ELEKTROHOUSE.PL ul. Św. Marcina 29/8 61-806 Poznań OSZUST!!!

Zanim dodasz opinię, przeczytaj zasady działu!
Totem

Re: ELEKTROHOUSE.PL ul. Św. Marcina 29/8 61-806 Poznań OSZUS

Post autor: Totem »

bugagap pisze:zaraz zjawi się tu Rysiek na nowym loginie i będzie straszył sądem :)

Właśnie powiadomiłem opineo i skąpiec, że oszuści wykorzystują ich serwisy do działalności przestępczej.
Mam nadzieję, że szybko zareagują i nie narażą więcej osób na straty...
Zadzwonił do mnie właśnie gość i zaczął straszyć sądem. Nie zdążyłem usłyszeć jak ma na imię, ale zdecydowanie odżegnywał się ze związkami ze sklepem fleszpix, a ten Rysiek co też sądem straszy jak poinformował mnie rozmówca przedstawiający się jako pracownik działu prawnego sklepu elektrohouse,to na pewno konkurencja. Strasząc przy okazji powoływał się na dane które uzyskał ze sklepu fleszpix.
Szczęściarz - ja próbuję się z nimi skontaktować od trzech tygodni i nic.
RYSIEK jak tylko oddasz mi kasę od razu o tym napiszę.

bugagap

Post autor: bugagap »

Totem pisze:Zadzwonił do mnie właśnie gość i zaczął straszyć sądem
haha, stara zagrywka Ryśka, okrada ludzi, a później próbuje zastraszać tych co o tym piszą w necie. Rysiek wie co to jest wzrowa obsługa klienta :)

Damian pisze: Widać że te 2 komentarze do elektrohouse.pl na opineo sam sobie wystawiłeś. Jeden po drugim, Ewcia wcześniej dała pozytywa dla etanto.pl(!!!!).
I to też typowe dla działalności Ryśka. Zakłada sklep, dodaje się do skąpca, rejestruje się na opineo i pisze sobie sam opinie. Do tego celu zakłada nowe loginy lub wykorzystuje założone wrześniej. Można to sobie łatwo sprawdzić przeglądając pozytywy przy jego poprzednich sklepach:

http://www.opineo.pl/opinie/imediashop-pl#opinie
na początku same pozytywy, głównie od nowych użytkowników, później zaczęły się pojawiać negatywy i sklep został zamknięty

http://www.opineo.pl/opinie/etanto-pl - pozytywy tylko od ludzi którzy wcześniej dali pozytywy do imediashop, lub nowi użytkownicy,

http://www.opineo.pl/opinie/fleszpix-pl/2#opinie - prawie wszystkie pozytywy od nowych użytkowników, później same negatywy

http://www.opineo.pl/opinie/elektrohouse-pl - sytuacja jak widać powtarza się - pozytywne opinie od osób dających wcześniej pozytywy dla fleszpix i etanto. Część z nich została już usunięta, więc trzeba zgłaszać takie sytuacje do opineo.

Zgłaszałem sprawę to do skąpca, ale bez odpowiedzi.

Koresponduję z przedstawicielem opineo, ale jak na razie daje tylko puste obietnice, że będą lepiej weryfikować opinie. Jak widać robią to dalej nieskutecznie.

Wychodzi więc na to że należy omijać szerokim łukiem Skąpca i opineo, a przede wszystkich obecne i przyszłe "sklepy" Ryśka.

