Integracje z hurtowniami online
-
onlineowiec
Integracje z hurtowniami online
Ostatnio zauważyłem, że niektóre oprogramowania mają opcję integracji z hurtowniami online. Ktoś z Was z tego korzysta? Jak to wygląda tak na prawdę?
Re: Integracje z hurtowniami online
Mój sklep na oprogramowaniu CS-Cart ma integrację z hurtownią bielizny i odzieży Kontri oraz Matterhorn. Integracja jest banalnie prosta. Jednym przyciskiem aktualizuje się dane o produkatch, cenach, dostępności. Część rzeczy wykonuje się automatycznie np. stany magazynowe akutalizują się co 3 godziny, ceny raz dziennie.
Kumpela będzie otwierała księgarnię internetową, wszystko wskazuje na to, że też na CS-Cartcie, bo mają integrację z hurtownią Azymut.
Kumpela będzie otwierała księgarnię internetową, wszystko wskazuje na to, że też na CS-Cartcie, bo mają integrację z hurtownią Azymut.
-
onlineowiec
Czyli tak na prawdę to nie musisz sama dodawać produktów, tylko automat robi to za Ciebie? A zdjęcia? Też się same pobierają? Dobrze rozumiem?
A jak to ogólnie wygląda - importujesz wszystkie produkty z danej hurtowni czy możesz sobie sama wybrać np. kategorię lub tylko konkretne produkty, które mają się aktualizować??
A jak to ogólnie wygląda - importujesz wszystkie produkty z danej hurtowni czy możesz sobie sama wybrać np. kategorię lub tylko konkretne produkty, które mają się aktualizować??
Takonlineowiec pisze:Czyli tak na prawdę to nie musisz sama dodawać produktów, tylko automat robi to za Ciebie?
Takonlineowiec pisze:A zdjęcia? Też się same pobierają? Dobrze rozumiem?
onlineowiec pisze:A jak to ogólnie wygląda - importujesz wszystkie produkty z danej hurtowni czy możesz sobie sama wybrać np. kategorię lub tylko konkretne produkty, które mają się aktualizować??
Ja importuję wszystkie, a potem wyłączam te których nie chcę sprzedawać, ale wiem, że można zrobić filtr na kategorie.
-
onlineowiec
Aha, ok, rozumiem.
Fajna opcja, nie ma co
Sporo ułatwia. Przede wszystkim nie trzeba tak pilnować dostępności i cen...
Fajna opcja, nie ma co
Sporo ułatwia. Przede wszystkim nie trzeba tak pilnować dostępności i cen...
Dobra funkcjonalność - ale podejrzewam, że hurtowni które to wspierają nie ma więcej niż 10...
Więcej niż 10 już jestchomik pisze:Dobra funkcjonalność - ale podejrzewam, że hurtowni które to wspierają nie ma więcej niż 10...
Aha, no to widać, że nie doceniłem potencjału 
A jak jest z opisami produktów w takiej integracji? Bo jak kilka sklepów korzysta z takiej integracji to kiepsko by było, żeby miały identyczne opisy produktów (nawet tak pod kątem Googla)...Katia pisze: Mój sklep na oprogramowaniu CS-Cart ma integrację z hurtownią bielizny i odzieży Kontri oraz Matterhorn. Integracja jest banalnie prosta. Jednym przyciskiem aktualizuje się dane o produkatch, cenach, dostępności. Część rzeczy wykonuje się automatycznie np. stany magazynowe akutalizują się co 3 godziny, ceny raz dziennie.
no właśnie - google nie lubi takich samych tekstów na wielu stronach 
Moja znajoma bardzo chwaliła połączenie z hurtownią, które realizuje za pomocą rozwiązania dostępnego na stronie http://verosoft.pl
Z tego co dotychczas sprawdziłem - to jest ono płatne kilkadziesiąt złotych na miesiąc, ale podobno nic cię nie interesuje.
Mówiła, że korzystając z innego systemu instalowanego lokalnie na komputerze i tak musiała parę godzin w tygodniu walczyć z aktualizacjami, a teraz zapomniała, że to się dzieje.
Ja też zaczynam przygodę ze sklepem internetowym i waham się między dwoma systemami, ale chyba wybiorę ten polecany, bo jest on-line i można dowolnie przypisywać produkty do kategorii w sklepie. Aktualnie testuję za darmo oba rozwiązania. Decyzja za miesiąc
Z tego co dotychczas sprawdziłem - to jest ono płatne kilkadziesiąt złotych na miesiąc, ale podobno nic cię nie interesuje.
Mówiła, że korzystając z innego systemu instalowanego lokalnie na komputerze i tak musiała parę godzin w tygodniu walczyć z aktualizacjami, a teraz zapomniała, że to się dzieje.
Ja też zaczynam przygodę ze sklepem internetowym i waham się między dwoma systemami, ale chyba wybiorę ten polecany, bo jest on-line i można dowolnie przypisywać produkty do kategorii w sklepie. Aktualnie testuję za darmo oba rozwiązania. Decyzja za miesiąc
Jak ten czas leci! Rok temu taka integracja z hurtowniami nie była jeszcze w wielu miejscach standardem. Dziś jest (jednak nie wszędzie z darmo) - to wielkie ułatwienie dla właścicieli sklepów internetowych.
Ja niedawno założyłam stronę w sky-shop mam dostęp do integracji z ponad 100 hurtowniami. Polecam Ci ten sklep. Nie tylko ma dużo hurtowni, ale ma możliwość kontroli nad wyglądem sklepu z możliwością edycji szafy graficznej w czasie rzeczywistym.
Mogę zmieniać kolor belek, dodać własny obrazek, slayder lub logo, ustawił szerokość strony itd. Sklep ma możliwości integracji hurtowni w cenie abonamentu.
Mogę zmieniać kolor belek, dodać własny obrazek, slayder lub logo, ustawił szerokość strony itd. Sklep ma możliwości integracji hurtowni w cenie abonamentu.
bardzo prosta i przydatna usługa, muszę pomyśleć o założeniu jej w moim sklepie
-
alaneliza
ja bym nie czkał ja już mamją w moim sklepiczku.