![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Lista zakupów
Lista zakupów
Widziałem ostatnio fajną funkcję w jakimś sklepie spożywczym - zapisywanie listy zakupów. To bardzo przydatne, szczególnie kiedy klienci robią co jakiś czas podobne zakupy w danym sklepie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Re: Lista zakupów
fajne, rzeczywiście, ale ma sens tylko w nielicznych sklepach... mi się podoba przechowalnia, ale o tym już było w inny wątku.
-
też mi się zdarzyło korzystać z listy zakupów (w internetowym sklepie spożywczym), ale zauważyłem, że za każdym razem brakowało mi czegoś innego, dlatego raczej już tego nie używam...
Lista zakupów nie powinna być związana ze sklepem. Najlepiej jeśli można z niej korzystać nie tylko z komputera, ale też z telefonu, wtedy można do niej dopisać coś, kiedy przyjdzie nam to do głowy, a nie tylko przed komputerem.
Ja korzystam z Listonic http://listonic.pl
Ja korzystam z Listonic http://listonic.pl
-
Tutaj chodzi o listę zakupów jako funkcjonalność danego sklepu. Nie wyobrażam sobie listy niezależnej, chociażby przez to, że sklepy musiałyby wdrożyć jakiś wspólny format/protokół przekazywania danych. Możliwe, że dałoby się osiągnąć to przez kody EAN (każdy produkt ma swój unikatowy kod), jednak wymagałoby to bardzo dużo pracy...
Jeśli lista zakupów ma być wygodna dla ludzi, to musi być to zwykła lista z kolejnymi pozycjami zapisanymi tekstem w mowie potocznej. Nikt przecież nie będzie wpisywał kodów ean. Może nie jest to łatwe do zrobienia, ale przecież do pozycji chleb, masło, mleko można z dużym prowadopodobieństwem przyporządkować produkty ze sklepu.
-
W jakimś stopniu może dałoby się to przyporządkować, ale system musiałby być na tyle mądry, żeby rozpoznać różne odmiany danego słowa, jeżeli miałaby być to mowa potoczna. I to tylko dla podstawowych produktów.
Tak, lista zakupów może okazać się rzeczywiście fajnym i użytecznym rozwiązaniem. Tylko pytanie, czy w każdym sklepie będzie tak samo istotna. Są przecież sklepy do których wraca się okazjonalnie. Ale w sumie nie oznacza to że taki sklep nie może mieć wdrożonej listy zakupów...
Każda innowacja w sklepie działa na korzyść sprzedawcy, im bardziej ułatwisz klientowi dokonywanie zakupów tym większa szansa, że potem do Ciebie wróci...
Agencja Interaktywna PR Kreator.Tworzymy kampanie wizerunkowe dla firm w sieci. Specjalizujemy się w copywritingu, piszemy teksty reklamowe na strony www, ulotki i plakaty.Uruchomiliśmy także oprogramowanie dla sklepów internetowych-EpokSystem.pl