Jaką pralkę kupić?
Re: Jaką pralkę kupić?
Słusznie, pralka to zakup na wiele lat, musi być porządna!
O dzisiejszych pralkach można powiedzieć wiele: są ładne, funkcjonalne, energooszczędne, proste w obsłudze, ale... na pewno nie są projektowane na lata. 5-10 OK, ale powyżej tego - wieku po pralce.
Pieniądze szczęścia nie dają – dopiero zakupy.
To prawda nawet w sklepach powiedzą że 7 lat uzytkowania to max...
W mojej rodzinie od lat używane są pralki Electrolux. Jeszcze nigdy nikomu się nie zepsuła, nie jest droga w zakupie. My używamy modelu ładownego od góry. Podobno są one jeszcze wytrzymalsze, ponieważ bęben jest przymocowany z dwóch stron, a w ładowanej od przodu z jednej strony.
ja mam samsunga od roku i jest ok, myślę, że ten artykuł może się przydać wszystkim osobom, które chcą kupić nową pralkę http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-pralke/308/
My mamy Polar, też dobrze pierze:)
U nas cały sprzęt w domu jest Samsunga, mąż wybierał.
często jest tak że pralka dziala tak długo jak obowiązuje okres gwarancji. a potem pada. na szczęscie ja jestem posiadaczka Boscha ktory jak na razie mnie nie zawodzi. dokładnie nie pamietam modelu ale jakiś eko 
Gwarancję można przedłużyć w razie czego. Niedawno czytałam, że silniki w pralkach LG mogą wytrzymać nawet do 22 lat. Mozna trafić na coś o dłuższej żywotności, ale nie ma na to zasady.
Dla mnie kupno pralki, tzn. jej wybór, to czarna magia. Żeby była mało awaryjna, dobrze prała i cicho pracowała - to wiem. Co jeszcze? Jest nas dwoje. No i czy można kupić coś dobrego za niedużą kwotę?
A dużo macie miejsca? bo od tego też to załezy.
Wybieraj żeby było jak najmniej elektroniki (bo to najczęściej się psuje), najtrwalsze a zarazem tańsze(nie znaczy gorsze) będą te z samymi pokrętłami. Electrolux - mam już 7 lat bez awaryjne działanie dobrze pierze i oszczędnie. Warto chodzić i pytać o promocje od kiedy promocje i ewentualnie zamiawiać przez NET - taniej.
-
jolaniebieska
- Kontakt:
Ja mam Zanussi, prosty model ale energooszczędny, działa już ponad 6 lat.