Oprogramowanie sklepu internetowego
Oprogramowanie sklepu internetowego
Na ten temat już było trochę na tym forum, ale chciałbym zapytać, jakiego oprogramowania dla swojego sklepu używacie. Jeśli jesteście kupującymi, a znacie się na oprogramowaniu dla sklepów, jakie oprogramowanie Wam najbardziej pasuje?
Ja się zastanawiam nad sote lub shoper. Czekam na Wasze opinie.
Ja się zastanawiam nad sote lub shoper. Czekam na Wasze opinie.
Re: Oprogramowanie sklepu internetowego
Ja bardzo często trafiam na oprogramowanie Shoper, dlatego to oprogramowanie utkwiło mi w pamięci. Bardzo mi odpowiada, wszystko jest jasne i przejrzyste.
Dziękuję za odpowiedź. Też przybliżam się bardziej do shoper'a.
-
onlineowiec
Wiesz, na rynku jest coraz więcej firm, które sprzedają oprogramowanie do prowadzenia sklepu, dlatego wybór jest bardzo duży. Wszystko zależy od tego, co chcesz sprzedawać i na jaką skalę - może przy Twojej działalności wystarczy gotowe oprogramowanie ze standardowymi opcjami, a może potrzebne będzie napisanie oprogramowanie od podstaw (z uwagi na specyfikę sprzedawanych produktów).
Ja jestem zwolennikiem gotowego oprogramowania. Można je wdrożyć praktycznie w jeden dzień, wystarczy skonfigurować, dorobić szatę graficzną i już. No i mamy pewność, że nie ma błędów, bo oprogramowanie jest już przetestowane (przynajmniej w teorii
)
Z tym testowaniem to bywa różnie
Jak gotowe oprogramowanie, to kupowałbym raczej soft od dużych firm, istniejących na rynku od dawna, gdzie jest zapewniona darmowa pomoc techniczna.
Jak gotowe oprogramowanie, to kupowałbym raczej soft od dużych firm, istniejących na rynku od dawna, gdzie jest zapewniona darmowa pomoc techniczna.
Mój kolega miał taką sytuacje, że chciał zrobić nietypowy sklep i żadne oprogramowanie mu nie pasowało... Dlatego zdecydował się na pisanie sklepu od podstaw. Rzeczywiście, było z tym wiele pracy, testowania, wykrywania błędów, ale w końcu mu się udało i jest zadowolony.
Ja mam sklep oferujący sprzęt biurowy zrobiony na shoper.pl.
Czasami trochę funkcji brakuje ale jestem bardzo zadowolony.
Czasami trochę funkcji brakuje ale jestem bardzo zadowolony.
Napisz z ciekawości, jakich funkcji Ci brakuje, kiedyś również przyglądałem się shoperowi (miałem zamiar wykorzystać go w jednym projekcie, który niestety upadł).
Mam sklep na oprogramowaniu shoper.pl i generalnie jestem bardzo zadowolony. Sam go projektowałem i konfigurowałem, nie jest trudny a przy odrobinie znajomości kodowania można wiele zdziałać. Funkcji nie brakuje. Zapraszam http://www.tornistry.net. W razie dodatkowych pytań chętnie odpowiem.
http://www.tornistry.net | Tornistry i plecaki nowej generacji !!!
A jak z pomocą techniczną od shopera? Odbierają telefony (czy kontakt telefoniczny jest w pakiecie?), szybko odpowiadają na maile? Miałeś do dyspozycji jakąś dokumentację techniczną?
Co do pomocy technicznej shopera, stoi na bardzo niskim poziomie. Przekonałam się o tym na własnej skórze i nie wytrzymałam dłużej takiej współpracy. W październiku kończę zatowarowywanie sklepu MaxShop. Ze współpracy z nimi jak na razie jestem bardzo zadowolona, a informację o shoperze potraktujcie proszę jako przestrogę.trelek pisze:A jak z pomocą techniczną od shopera? Odbierają telefony (czy kontakt telefoniczny jest w pakiecie?), szybko odpowiadają na maile? Miałeś do dyspozycji jakąś dokumentację techniczną?
http://www.bajkowachatka.pl/ zapraszam na zakupy 
A może spróbój www.fastcentrik.pl, jest tam latwy dostęp do demo.....mi się vydaje nawet lepszy od Sote....no nie wiem....też się zastanawiam.....
Może joomla + virtue mart
Szablony aukcji allegro - Dodatki do aukcji
Dobrym rozwiązaniem jest Prestashop, potężny sklep, z mnóstwem możliwości, jedyny minus, to minimalna znajomość kilku zagadnień technicznych, ale zawsze można instalacje i konfiguracje zewnętrznej firmie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam