Zakupy online

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
LisaB

Zakupy online

Post autor: LisaB »

Witam,

Obecnie piszę pracę dyplomową na Uniwersytecie Nauk Stosowanych w Stralsund (Niemcy). W ramach tej pracy przeprowadzam badanie, które bada zachowanie zakupów online. I to jusz moja prośba do Państwa: Bardzo by mi Państwo pomogłą biąrodz udział w badaniu odpowiedząc na parę pytan, badanie trwa tylko 5 minut!
Poniższy link prowadzi do badania:

mocoda-feedback.de/rogator/cadooz/OnlineShoppingPl

Badanie jest tylko przeprowadzane w celu naukowym. Państwa dane będą oczywiście traktowane anonimowo i nie bedą ujawniane osobom trzecim.
Pod koniec badania jest możliwość, aby podać adres e-mail, jeśli chcę Państwo wżiąść udział w losowaniu trzech bonów zakupowych.

Dziękuję bardzo za Państwa pomoc!

Lisa Benz

puca

Re: Zakupy online

Post autor: puca »

Witajcie!
Jakoś więcej niż miesiąc temu czasu znalazłam ciekawy sklep internetowy. Przynajmniej tak mi się wydawał. Gdy doszło co do czego zamówiłam ze strony tego sklepu sklep.shemir.pl/ T-shirt. Cieszyłam się bardzo i nie mogłam się doczekać przesyłki. Zapłaciłam od razu (42zł). minął miesiąc czasu i koszulki jak nie było tak nie ma. Wysyłam do nich wiadomości, próbuje jakoś złapać kontakt z nimi, jakoś ich dorwać.
Więc słuchajcie sklep.shemir.pl/ <-------- ten sklep to jedna wielka ściema! Zdzierają kase tylko z ludzi a towarów nie wysyłają! Uważajcie na takie strony.

SzybkaPakaPL

Post autor: SzybkaPakaPL »

Piszesz już chyba 3 raz to samo,w zupełności wystarczyłby tutaj jeden wątek ogólny odnośnie tego tematu. Nie potrzeba aż tyle, już wszyscy wiemy jakie masz z nimi doświadczenia :)

naliroka13

Post autor: naliroka13 »

a w jakich sklepach najczesciej robicie zakupy przez internet? i co kupujecie?:)

asiadareszka

Post autor: asiadareszka »

Witam,
Ja najczęściej kupuję w drogerii internetowej perfumy. Dlaczego? Gdyż są tańsze niż w sklepie stacjonarnym a na Allegro nie mam zaufania co do oryginalności perfum. Nie mam jakiejś ulubionej drogerii.
Szukam również jakiegoś fajnego out-letu w sieci. Znacie jakiś godny polecenia?
Uwielbiam robić zakupy!Lubię też wygodne płatności przez internet gdyż bardzo ułatwiają mi moją pasję

SklepoMaster

Post autor: SklepoMaster »

W jakich sklepach kupujecie? Według mnie to nie jest ważne... pytanie jak coś szybko znaleźć o dobrej jakości... Ale skoro ma to być dyskusja o sklepach online to co myślicie o 400 bo mam wrażenie, że wszystko jest jak na tacy i często jest do wyboru kilkadziesiąt sklepów do jednego produktu. Czyli uważam, że chyba warto tam czasem porównać ceny aby nie przepłacać.

miszima

Post autor: miszima »

Ja z powodu niższych cen często korzystam (bo niestety często choruję), z apteki internetowej. Zazwyczaj, jak już kupuję leki na grypę albo suplementy, biorę też od razu kosmetyki, żeby zakupy były jeszcze bardziej opłacalne. Podoba mi się to, że o danym produkcie mogę sobie dokładnie poczytać i sprawdzić opinie, a w normalnej aptece trzeba się zazwyczaj spieszyć, bo kolejka, i trzeba polegać tylko na zdaniu farmaceuty.

pro4es
Kontakt:

Post autor: pro4es »

Ja staram sie kupowac przez internet wszystkie produkty ktore sa drozsze niz 100 zl i moge wytrzymac zanim mi to ktos podesle.
Ostatnio zaczynam kupowac tez coraz czesciej rzeczy na allego z drugiej reki .

Awatar użytkownika
sophy

Post autor: sophy »

pro4es pisze:Ja staram sie kupowac przez internet wszystkie produkty ktore sa drozsze niz 100 zl i moge wytrzymac zanim mi to ktos podesle.
Ostatnio zaczynam kupowac tez coraz czesciej rzeczy na allego z drugiej reki .

dokładnie tak samo.
ja kupuję jak tylko widzę, że pomimo opłaty za paczkę, opłaca mi się.

asiadareszka

Post autor: asiadareszka »

miszima pisze:Ja z powodu niższych cen często korzystam (bo niestety często choruję), z apteki internetowej. Zazwyczaj, jak już kupuję leki na grypę albo suplementy, biorę też od razu kosmetyki, żeby zakupy były jeszcze bardziej opłacalne. Podoba mi się to, że o danym produkcie mogę sobie dokładnie poczytać i sprawdzić opinie, a w normalnej aptece trzeba się zazwyczaj spieszyć, bo kolejka, i trzeba polegać tylko na zdaniu farmaceuty.
Miszima a mam pytanie, czy w takich internetowych aptekach, można też zakupić lek na receptę? A jeśli tak, to jak wygląda takie realizowanie recept? wysyłam je pocztą? skanuję? Pytam gdyż też zauważyłam niższe ceny niż w stacjonarnych aptekach i chętnie wykupiłabym leki w takiej aptece on-line.
Uwielbiam robić zakupy!Lubię też wygodne płatności przez internet gdyż bardzo ułatwiają mi moją pasję

kowalska207

Post autor: kowalska207 »

Ja na internecie lubię kupować koszule,krawaty i muszki mojemu mężowi,bo są o wiele tańsze niż w sklepach,a tak na prawdę efekt jest taki sam.

wrighley

Post autor: wrighley »

ja dużo rzeczy kupuję w internecie, ale nie stronię też od tradycyjnych zakupów :)

lazania

Post autor: lazania »

Ja mam tak samo. Zakupy w internecie są bardzo wygodne, ale czasami wychodzę i na te tradycyjne ;)

Arowana14

Post autor: Arowana14 »

Ja uwielbiam zakupy online :) Ostatnio znalazłam fajny sklepik arem.pl Tylko teraz mam taki mały dylemat... ta arem.pl/wyprzedaz/039-detail.html czy ta bluzka arem.pl/wyprzedaz/034-detail.html jest ładniejsza? Ktoś mi doradzi? :)

jolaniebieska
Kontakt:

Post autor: jolaniebieska »

Ja kupuję głównie kosmetyki i buty :)

Ostatni mój zakup to lakier hybrydowy z biokur.pl/pielegnacja-dloni-paznokci-lakiery-hybrydowe-zele-estetiq-lakiery-hybrydowe-c-27_28.html. Teraz mam extra pazurki :D

ODPOWIEDZ