Jaki hosting dla sklepu - home.pl czy nazwa.pl?
Re: Jaki hosting dla sklepu - home.pl czy nazwa.pl?
A czy w home zdarzają się awarie i przerwy w dostępności usług?
-
stworkipotworki
Ja nie pamiętam abym miała problem z dostępnością usług w home. Nie jestem aż tak zaawansowaną użytkowniczką i coś moglo się w międzyczasie wydarzyć, ale jednak osobiście nie zanotowałam takiego przypadku.
http://www.stworkipotworki.pl
A długo już korzystasz z ich usług?
-
stworkipotworki
Najpierw miałam sklepik z hand made robiony na bazie oscommerce-dużo niepotrzebnego kodu i śmieci, ale grafikę miałam fajną bo zrobil mi ją kolega-czyli tylko domena +serwer i to było jak myślę z 5 lat temu (działało ze 2-3 lata i przestałam się w to bawić)
Od dwóch lat mam jeszcze stronkę z ofertą wakacyjną na dom w Bieszczadach
Teraz mam od chyba 2 miesięcy sklepik wykupiony w home.
Poczytaj sobie następujące info:
http://www.goldenline.pl/forum/1112508/sklep-z-home
Bardzo interesująca dyskusja.
Od dwóch lat mam jeszcze stronkę z ofertą wakacyjną na dom w Bieszczadach
Teraz mam od chyba 2 miesięcy sklepik wykupiony w home.
Poczytaj sobie następujące info:
http://www.goldenline.pl/forum/1112508/sklep-z-home
Bardzo interesująca dyskusja.
Ja mam serwer w nazwa.pl i coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą właśnie na home'a. Niedługo kończy mi się abonament, dlatego jestem coraz bliżej podjęcia tej decyzji.
W nazwa są często awarie, albo nie działa strona albo pada baza danych albo nie działa poczta. Załamać się można. A jak się dzwoni do konsultanta, to zawsze jest to samo: przepraszamy, trwają prace konserwacyjne, zaraz powinno być wszystko ok!
W nazwa są często awarie, albo nie działa strona albo pada baza danych albo nie działa poczta. Załamać się można. A jak się dzwoni do konsultanta, to zawsze jest to samo: przepraszamy, trwają prace konserwacyjne, zaraz powinno być wszystko ok!
Ciekawe, czy np. home.pl ma jakąś specjalną ofertę dla klientów przechodzących z nazwa.pl lub innych firm hostingowych 
-
stworkipotworki
Chyba najlepiej byłoby do nich zadzwonić i zapytać. Nie słyszałam o takiej opcji, ale wydają mi się mało podatni na negocjacje.
ciekawe jak z tym jest - np. z operatorami komórkowymi można się dogadać w takiej sprawie.stworkipotworki pisze:Chyba najlepiej byłoby do nich zadzwonić i zapytać. Nie słyszałam o takiej opcji, ale wydają mi się mało podatni na negocjacje.
-
stworkipotworki
trzeba sprawdzić
W działe " Pochwal się swoim sklepem" prawie wszystkie ostatnio dodane sklepiki sa robione w home.pl
W działe " Pochwal się swoim sklepem" prawie wszystkie ostatnio dodane sklepiki sa robione w home.pl
Może dlatego, że home oferuje gotowy sklep, a nazwa jeszcze nie (pewnie i tak to wprowadzą znając życie).
Ciekawe, jaki to sklep. Bo nie chce mi się wierzyć, że jakiś porządny (firma hostingowa na pewno nie ma dużej wiedzy o ecommerce)...chomik pisze:Może dlatego, że home oferuje gotowy sklep, a nazwa jeszcze nie (pewnie i tak to wprowadzą znając życie).
Dają go za darmo?
-
stworkipotworki
Oczywiście, że nie za darmo, ale za grubą kasę. Wystarczy przeczytać dyskusję od początku. Albo kupujesz oprogramowanie do sklepu i masz to na własność i tylko korzystasz z serwera w home (lub gdzie indziej), albo korzystasz ze sklepu home+hosting i bulisz dużo więcej.
A znać się nie muszą aż tak bardzo bo korzystają z gotowych rozwiązań.
Wszystko zależy od tego czy chcesz aby profesjonalista przygotował Ci grafikę, pozmieniał kod do Twoich potrzeb, masz dużo produktów, duży budżet i duży potencjał itp.
W home praktycznie w ciągu 5 minut uruchamiasz sklepik, ale często wygląda na amatorszczyznę (...jak u mnie niestety).
A znać się nie muszą aż tak bardzo bo korzystają z gotowych rozwiązań.
Wszystko zależy od tego czy chcesz aby profesjonalista przygotował Ci grafikę, pozmieniał kod do Twoich potrzeb, masz dużo produktów, duży budżet i duży potencjał itp.
W home praktycznie w ciągu 5 minut uruchamiasz sklepik, ale często wygląda na amatorszczyznę (...jak u mnie niestety).
Ja już rozpoznaje sklepy home.pl - wyglądają całkiem nieźle.
Chociaż z tego co zauważyłem, są bardzo do siebie podobne - albo nie ma tam za dużo opcji zmiany layoutu albo ludzie, którzy korzystają z tej oferty nie za bardzo przywiązują do tego wagę...
Chociaż z tego co zauważyłem, są bardzo do siebie podobne - albo nie ma tam za dużo opcji zmiany layoutu albo ludzie, którzy korzystają z tej oferty nie za bardzo przywiązują do tego wagę...
-
stworkipotworki
Ja także rozpoznaję. To nie jest kwestia braku świadomości jak ważny jest layout. Właściwie to podstawa. Teraz można nawiązać do dyskusji tematu czy każdy może prowadzić sklep internetowy. Pokusa uruchomienia całości w ciągu 5 minut przeważa nad rozsądkiem i odpowiednim przygotowaniem.
Jest to na pewno przewaga home-gotowość odpalenia sklepu w moment. Przez to jednak istnieje możliwość zalania nas niedoróbek.
Jest to na pewno przewaga home-gotowość odpalenia sklepu w moment. Przez to jednak istnieje możliwość zalania nas niedoróbek.
do: stworkipotworki
Chyba jednak z hostingiem nie jest idealnie skoro przed chwilą:
Chyba jednak z hostingiem nie jest idealnie skoro przed chwilą:
Kod: Zaznacz cały
Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer www.stworkipotworki.pl zbyt długo nie odpowiada.