu – na samym dole są szzczegóły transakcji

4. Trzymam się sowich obietnic - dobrze wam radzę zwrócić pieniądze jak najszybciej – dane do rachunku i kwota jak bo

a. już od najbliższego Poniedziałku (01.06) daję zlecenie firmie „windykacyjnej „, która w sposób nieformalny ( bez orzeczenia sądu) ściągnie od was dług z „nawiązką” - będzie was to bardzo bolało – macie ostatnią szansę na dobrowolny zwrot pieniędzy , zanim was dorwą Ci smutni panowie z firmy i zrobią z was.................................

b. od najbliższego Wtorku (02.06) identyczny post – ukaże się na możliwie dużej ilości forów internetowych

c. W Poniedziałek (08.06 ) – ukaże się post z waszymi danymi personalnymi : imiona , nazwiska, data urodzenia , pesel , miejsce zamieszkania

5. Zachęcam was do złożenia pozwu (którymi straszycie innych poszkodowanych ) o zastraszanie i publiczne zniesławianie , do sądu , na policję i do prokuratury . Tam już na was czekają . Oddacie innym ukradzione pieniądze w trybie administracyjnym.

6. Mnie oddacie pieniądze wkrótce , poprzez „ smutnych panów” , nie będę się z wami cackał poprzez drogę sądowo-karną

7. Jeśli się namyślicie i wystarczająco szybko oddacie pieniądze ( będę monitorował stan konta codziennie ) – to może zdążycie uniknąć konsekwencji wymienionych w punkcie 4.

Znacie mnie z licznych maili i sms’ów . Nie ukrywam się przed wami
Żegnam was ciule (przepraszam, wkradł się błąd : miało być żegnam was czule)

Numer rachunku 89 1020 3378 0000 1702 0033 2536
Data waluty 2015-04-18
Data operacji 2015-04-18
Opis Nr rach. przeciwst. :
72 1090 1942 0000 0001 1230 6483
Dane adr. rach. przeciwst. :
ATT PARTNERS LLC
AL. JEROZOLIMSKIE
96 00-807 WARSZAW
Tytuł : ZAMÓWIENIE NUMER ADS136 PANASONIC VIERA TX-55AX630E
Typ transakcji Przelew z rachunku
Kwota -4 299,00 PLN

PiotrK

2. Andrzej M.M - 01.25.59 Władysław W.G. - 20.06.63 – wasz termin zwrotu moich pieniędzy minął wczoraj tzn Piątek 29.05.2015 .

3. Dałem wam bardzo dużo czasu bo 1,5 miesiąca od przelewu – na samym dole są szzczegóły transakcji

4. Trzymam się sowich obietnic - dobrze wam radzę zwrócić pieniądze jak najszybciej – dane do rachunku i kwota jak bo

a. już od najbliższego Poniedziałku (01.06) daję zlecenie firmie „windykacyjnej „, która w sposób nieformalny ( bez orzeczenia sądu) ściągnie od was dług z „nawiązką” - będzie was to bardzo bolało – macie ostatnią szansę na dobrowolny zwrot pieniędzy , zanim was dorwą Ci smutni panowie z firmy i zrobią z was.................................

b. od najbliższego Wtorku (02.06) identyczny post – ukaże się na możliwie dużej ilości forów internetowych

c. W Poniedziałek (08.06 ) – ukaże się post z waszymi danymi personalnymi : imiona , nazwiska, data urodzenia , pesel , miejsce zamieszkania

5. Zachęcam was do złożenia pozwu (którymi straszycie innych poszkodowanych ) o zastraszanie i publiczne zniesławianie , do sądu , na policję i do prokuratury . Tam już na was czekają . Oddacie innym ukradzione pieniądze w trybie administracyjnym.

6. Mnie oddacie pieniądze wkrótce , poprzez „ smutnych panów” , nie będę się z wami cackał poprzez drogę sądowo-karną

7. Jeśli się namyślicie i wystarczająco szybko oddacie pieniądze ( będę monitorował stan konta codziennie ) – to może zdążycie uniknąć konsekwencji wymienionych w punkcie 4.

Data waluty 2015-04-18
Data operacji 2015-04-18
ATT PARTNERS LLC
AL. JEROZOLIMSKIE
96 00-807 WARSZAW
Kwota -4 299,00 PLN

PiotrK

Data waluty 2015-04-18
Data operacji 2015-04-18
ATT PARTNERS LLC
AL. JEROZOLIMSKIE
96 00-807 WARSZAW
Kwota -4 299,00 PLN

pietrek30

Re: Reflex LLC ul. Wita Stwosza 16 50-148 Wrocław UWAGA OSZ

Post autor: pietrek30 »

Etanto.pl wznowiło działalność żeby odwrócić uwagę od innego sklepu internetowego, o którym już piszą ludzie, że działa tak samo, w końcu to ci sami "właściciele" kupujesz i nic nie dostajesz, a kasy nie ma. Kto pisze w regulaminie "pkt. 6. Jeżeli sprzedający nie jest w stanie zrealizować zamówienia w terminie podanym w punkcie 5, powiadomi w terminie do 60 dni o dacie dostarczenia zamówionego produktu lub zwróci środki na konto podane przez kupującego w terminie do 180 dni" na jakiej podstawie można ustalać takie regulaminy? I skąd te terminy? I tak o niczym Cię nie powiadomią, a na kasę ktoś będzie czekał pół roku?! Na maile też nie odpisują, widocznie wena twórcza im się skończyła. Jak ja kupowałem u nich to mieli inny regulamin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zwłaszcza punkt 6.

