Sprzedam działający w modelu dropshippingu sklep internetowy z zabawkami, asortymentem dla dzieci i mam. Przykładowe produkty w sklepie to artykuły szkolne, akcesoria do samochodu (foteliki, zasłonki, poduszki na szyję), stroje kąpielowe i karnawałowe, nakrycia głowy, klapki, gry, klocki, zabawki do ogrodu (dmuchańce, piaskownice, namioty, baseny), osuszacze, nawilżacze, pościel, nianie elektroniczne, laktatory, modele RC, gadżety i wiele wiele innych.
Adres sklepu podam zainteresowanym złożeniem oferty.
Sklep oparty jest na oprogramowaniu Prestashop w wersji 1.4.4.1, wzbogaconym o realizowane na indywidualne zamówienia moduły usprawniające i automatyzujące pracę.
Szata graficzna sklepu oraz niektóre funkcjonalności projektowane były na indywidualne zamówienie, dzięki czemu sklep ma profesjonalny i unikalny wygląd, a tym samym wzbudza większe zaufanie wśród klientów.
Sklep funkcjonuje w modelu dropshippingu - wysyłka zamówień jest realizowana bezpośrednio przez sprawdzonych już dostawców (na bardzo niskich kosztach wysyłki, bez dodatkowych kosztów dla sklepu), a produkty, ich opisy i zdjęcia są importowane z wykorzystaniem unikalnych modułów do sklepu bezpośrednio od tych dostawców i aktualizowane na bieżąco przez obsługę pod kątem wymagań naszego sklepu (chociaż nie jest to konieczne, jeśli produkty mają byc pokazywane w sklepie dokładnie z takimi opisami jak przekazują je dostawcy).
Zasady współpracy z dostawcami i pozostałymi firmami współpracującymi Kupujący sklep ustala we własnym zakresie.
Oprogramowanie sklepu jest bardzo proste i funkcjonalne, a obsługa intuicyjna (w sieci dostępnych jest szereg poradników dotyczących obsługi sklepu opartego na Prestashop).
Ze względu na prawie pełną automatyzację sklep nie wymaga dużego nakładu pracy do jego obsługi - wystarczy jedna osoba. Do prowadzenia sklepu nie trzeba specjalistycznych umiejętności.
Szczegółowy opis zakresu oferty:
1. Gotowy do rozpoczęcia działalności sklep internetowy, zrealizowany na oprogramowaniu Prestashop 1.4.4.1, posiadający m.in.:
a) unikalne logo
b) unikalną grafikę (w tym banery na różne okazje)
c) gotowe 2 szablony Allegro
d) szereg funkcjonalności usprawniających i automatyzujących pracę, w tym m.in.:
- integrację z allegro, umożliwiającą wystawianie produktów bezpośrednio ze sklepu
- integrację z czterema dostawcami działającymi w modelu dropshippingu (funkcjonalność modułów to m.in. mapowanie, możliwość ustalania marży w podziale na producentów i przedziały cenowe)
- integrację z systemem płatności elektronicznej transferuj.pl
- integrację z Ceneo, Skąpiec, Nokaut, Radar.
- możliwość potwierdzania rejestracji przez klienta (do klienta po rejestracji jest wysyłany automatycznie mail z prośbą o kliknięcie linku i potwierdzenie aktywacji konta)
- możliwość wystawienia faktury VAT lub rachunku (do wyboru w zależności od potrzeb) i wysłania mailem bezpośrednio z panelu sklepu
- możliwość powiązania sposobu wysyłki ze sposobem płatności
- możliwość przypisania dla poszczególnych dostawców różnych sposobów wysyłki towaru
- system partnerski, premiujący za ilość poleconych klientów, którzy dokonali zakupu - możliwość ustawiania zniżek na zakupy dla polecającego
- system rabatowy - możliwość naliczania rabatu przy przekroczeniu określonej sumy zamówień w określonym przedziale czasowym
- możliwość masowej aktualizacji produktów - zbiorczego wprowadzania zmian dla wszystkich towarów i dla wybranych kategorii, usuwania i edycji poszczególnych zamówień oraz grupowego usuwania zamówień,
- możliwość ręcznego wprowadzania zamówień
- możliwość włączenia wymuszania konieczności rejestracji przed zakupem
- logowanie przez facebooka
- możliwość komentowania produktów
- możliwość wprowadzania aktualności na stronie głównej
- możliwość tworzenia sond
- rotator banerów na stronie głównej
Wszystkie funkcjonalności można włączać i wyłączać oraz konfigurować w zależności od potrzeb.