Rysiek

Post autor: Rysiek »

Nie zauważyliście cwaniaczki heitujące za pieniądze Komputronika (dziadowska firma zwalczająca konkurencje przy pomocy przekupnych kanalii typu "gugagap czy "totem"), że ci których niszczycie nie zniżają się do waszego poziomu i nie polemizują z wami w tym miejscu. Ja, mimo Waszych sugestii, nie reprezentuję interesów tych, których szkalujecie. Po prostu zdarzyło mi się być klientem fleszpixu. Doskonale mnie obsłużyli i gdy przeczytałem co wypisujecie zdecydowałem włączyć się w dyskusję. Ponieważ za to co robicie bierzecie pieniądze więc trafianie do waszych sumienii nie ma sensu. Wierzę jednak, że każdy inteligentny człowiek czytający to co tutaj wypisujecie potrafi rzetelnie ocenić kim tak naprawdę jesteście.Na pewno nie skrzywdzonymi klientami a tak jak wspomniałem wyżej cwaniakami, którzy żyją ze szkodzenia innym. Kończę działalność w tym miejscu a wszystkim ( zainfekowanym przez heitujące tu i gdziekolwiek indziej łajzy) sklepom, życzę wytrwałości i spokoju.

bugagap

Post autor: bugagap »

Rysiek, nie mógłbym zostawić twoich bredni bez komentarza, a więc:
Rysiek pisze: Nie zauważyliście cwaniaczki heitujące za pieniądze Komputronika (dziadowska firma zwalczająca konkurencje przy pomocy przekupnych kanalii typu "gugagap czy "totem"), że ci których niszczycie nie zniżają się do waszego poziomu i nie polemizują z wami w tym miejscu
- domaganie się swoich należności i ostrzeganie przed oszustami w internecie na podstawie własnych doświadczeń nie jest hejtem,
- jestem tylko twoim byłym klientem, którego oszukałeś,
- skąd przyszło ci do głowy żeby mieszać do tego komputronika??? ręce opadają…
- przecież się zniżasz i polemizujesz (o ile można to tak nazwać)
- w sumie miło usłyszeć z pierwszej ręki że jednak udaje się to niszczyć :)
Rysiek pisze: Po prostu zdarzyło mi się być klientem fleszpixu. Doskonale mnie obsłużyli i gdy przeczytałem co wypisujecie zdecydowałem włączyć się w dyskusję
- jesteś oszustem, który od dawna i nie tylko na tym forum desperacko broni kolejnych swoich "sklepów" podszywając się pod przypadkowych klientów
- jesteś także gościem, który odbiera telefony w powyższych sklepach (jak już się komuś uda dodzwonić), łatwo to zresztą poznać po niespotykanym nigdzie indziej stopniu bezczelności
- udowodniłeś już wielokrotnie swoje powiązania z tymi sklepami, np mając dostęp do danych osobowych innych klientów i szczegółów zamówień
- jak coś kupiłeś fleszpix, to znaczy że sam sobie sprzedałeś. Jak jesteś z tego zadowolony to super, nawet wystawiłeś sobie klikanaście pozytywnych opinii z tej okazji, ale prawdziwi oszukani klienci już nie są tak zadowoleni, prawda?
Rysiek pisze: Wierzę jednak, że każdy inteligentny człowiek czytający to co tutaj wypisujecie potrafi rzetelnie ocenić kim tak naprawdę jesteście.Na pewno nie skrzywdzonymi klientami a tak jak wspomniałem wyżej cwaniakami, którzy żyją ze szkodzenia innym
- każdy kto tu trafi na pewno wyrobi sobie opinię przede wszystkim o twoich sklepach i o ich właścicielu. Oby miał do tego okazję przed dokonaniem felernych zakupów
- nie uważasz że określenie „cwaniaczek, który żyje ze szkodzenia innym” bardziej pasuje do oszusta okradającego ludzi za pomocą fałszywych sklepów internetowych?
Rysiek pisze:
Kończę działalność w tym miejscu
spodziewam się że wrócisz na nowym loginie, a jak nie to do usłyszenia i zobaczenia w sądzie

Totem

Rysiek takiego cynizmu nawet Ziobro mógłby ci pozazdrościć. To, że okradasz ludzi jestem w stanie zrozumieć, jesteś po prostu złodziejem, który w pewnym momencie odpowie za swoje postępowanie. Zadziwia natomiast twój stosunek do oszukanych, jakbyś się dziwił, że nie podoba nam się to co robisz. Obrażasz nas, straszysz... utrudnianie ci tego procederu to nasz moralny obowiązek. Przykre jest jedynie to, że prawo działa tak powoli.