Rysiek

Post autor: Rysiek »

CZY NATYM PORTALU FUNKCJONUJE JAKIŚ MODERATOR?

rogal7

Post autor: rogal7 »

Jesli chodzi o etanto.pl:

1) Regulamin sie zmienil jakos po 21 Maja. Poprzedni byl:

http://web.archive.org/web/201502091030 ... lamin#tab2

Obecny, nowy, nie jest dostosowany do Polskiego prawa (i nie ma tutaj nic do rzeczy, ze firma jest "niby" Amerykanska).

2) W miedzyczasie zmienila sie firma:

Najpierw bylo: ATT Partners LLC al. Jerozolimskie 96 00-807 Warszawa
Teraz: ATT Partners LLC, 712 Pionier Ave. Ste. 100; Cheyenne, WY 82001

Co ciekawe, podana firma Amerykanska zostala zamknieta (problemy podatkowe):
https://wyobiz.wy.gov/Business/FilingDe ... 5018036157

lukas80k

Post autor: lukas80k »

Dla zainteresowanych przesyłam link do postu na forum goldenline.pl dotyczący także działalności fleszpix.pl i jego powiązania z etanto.pl .

http://www.goldenline.pl/grupy/Przedsie ... 4#57938951

Życzę przyjemnej lektury i wyciągania tylko odpowiednich wniosków.

P.S. Do Rysia: To dzięki mnie w internetach ;) krąży "reklama", która po wpisaniu w wyszukiwarkę google słowa fleszpix lub etanto pozwala przenieść się poprzez link sponsorowany na tą stronę aby "uświadomić" potencjalnych klientów. Od początku trwania kampanii "uświadomionych" zostało ponad 50 osób. A to dopiero pierwsza z planowych akcji :)

Rysiek

I gdzie Pan jeszcze ma zamiar zaistnieć dobry człowieku? Podpowiem; Radio Maryja, TV TRWAM! Mieniasz niki choć każdy nawet średnio inteligentny internauta czytając Pańskie rewelacje wie, że pisze je ten sam znerwicowany, sfrustrowany, niechętny wszystkiemu i wszystkim dewiant!

Rysiek

I gdzie Pan jeszcze ma zamiar zaistnieć dobry człowieku? Podpowiem; Radio Maryja,TV TRWAM! Zmieniasz niki, choć każdy, nawet średnio inteligentny internauta, czytając Pańskie rewelacje wie, że pisze je ten sam znerwicowany, sfrustrowany, niechętny wszystkiemu i wszystkim dewiant!

lukas80k

Post autor: lukas80k »

Rysiu nie wiem do kogo kierowany był Twój post ale jeśli ktokolwiek tu wygląda na znerwicowanego to ewidentnie ty :)
Zgadzam się, że każdy średnio inteligentny internauta pomyśli pewnie to co ty. Bardziej inteligentny poczyta wasze komentarze na opineo/skąpcu. Sprawdzi kiedy założone zostały konta osób, które wystawiły wam takie rewelacyjne opinie. Sprawdzi ile komentarzy wystawili wcześniej dla innych sklepów. Jeszcze bardziej inteligentni poczytają informacje o was np na GoldenLine, gdzie sztuczne profile są dużo trudniejsze do "zrobienia" i mają nieco dłuższą historię niż 1 miesiąc:
https://www.goldenline.pl/grupy/Przedsi ... 4#57938951
Ci jeszcze sprytniejsi będą mogli poczytać wkrótce więcej na Facebook'u.
Muszę cię Rysiu zmartwić. Rozumiem, że bardzo chciałbyś zaistnieć w swoich ulubionych mediach ale niestety. Póki co nie odwzajemniają twojej sympatii. Musi ci wystarczyć typowa komercha ;)

Rysiek

I to by było na tyle. Amen!

gmarkow

Post autor: gmarkow »

Witam wszystkich. Czy zgłaszając sprawę oszustwa dokonanego przez fleszpix.pl będę potrzebował numerów spraw już wcześniej prowadzonych przez policję w innych miejscowościach? Jeśli tak to bardzo proszę o informację o Waszych zgłoszeniach na policję. Póki co znam jedynie numer sprawy pana Leszka Szatkowskiego (założył on inny wątek na goldenline.pl) prowadzonej w komendzie policji w Wilanowie. Wydaje się, że pozew zbiorowy będzie skuteczniejszy niż wiele pojedynczych spraw. Mam nadzieję, że uda się nam wszystkim zebrać i raz na zawsze posadzić tych ludzi w więzieniu. Proszę o kontakt na gmarkow@interia.pl

Amal33

Post autor: Amal33 »

Ja też chyba dałem się nabrać. 28 maja zamówiłem w tym sklepie aparat fotograficzny za 780 zł i do tej pory nie dostałem towaru. Nie odpowiadają na maile ani nie odbierają telefonów. Dziś wysłałem do Nich maila z żądaniem zwroty pieniędzy i muszę poczekać kilka dni zanim złożę zawiadomienie na Policję. Proszę o informację na temat możliwości odzyskania pieniędzy

Rysiek

Radziłbym wycofać ten wpis bo fakty, które pan w nim podaje są nieprawdziwe. Nawet na tak szmatławym portalu ludzie mający nie najgorszy poziom IQ zachowują przyzwoitość.

Rysiek

do gmarkow: Panie Grzegorzu Markowski to, że nosi Pan tak godne"przezwisko" nie upoważnia go do pomawiania kogokolwiek. Żeby nie usłyszał Pan (za Molierem) "na co Ci to było Grzegorzu Dyndało?" Splendor w tym miejscu nie zrekompensuje Panu konsekwencji finansowych jakie poniesie.

ODPOWIEDZ