Czy ktoś zna sklep Agologic z Sopotu

Zanim dodasz opinię, przeczytaj zasady działu!
rysio68

Czy ktoś zna sklep Agologic z Sopotu

Post autor: rysio68 »

Witam serdecznie.Czy ktoś z forumowiczów zna sklep Agologic.pl z Sopotu? Sklep oferuje sprzęt AGD w cenach o 1/3 2/3taniej niż inne tego typu sklepy.Proszę o pilne info.Dzięki

solo234

Re: Czy ktoś zna sklep Agologic z Sopotu

Post autor: solo234 »

Witam,
ja także jestem zainteresowany odpowiedzią na to zapytanie z powodu korzystnej oferty na zakup RTV.
Kontakt tel. w dniu dzisiejszym był niemożliwy, non stop tel. zajęty.

adres strony sklepu http://agologic.pl/
Pozdrawiam.

sylpab5

Post autor: sylpab5 »

Witam. Ja już niestety poznałem ten "sklep". Nie polecam dokonywania jakichkolwiek zakupów. :evil:

rysio68

Post autor: rysio68 »

sylpab5 czy można prosić o sprecyzowanie wypowiedzi. Na czym polegał problem?Czy jest to wielka ściema nazywając delikatnie.

mar123

Post autor: mar123 »

Proszę o więcej informacji o tym sklepie agologic.pl !!!

Zapłaciłem im za towar grube pieniądze i zero towaru i kompletny brak kontaktu z ich strony. Telefony milczą, poczta głosowa przepełniona, nie odpowiadają na emaile!!!
Podejrzewam , ze to sciema i chyba ide dzis na policje

Dżąs

Post autor: Dżąs »

Poczytajcie o sklepie sontel.pl - sprawa z tamtego roku, wielu ludzi nabitych w butelkę.
Strona skopiowana, tak samo nieudolnie zrobiona - tylko nazwa sklepu inna.
Jeśli ktoś nie wie co robić z pieniędzmi niech wpłaci datek, jego wola.

kuba06

Post autor: kuba06 »

Także znalazłem ten sklep na nokaucie, który nagle z dnia na dzień skądś się tam pojawił ze swoimi rewelacyjnymi, niewiarygodnymi wręcz cenami sprzętu, w tym RTV. W związku z tym, że od dłuższego czasu obserwowałem ceny pewnego modelu TV, którym byłem zainteresowany, sklep natychmiast zwrócił moją uwagę, gdyż cena interesującego mnie TV była w nim o niemal 1000 zł niższa od najniższej w innych tego typu sklepach internetowych. To jeszcze aż tak bardzo mnie nie zdziwiło, dopiero jak wszedłem na stronę AGOLOGIC.PL ku mojemu zdumieniu stwierdziłem, że poza atrakcyjną ceną interesującego mnie TV, wystawiony jest na niej TV innej marki w promocyjnej cenie, niższej od rynkowej o około 5000 zł (tak pięć tys.). Wydało mi się to oczywiście mocno podejrzane, jednak przystąpiłem do zakupu tego TV i tu tak jak przypuszczałem, bez niespodzianek tzn. po dotarciu do opcji ""zapłata" oczywiście tylko jedna możliwa opcja "przelew bankowy" - czyli płatność z góry. Przelewu oczywiście nie wykonałem. Zadałem sobie jeszcze trudu i sprawdziłem na stronie GUS po nr REGON tę firmę, która faktycznie jest zarejestrowana jako działająca, więc następnego dnia z rana skontaktowałem się z tym niby sklepem telefonicznie /udało mi się to jeszcze bo było to bardzo krótko po pojawieniu się tego sklepu na nokaucie/ i w rozmowie z dżentelmenem odbierającym jeszcze wówczas telefon ustaliłem, że jeżeli chcę zrealizować złożone zamówienie z płatnością za pobraniem to mogę zlecić taką opcję mailem, a na stronie tej opcji jeszcze niby nie ma, ponieważ jest jeszcze w budowie i nie wszystko działa jak trzeba. Niestety był to mój ostatni fartowny kontakt z obsługą tegoż rewelacyjnego sklepu, gdyż jak usiłowałem skontaktować się następnego dnia /oczywiście bez złudzeń/ z zapytaniem dlaczego moje zamówienie nie zmieniło jeszcze statusu na "w realizacji" pomimo. iż wysłałem wspomnianą dyspozycję - płatność przy odbiorze, niestety już telefony były powyłączane, co wnioskuję po natychmiast włączającej się poczcie głosowej, która informowała o braku możliwości pozostawienia wiadomości ze względu na pełną skrzynkę, którą prawdopodobnie wykorzystali wcześniej ode mnie szczęśliwi nabywcy sprzętu z w/w sklepu w atrakcyjnych cenach i dokonali przelewów, a którzy jeszcze nie zdążyli wypowiedzieć się na forum. Biorąc powyższe pod uwagę nie polecam korzystania z usług AGOLOGIC.PL. Podsumowując - sklep internetowy, który oferuje towar bo nad wyraz atrakcyjnych cenach, a przy tym jeszcze darmową dostawę i posiada tylko jedną opcję zapłaty tj. przedpłatę - nie zasługuje na jakiekolwiek zaufanie. Przepraszam forumowiczów za tak długi wywód, ale wydaje mi się, że powinien wielu uchronić przed oszustwem i w rezultacie stratami materialnymi.

