Witam,
zastanwiam się czy program mikroSubiekt wystarczy mi do prowadzenia sklepu internetowego czy jednak sięgnąć po SubiektGT. Oprogramowanie z którego będę korzystał posiada status magazynu. Chodzi mi tylko właściwie o drukowanie paragonów.
Jaki program sprzedażowy
Re: Jaki program sprzedażowy
W takim wypadku lepiej nie kupować drukarki fiskalnej a zwykłą kasę fiskalna i nabijać paragony bez komputera. Skoro i tak nie zamierzasz korzystać z innych funkcji oprogramowania niż drukowanie paragonów to nie ma sensu płacić za drukarkę (droższą od kasy) i oprogramowanie tylko po to, żeby na komputerze paragon wprowadzać.
-
dzamperplx
A nie byłoby wygodniej prowadzić ewidencję przychodów i rozchodów używając programu? Jeśli wiesz jak byłoby to robić najlepiej to proszę napisz. Nie będę ukrywał, że w tej kwesii wiem tyle co nic. Chodzi mi o to by zorganizować sobie sprzedaż w prosty, tani i wygodny sposób.
Dzięki za udział w wątku.
Dzięki za udział w wątku.
Witam. Moim zdaniem, jeśli program ma służyć Ci głównie do drukowania paragonów to lepiej jest zrobić tak, jak poradził c2h5oh, ponieważ za małą kasę fiskalną, która ma wytrzymałą baterię i nieskomplikowane oprogramowanie zapłacisz około 1000 - 1200 zł, natomiast za kasę fiskalną i program komputerowy znacznie więcej. W dodatku jeśli to będzie Twoja pierwsza kasa fiskalna to możesz odzyskać za nią z Urzędu Skarbowego do 700 zł, czyli w rezultacie wyniesie Cię ona 300-500 zł. Tak było bynajmniej w roku 2010. Warunkiem, aby uzyskać taki "dodatek" jest to, że nie możesz kasy sprzedać przez kolejne 2 lata, ale jeśli chcesz robić biznes to raczej nie będziesz miał zamiaru jej sprzedawać w tym okresie.
Nie wiem, jak to jest teraz z tym dodatkiem z US, musiałbyś się dowiedzieć w swoim Urzędzie. Zwróć uwagę ile kodów taka mała kasa może pomieścić w bazie towarów. Bywa, że jest to do 500 kodów, jeśli masz więcej produktów to będzie ciężko z taką zawartością bazy. Ale są też takie, które mieszczą w tysiącach i kosztują niewiele więcej.
Podsumowując - jeśli chodzi Ci tylko o drukowanie paragonów i na przykład dołączanie ich do towaru dla klienta, lepiej zainwestuj w zwykłą, małą kasę fiskalną bez zbędnych bajerów tylko upewnij się, czy spełni Twoje wymagania. Zaoszczędzisz w ten sposób nawet kilka tys. zł.
Nie wiem, jak to jest teraz z tym dodatkiem z US, musiałbyś się dowiedzieć w swoim Urzędzie. Zwróć uwagę ile kodów taka mała kasa może pomieścić w bazie towarów. Bywa, że jest to do 500 kodów, jeśli masz więcej produktów to będzie ciężko z taką zawartością bazy. Ale są też takie, które mieszczą w tysiącach i kosztują niewiele więcej.
Podsumowując - jeśli chodzi Ci tylko o drukowanie paragonów i na przykład dołączanie ich do towaru dla klienta, lepiej zainwestuj w zwykłą, małą kasę fiskalną bez zbędnych bajerów tylko upewnij się, czy spełni Twoje wymagania. Zaoszczędzisz w ten sposób nawet kilka tys. zł.
Na koniec miesiąca drukujesz z kasy raport miesięczny i masz tam wszystko co Ci potrzeba żeby KPiR odpowiednio uzupełnić.dzamperplx pisze:A nie byłoby wygodniej prowadzić ewidencję przychodów i rozchodów używając programu? Jeśli wiesz jak byłoby to robić najlepiej to proszę napisz. Nie będę ukrywał, że w tej kwesii wiem tyle co nic. Chodzi mi o to by zorganizować sobie sprzedaż w prosty, tani i wygodny sposób.
-
dzamperplx
Dziekuje za pomoc, bardzo mi pomogliscie:)
Ja w swoim sklepie korzystam z programu Pakiet Przedsiębiorcy Sprzedaż i Magazyn. Pracuje z czytnikiem kodów i drukarką Posnet. Całość jest bardzo wygodna w obsłudze i mało problematyczna. Program pobierzesz ze strony:
http://www.pakietprzedsiebiorcy.pl/sprzedaz-i-magazyn
http://www.pakietprzedsiebiorcy.pl/sprzedaz-i-magazyn
-
trampolinek
- Kontakt:
ja używam wf-mag
-
dariuszmutantski
- Kontakt:
Ja też używamm WF-Maga.
Używałem WF-Maga. Najgorsze ścierwo na ziemi. Do tego stopnia że mi wywał drukarkę fiskalną i musiałem oprogramowaniem serwisowym ją resetować ze dwa razy w tygodniu. Jak masz do wyboru dostać trądu albo używać WF-Maga bierz trąd.