2. Pełna baza produktów z opisami i zdjęciami (obecnie około 3980 produktów, z pełnymi, profesjonalnymi opisami, do każdego produktu od 1 do 10 zdjęć, do dużej ilości również krótkie filmiki instruktażowe lub reklamowe).
3. Spersonalizowane polskie mailowe powiadomienia klienta o dokonanym zamówieniu, zmianie statusu zamówienia, wysyłce itd.
4. Domena internetowa, opłacona do 25.01.2014
5. Serwer VPS (dostawca: Kylos), opłacony do 22.03.2014
6. Certyfikat Rapid SSL, ważny do 13.06.2014
7. Konto Allegro z pozytywnymi komentarzami (jedynie jeden neutralny)
8. Fan Page na facebooku
9. Gotowy regulamin sklepu, bez klauzul niedozwolonych (zweryfikowany i zatwierdzony przez kancelarię prawną) plus formularze zwrotu i reklamacji
10. Gotowe, profesjonalne opisy na wszystkich podstronach sklepu (np. ok. 1500-znakowe opisy kategorii wykonywane pod kątem pozycjonowania, opisy sposobu dostawy, płatności, sposobu zgłaszania reklamacji i zwrotów, itd.)
11. GRATIS - opakowanie wizytówek reklamowych
Nie ponosisz żadnych miesięcznych opłat za utrzymanie sklepu - sklep wraz z modułami i grafiką staje się Twoją własnością, wymagane jest tylko co roczne odnawianie certyfikatu SSL, przedłużanie ważności domeny i wykupywanie serwera wybranego przez Ciebie serwera oraz ewentualne (jeśli uważasz to za konieczne) modyfikowanie i personalizowanie opisów od dostawcy.
Sklep funkcjonuje i jest zatowarowany, więc możesz bez zbędnych dodatkowych działań rozpocząć sprzedaż i zarabiać.
Sklep funkcjonuje od września 2012, od lutego 2013 z przyczyn osobistych musiałem ograniczyć jego działalność (tzn. domena i sklep są cały czas aktywne, ale moja aktywność marketingowa została ograniczona do zera). Od początku działalności sklep pozyskał prawie 200 klientów i ponad 150 zamówień. Posiada bardzo duży potencjał, ale ze względu na brak czasu na jego prowadzenie jest jeszcze nie wykorzystany. Przy większym niż moje zaangażowaniu w marketing może przynosić spore zyski.
Cena 7 900 zł brutto (przy poważnych ofertach do negocjacji).
Sprzedam sklep internetowy, dla dzieci, Dropshipping
-
tutajsamira
Re: Sprzedam sklep internetowy, dla dzieci, Dropshipping
Droga Pani/Panie
Zainteresowana jestem kupmen Pana/Pani sklepu. NA stronie internetowej nie ma wystarczajaco informacji. Jesli zechcialaby Pani/Pan udzielic mi dodatkowych informacji.
W jakiej miejscowosci sklep jest zalozony? Czy jest Pan/Pani gotowa pomoc we wdrozeniu sie w prace sklepu? Czy sklep juz funkcjonuje czy jeszczen nie? Czy wszyskite prawne rzeczy sa juz zrobione: zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza etc.
Ja poszukuje sklepu online ktory moglabym prowadzic. Planuje by bylo to moje pelne zajecie.
Dziekuje
Zainteresowana jestem kupmen Pana/Pani sklepu. NA stronie internetowej nie ma wystarczajaco informacji. Jesli zechcialaby Pani/Pan udzielic mi dodatkowych informacji.
W jakiej miejscowosci sklep jest zalozony? Czy jest Pan/Pani gotowa pomoc we wdrozeniu sie w prace sklepu? Czy sklep juz funkcjonuje czy jeszczen nie? Czy wszyskite prawne rzeczy sa juz zrobione: zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza etc.
Ja poszukuje sklepu online ktory moglabym prowadzic. Planuje by bylo to moje pelne zajecie.
Dziekuje