Oprogramowanie sklepu internetowego

Jakie oprogramowanie wybrać dla sklepu internetowego.
sklepik

Oprogramowanie sklepu internetowego

Post autor: sklepik »

Na ten temat już było trochę na tym forum, ale chciałbym zapytać, jakiego oprogramowania dla swojego sklepu używacie. Jeśli jesteście kupującymi, a znacie się na oprogramowaniu dla sklepów, jakie oprogramowanie Wam najbardziej pasuje?

Ja się zastanawiam nad sote lub shoper. Czekam na Wasze opinie.

Kate

Re: Oprogramowanie sklepu internetowego

Post autor: Kate »

Ja bardzo często trafiam na oprogramowanie Shoper, dlatego to oprogramowanie utkwiło mi w pamięci. Bardzo mi odpowiada, wszystko jest jasne i przejrzyste.

sklepik

Post autor: sklepik »

Dziękuję za odpowiedź. Też przybliżam się bardziej do shoper'a.

onlineowiec

Post autor: onlineowiec »

Wiesz, na rynku jest coraz więcej firm, które sprzedają oprogramowanie do prowadzenia sklepu, dlatego wybór jest bardzo duży. Wszystko zależy od tego, co chcesz sprzedawać i na jaką skalę - może przy Twojej działalności wystarczy gotowe oprogramowanie ze standardowymi opcjami, a może potrzebne będzie napisanie oprogramowanie od podstaw (z uwagi na specyfikę sprzedawanych produktów).

RAFALM

Post autor: RAFALM »

Ja jestem zwolennikiem gotowego oprogramowania. Można je wdrożyć praktycznie w jeden dzień, wystarczy skonfigurować, dorobić szatę graficzną i już. No i mamy pewność, że nie ma błędów, bo oprogramowanie jest już przetestowane (przynajmniej w teorii :) )

erazm

Post autor: erazm »

Z tym testowaniem to bywa różnie :D

Jak gotowe oprogramowanie, to kupowałbym raczej soft od dużych firm, istniejących na rynku od dawna, gdzie jest zapewniona darmowa pomoc techniczna.

stelman

Post autor: stelman »

Mój kolega miał taką sytuacje, że chciał zrobić nietypowy sklep i żadne oprogramowanie mu nie pasowało... Dlatego zdecydował się na pisanie sklepu od podstaw. Rzeczywiście, było z tym wiele pracy, testowania, wykrywania błędów, ale w końcu mu się udało i jest zadowolony.

pikosik

Post autor: pikosik »

Ja mam sklep oferujący sprzęt biurowy zrobiony na shoper.pl.
Czasami trochę funkcji brakuje ale jestem bardzo zadowolony.

stelman

Post autor: stelman »

Napisz z ciekawości, jakich funkcji Ci brakuje, kiedyś również przyglądałem się shoperowi (miałem zamiar wykorzystać go w jednym projekcie, który niestety upadł).

mihal

Post autor: mihal »

Mam sklep na oprogramowaniu shoper.pl i generalnie jestem bardzo zadowolony. Sam go projektowałem i konfigurowałem, nie jest trudny a przy odrobinie znajomości kodowania można wiele zdziałać. Funkcji nie brakuje. Zapraszam http://www.tornistry.net. W razie dodatkowych pytań chętnie odpowiem.
http://www.tornistry.net | Tornistry i plecaki nowej generacji !!!

trelek

Post autor: trelek »

A jak z pomocą techniczną od shopera? Odbierają telefony (czy kontakt telefoniczny jest w pakiecie?), szybko odpowiadają na maile? Miałeś do dyspozycji jakąś dokumentację techniczną?

ewoludzik

Post autor: ewoludzik »

trelek pisze:A jak z pomocą techniczną od shopera? Odbierają telefony (czy kontakt telefoniczny jest w pakiecie?), szybko odpowiadają na maile? Miałeś do dyspozycji jakąś dokumentację techniczną?
Co do pomocy technicznej shopera, stoi na bardzo niskim poziomie. Przekonałam się o tym na własnej skórze i nie wytrzymałam dłużej takiej współpracy. W październiku kończę zatowarowywanie sklepu MaxShop. Ze współpracy z nimi jak na razie jestem bardzo zadowolona, a informację o shoperze potraktujcie proszę jako przestrogę.
http://www.bajkowachatka.pl/ zapraszam na zakupy :)

MarcinN

Post autor: MarcinN »

A może spróbój www.fastcentrik.pl, jest tam latwy dostęp do demo.....mi się vydaje nawet lepszy od Sote....no nie wiem....też się zastanawiam.....

krzysiuus

Post autor: krzysiuus »

Może joomla + virtue mart
Szablony aukcji allegro - Dodatki do aukcji

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

Dobrym rozwiązaniem jest Prestashop, potężny sklep, z mnóstwem możliwości, jedyny minus, to minimalna znajomość kilku zagadnień technicznych, ale zawsze można instalacje i konfiguracje zewnętrznej firmie.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