Jaka firma kurierska najlepsza?
Re: Jaka firma kurierska najlepsza?
Ha ha ha:
"W ciągu 24 godzin do dowolnego miejsca na terenie Wielkiej Brytanii / Niemiec / Łotwy / Estonii.
W ciągu 2-6 dni do każdego innego miejsca w Europie."
"Świetna" firma kurierska. I po co ją reklamujesz?
"W ciągu 24 godzin do dowolnego miejsca na terenie Wielkiej Brytanii / Niemiec / Łotwy / Estonii.
W ciągu 2-6 dni do każdego innego miejsca w Europie."
"Świetna" firma kurierska. I po co ją reklamujesz?
mam doświadczenie z UPS - super, schenker - beznadzieja, siodemka - beznadzieja, K-EX Kolporter - bardzo dobra.
-
Witam, wysyłam 20-25 paczek tygodniowo. Korzystam z firmy kurierskiej UPS i jestem bardzo zadowolony i polecam. Wszystkie zlecenia składam przez pośrednika polfast.pl dzięki czemu mam niższe ceny niż bezpośrednio od UPS.
-
Witam, wysyłam 20-25 paczek tygodniowo. Korzystam z firmy kurierskiej UPS i jestem bardzo zadowolony i polecam. Wszystkie zlecenia składam przez pośrednika polfast.pl dzięki czemu mam niższe ceny niż bezpośrednio od UPS.
-
Ja polecam dhl, a odradzam polczte polską, mam znajomych w dhl łódź i wiem że tam nie jest tak źle, a w poczcie to podobno rzucają tymi paczkami
Właścicielom sklepów internetowych proponuję zapoznanie się z nową platformą kurierską www.pakka.pl która właśnie z myślą o nich wprowadziła wiele wygodnych funkcjonalności, które w zdecydowanie bardziej efektywny sposób pozwalają zarządzać przesyłkami, m.in będą mieli Państwo możliwość:
korzystać z szablonów zdefiniowanych paczek i adresatów
tworzyć zlecenia seryjne
zintegrować system ze sklepem internetowym a także ze swoimi systemami księgowymi i magazynowymi
obserwować na bieżąco status przesyłki
korzystać z innowacyjnego modułu pobrań, który został zaprojektowany specjalnie na potrzeby serwisu
korzystać z szablonów zdefiniowanych paczek i adresatów
tworzyć zlecenia seryjne
zintegrować system ze sklepem internetowym a także ze swoimi systemami księgowymi i magazynowymi
obserwować na bieżąco status przesyłki
korzystać z innowacyjnego modułu pobrań, który został zaprojektowany specjalnie na potrzeby serwisu
ja korzystam i z dhl i z upc i z siódemki - i w zasadzie nie miałam kłopotów z żadną z tych firm.
Ja korzystam z GLS. Wszystko jest ok. A tak dodatkowo, ostatnio wprowadzają punkty ParcelShop gdzie każdy może nadać przesyłkę czy odebrać w punkcie stacjonarnym - czyli nie ma latania za kurierem czy umawiania się na godzinę.
a to jak w 24h to chyba musi być przesyłka lotnicza. Sprawdź DHL'a. Mają ofertę lotnicza na przesyłki międzynarodowe. http://www.przesylkidhl.pl/miedzynarodowe/ Myślę że najlepiej też jest zwrócić się do nich bezpośrednio o jakąś wycenę.
-
SzybkaPakaPL
Nie wiem czy jest coś takiego jak najlepsza i najgorsza firm. To poniekąd kwestia przyzwyczajenia,ceny oraz zaufania. Zobacz u nas SzybkaPaka.pl
a jakie ceny mają? Pytam, ponieważ niedługo będę musiała przewieźć coś bardzo ciężkiego i nie chcę wydać zbyt dużo. Z góry dzięki za odpowiedź
ja osobiście uważam, że zamiast korzystać z usług drogiego kuriera lepiej zainteresować się jaką ofertę może przygotować dla nas taka jak ta http://fracht.pl/ firma transportowa, ponieważ nie rzadko wychodzi to dla nas dużo bardziej korzystnie cenowo
UPS
A jaka jest miesięczna kwota za współpracę z firmą kurierską?
Ja mam akurat bardzo pozytywne odczucia co do siódemki, ale może miałam szczęście
Generalnie kurier to ciężka praca, non stop na pełnej energii. Ostatnio robi się coraz większa konkurencja, więc myślę, że firmy będą coraz bardziej zwracały uwagę na jakość usług.
ostatnio kilka razy musiałam wysłać paczkę i kolega polecił mi firmę http://www.sendfast.pl/ - za przesyłkę zapłaciłam grosze a doszła w mgnieniu oka:)
Przy dużej ilości transportowanych towarów sklepy internetowe powinny chyba zdecydować się na <a href="http://fracht.pl">spedycję</a>, aniżeli każdy przedmiot wysyłać Klientowi firmę kurierską. To zdecydowanie jest bardziej opłacalne.