Dżąs

Post autor: Dżąs »

kuba06 pisze o jakimś dżentelmenie odbierającym telefon
a to zwykły "wałek" grubymi nićmi szyty - a jeśli ktoś nie przekonany, to oprócz sontel.pl niech sprawdzi macronom.pl

solo234

Post autor: solo234 »

Witam,

Wysłałem do tego sklepu poniższą wiadomość dwa dni temu;
Jestem zainteresowany zakupem tego nowego telewizora tj.
Panasonic TX-L42E30E
W cenie 1 960,00 zł brutto [ oferta na Waszej 8 stronie ], dostawa kurierem, płatność w dniu dostawy do rąk kuriera po sprawdzeniu zawartości przesyłki.
W oczekiwaniu na odpowiedź
Pozdrawiam

Brak odpowiedzi, brak możliwości dodzwonienia się....chyba nie dałem się nabrać na tzw. "okazję"

marcin1982

Post autor: marcin1982 »

Witam

Dzwoniłem do tego sklepu 9 lutego ok.godziny 10.00,odebrał bardzo miły Pan.Na moje pytanie o przyczyne tak bardzo niskich cen lakonicznie stwierdził ze są one wynikiem jakiejś umowy z samungiem i zakupu duzych ilości egzemplarzy.Oczywiście ze mnie to nie przekonało bo niby saturn czy euro-rtv to mało nie zamawiają?Najzabawniejsze w tym było to ze kiedy zapytałem ile tych telewizorów jeszcze zostało Pan odłozył słuchawkę i poszedł je liczyć na magazym :lol: po chwili odparł iz ok 30sztuk,w tym momencie przyznam z przykrością ze mnie przekonał. :oops:

kuba06

Post autor: kuba06 »

Dżąs pisze:kuba06 pisze o jakimś dżentelmenie odbierającym telefon
a to zwykły "wałek" grubymi nićmi szyty - a jeśli ktoś nie przekonany, to oprócz sontel.pl niech sprawdzi macronom.pl
"dżentelmen" to w tym przypadku przenośnia i każdy z oszukanych już to z na pewno wie i przyznaję ci rację, że sposób działania jest dokładnie taki sam. jak w przypadku który przytoczyłeś /soontel/. mnie również udało się jeszcze skontaktować telefonicznie i usłyszałem dokładnie taki sam tekst / bierzemy duże ilości od producenta i dlatego tak niskie ceny.

jigsaw

Post autor: jigsaw »

OSZUŚCI!!!!!!!
Pod żadnym pozorem nie róbcie u nich zakupów!! Firma agologic.pl nie istnieje!! Podobno jest już prowadzone dochodzenie w tej sprawie (informacja od firmy FIN IT, która niby miała prowadzić sklep internetowy agologic.pl).
Naiwność nie zna granic, teraz trzeba sobie pluć w brodę. Oszukani zgłaszajcie sprawę na policji, koniecznie!!

ropa123

Post autor: ropa123 »

NIC TAM NIE KUPUJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to oszuści, już ich nie ma na skąpcu. Dzwoniłem do firmy FIT IN facet już zgłosił sprawę na Policji za podszywanie się pod nich. OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!

ODPOWIEDZ