Allegro a sklepy internetowe

Inne tematy, których nie znalazłeś powyżej.
Dariusz

Re: Allegro a sklepy internetowe

Post autor: Dariusz »

oczywiście masz koleżanko rację, wiele rzeczy kupiłem na allegro i wiele w sklepach. Nie oszukujmy się ale na allegro w wielu przypadkach kupowałem podróby, dwa razy byłem w związku z tym na policji wypytywany o warunki transakcji, produkt itp. Reasumując takie produkty jak perfumy, firmowe rzeczy NIKE, torby LV, nie trafiłem osobiście na oryginał, a w mojej branży w której handluję poprzez sklep, to na allegro sama szara strefa, mało kto pisze o fakturze a zapytany o nią, nie odpowiada.
W takich branżach jak np elektronika za każdym razem lepsze warunki w sklepach internetowych. Wybór należy do kupującego, czy umie szukać dobrej i pewnej oferty czy mysli że kupi super towar za 1/4 ceny po wpłacie na konto jak np telefon komórkowy.

nek

Post autor: nek »

To i ja wypowiem się na ten temat. Bardzo cenię sklepy internetowe. Sam korzystam z kilku takich sklepów, w których stale się zaopatruję. Jednak często jak chcę kupić jakiś produkt, który w tych sklepach jest niedostępny albo po prostu drogi (tak też się zdarza), wchodzę na Allegro. Mimo że wiem, że na Allegro często można trafić na podróbki, boję się, że ten portal aukcyjny coraz bardziej działa na niekorzyść sklepów, same "sklepy Allegro" są tego przykładem. Często osoby, które chcą rozpocząć sprzedaż w Internecie, wolą wystawiać swoje produkty właśnie w takim sklepie Allegro niż samemu zakładać sklep. Mimo że na Allegro płaci się prowizje, to odchodzą koszty zakupu oprogramowania, szaty graficznej no i tej chyba najdroższej - promocji sklepu.

sKleaczka

Post autor: sKleaczka »

Ja jestem zwolenniczką Allegro. Sama mam konto często kupuję i zdarza mi się, że nawet coś sprzedam. Fakt, że jest mnóstwo oszustów ale łatwo ich wyłapać po komentarzach. Co do sklepów internetowych, to często jest tak, że właściciele sklepów internetowych mają również konta allegro, a po dokładnym rozeznaniu okazuj się, że w sklepie mają taniej aby go rozreklamować. W końcu utrzymanie konta na allegro nie mało sobie kosztuje w porównaniu do sklepu int.,

truskawkowa

Post autor: truskawkowa »

Dla mnie to zależy, mam parę sprawdzonych sklepów, gdzie kupuję i jestem zadowolona zarówno z ceny, jak i z obsługi. Nieraz jednak kupuję też na allegro, bo okazuje się, że tylko tam coś mogę dostać. Wszystko zależy od zasobności portfela, czasu przesyłki i innych ;)

ODPOWIEDZ