Damian

Post autor: Damian »

Rysiek litości!!! Zaprzeczasz samemu sobie! Zadałem sobie trud i przeczytałem wszystkie twoje internetowe wypociny, także na innych forach i na opineo. Doszedłem do wniosku, że jesteś po prostu jakimś żałosnym półgłówkiem. Na dodatek innych też masz za półgłówków. Ty żyjesz w jakimś równoległym wszechświecie półgłówków.

Pisales o fleszpix "nasz sklep", pokazałeś że masz dostep do panelu administratora na opineo, broniłeś tych swoich sklepików także na innych forach, Nie ukrywałeś że jesteś właścicielem, straszyłeś sądem ludzi którzy pisali że ich oszukałeś, a teraz bałwanie chcesz komuś wmówić że jesteś tylko ich klientem?? Pogrążasz się za każdym razem gdy otworzysz swoją fałszywą japę

Totem

Sprawa dziwna. Dwukrotnie próbowałem wystawić negatywa dla fleszpix na Opineo.pl i nic. Napisałem do administratora i dostałem informację, że moja opinia nosi znamiona pomówienia i sugerują żebym ją zmienił. Swoją sytuację opisałem rzetelnie bez ubarwień, dla tego zdziwiła mnie taka reakcja ze strony administratora.

Damian

Post autor: Damian »

Wyślij ponownie. Prześlij im też potwierdzenie przelewu bankowego i maila ze sklepu o przyjęciu zamówienia.

Opineo jest finansowane przez sklepy i dlatego stoją po ich stronie. Negatywny komentarz dostaje najpierw właściciel sklepu aby ten mógł się do tego ustosunkować. W przypadku fleszpixa dostaje to Rysiek.....

Sprawdzają się wielokrotne sygnały, że opineo i skąpiec nic sobie nie robią z faktu, żę wspierają oszustów. Na przykładzie fleszpixa, etanto i elektrohouse widać, że robią to z premedytacją i stają się tym samym współsprawcami tych oszustw.

http://www.wykop.pl/link/2417898/etanto ... we-opinie/
http://forum.gazeta.pl/forum/w,382,1464 ... ustwo.html
http://www.komputerswiat.pl/artykuly/in ... wanym.aspx
http://forum.gazeta.pl/forum/w,382,1464 ... l.html?v=2
http://www.bankier.pl/forum/temat_czy-z ... 54619.html

Garet

Post autor: Garet »

Witam - ja też dołączam do grona oszukanych - wstyd się przyznać - nie zdarzyło mi się coś takiego od nastu lat, ale chyba wstrzeliłem się idealnie z czasem w oszustwo( i u siebie i u oszusta).

Zapraszam wszystkich poszkodowanych do kontaktu przez to forum w wiadomościach prywatnych. Zamierzam dopaść osobę odpowiedzialną za ten przekręt, ale musimy działać razem - im więcej osób poszkodowanych się zgłosi tym lepiej.

Z profilu przestępstwa możemy wnioskować, że oszust (a jest to mężczyzna) działa sam - uda nam się go zlokalizować - czy odzyskamy pieniądze - wątpię, ale identyfikacja sprawcy da nam bardzo dużo.

Pozdrawiam i czekam na kontakt.

Totem

do Gareta
Tutaj jest sporo informacji
https://www.goldenline.pl/grupy/Przedsi ... =etanto.pl
Ja osobiście zgłaszam sprawę na policję, ale pewnie lepiej byłoby podłączyć się do jakiegoś istniejącego śledztwa.

