Witam. Staram się o dotację na założenie działalności gospodarczej - sprzedaż internetowa biżuterii i artykułów przemysłowych i nie wiem dokładnie jakie PKD mam wpisać we wniosku.
47.91 - Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub Internet
Czy tylko ten numer PKD mam wpisać we wniosek czy jeszcze coś. Niestety nie znam się na tym, a nie znalazłam nigdzie, żeby było to gdzieś ładnie opisane.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Jakie PKD?
Re: Jakie PKD?
Tak, to jest ten numer. Tylko pamiętaj, żeby patrzeć na nową numerację PKD, niedawno się zmieniła!
Poza tym lepiej wpisać więcej "kodów" ...za to się nie płaci, a kto wie może za jakiś czas będziesz chciała rozszerzyć zakres swojego sklepu...o ile się nie mylę za każdy kolejno dodany numer trzeba dopłacić 50 zł - przynajmniej tak było do tej pory
Agencja Interaktywna PR Kreator.Tworzymy kampanie wizerunkowe dla firm w sieci. Specjalizujemy się w copywritingu, piszemy teksty reklamowe na strony www, ulotki i plakaty.Uruchomiliśmy także oprogramowanie dla sklepów internetowych-EpokSystem.pl
Czy wystarczy ten jeden kod, czy trzeba jeszcze wpisywać inne w zależności od tego co się sprzedaje? Jeśli np. chcę sprzedawać książki, to muszę wpisywać jakiś dodatkowy kod?
Z tego co wiem, powinnaś wpisać też sprzedaż książek.
KasiaK wpisz dodatkowy kod, czyli to co sprzedajesz. Są różne, szukaj po "Sprzedaż detaliczna", z tego co pamiętam jest chyba "Sprzedaż detaliczna książek" czy coś podobnego.