Filip83

Post autor: Filip83 »

Witam.
Również jestem jednym z oszukanych przez Elektrohouse.pl na kwotę 5111zł. Sprawę zgłosiłem na policję i do rzecznika praw konsumenta ale oprócz tego prowadzę własne śledztwo zbierając informację o oszustach i ich firmach. Sporo informacji już zebrałem i chętnie się nimi wymienię z innymi poszkodowanymi.
Wszystkich chętnych do wymiany informacji proszę o kontakt przez wiadomości prywatne bądź mailowo gzyll@o2.pl

Pozdrawiam.

Rysiek

Post autor: Rysiek »

o Filip83-to kolejna odmiana tego samego trutnia, który swoimi bezinteresownymi heitami niszczy ciężko wypracowaną pozycję porządnego sklepu. Tracą na tym wszyscy, którzy mogliby kupić doskonałe fabrycznie nowe produkty po niskich cenach. To bydle nie zbiera dowodów ale tak jak niejaki Ziobro z niejakim Kamińskim, tworzy je. To indywiduum poprzednio nazywało się "Totem" jeszcze wcześniej "Garet" a jeszcze wcześniej "Damian". A tak naprawdę powinno przyjąć ksywkę "gnida".

Filip83

Post autor: Filip83 »

A co ty biedny Ryśku możesz innego napisać. Nie wiem po co w ogóle udzielasz się na forach, jeżeli ktoś przeczyta o was na forum, badz moją opinię na opineo, na pewno nie uwierzy w te bzdury co ty wypisujesz i nic u was nie kupi. Podczas reklamacji mojej opinii na opineo wystarczająco udowodniłem że kłamiesz, inaczej by jej tam nie było. A gnidami, a raczej wszami żerującymi na innych ludziach to jesteście wy. Na pewno wam tego nie odpuszczę dopóki nie odzyskamy pieniędzy. Z pewnością już zakładacie nowy sklep.

Totem

Rysiek jesteś porostu skończonym bydlakiem. Nie dość, że okradasz ludzi to jeszcze śmiejesz się im w nos i próbujesz odgrywać niewinną panienką." Jak tak mogą cie obsrywać?!?" Cnotę już dawno straciłeś w wielu wcześniejszych burdelach.
Ja też zbieram informacje o twoich interesach i bądź pewny, że zrobię dużo w tym kierunku żebyś nie okradał więcej ludzi i odpowiedział za swoje postępowanie.
Przypomnijmy twoje wcześniejsze sklepy etanto.pl, fleszpix.pl teraz ELEKTROHOUSE.PL jaka nazwa będzie następnego przekrętu?
Wiem, że nie o wszystkich twoich dokonaniach tu napisałem... były jeszcze początki.
Dla zainteresowanych:
https://www.goldenline.pl/grupy/Przedsi ... =etanto.pl
Dla zainteresowanych podpowiem, że o biznesie Ryśka można na prawdę sporo się naczytać i choć zdaje sobie sprawę, że odzyskanie kasy którą mi ukradł graniczy z cudem to, jak już wcześniej napisałem zrobię dużo w tym kierunku żeby zastopować ten proceder i wsadzić go do więźienia.

gmarkow

Post autor: gmarkow »

Nie było mnie na tym forum dość długo. Nie mogłem się jednak powstrzymać, aby przestrzec potencjalnych klientów przed kolejnym sklepem-widmo. Chodzi o sklep www.AudioComp24.pl. Nie mam jeszcze pewności, że należy on do naszych "znajomych", bo tym razem abonent domeny jest utajniony, ale z pewnością internauci przyjdą z pomocą. Pewne jest, że domena została zarejestrowana przez tę samą firmę co domena Elektrohouse.pl. Tak czy inaczej, sklep AudioComp.pl nie posiada numeru NIP, ani REGON. Nie jest zatem zarejestrowany w Polsce, więc dochodzenie swych praw przez pokrzywdzonych klientów będzie bardzo utrudnione. Radzę uważać z tym sklepem!

ODPOWIEDZ