Zakupy AGD w internecie.
Re: Zakupy AGD w internecie.
W sklepach internetowych towary są znacznie tańsze od tych w normalnych sklepach. I dużo większa wygoda kupowania. Ale ja zawsze mam wątpliwości, co się stanie, jeśli dostanę uszkodzony towar. Bo niby ubezpieczony na transport, ale jak potem udowodnić, czy uszkodził się w transporcie czy sprzedawca ma felerny towar?
Ja kupowałam w sieci parę rzeczy z zelmera i nie mam zastrzeżeń. Ostatnio znalazłam nawet ich nowe reklamy, chyba nie ma ich jeszcze w tv http://www.zelmer.pl/reklamy_tv
Ja tez sie z tym zgadzam, Myśle,ze ta forma zakupów jest na miare XXI wieku i nie ma sie czego obawiać. Niezależnie czy kupujemy odzież czy sprzęt agd.
Ja jestem zachwycona ofertą sklepów internetowych i komfortem zamawiania. Nie trzeba łazić po sklepie, wojować ze sprzedawcą, stać w korku. Jeśli ktoś czuje się naprawdę niepewnie zamawiając produkt przez internet, to zawsze może sobie znaleźć taki w sklepie, obejrzeć i dopiero zamówić, bo jest naprawdę taniej. Poza tym, gdyby coś z towarem było nie tak, to ustawa gwarantuje, że można go zwrócić w ciągu 10 dni. Jestem całkowicie za sklepami internetowymi. Swoją lodówkę zamówiłam i dostałam 3 dni później, fachowo opakowaną. Sprzęt agd to nie ciuchy, nie trzeba mierzyć, więc nie ma sensu za nim chodzić i jeszcze przepłacać.
Ja też się w końcu przekonałam... Nawet ostatnio ponownie zaszalałam i zamówiłam hurtem parowar, czajnik i toster
(zebrałam zamówienia od koleżanek) Rewelacja, wszystko dostałam dosłownie kilka dni od zamówienia. Generalnie, odnoszę teraz wrażenie, że sklepy internetowe dużo bardziej dbają o klienta niż te tradycyjne...
-
Magda.Mała.Mi
Właściwie całą kuchnię wyposażyłam przez zakupy internetowe. Chodziłam do sklepu, wybierałam... a potem szybko do komputera. Gwarancje są..., ale i tak wszystko działa prawidłowo.
Zanim wybierzecie się na zakupy zobaczcie sobie najnowsza reklamę zelmera
http://www.youtube.com/watch?v=gtBoj6I_PyA tak dla poprawy nastroju
k1amis pisze:Zanim wybierzecie się na zakupy zobaczcie sobie najnowsza reklamę zelmera
a wracjac do tematu, zdarzało mi się kupować AGD w sieci i w większości przypadków nie zawiodłam się, zatem ja jestem również na tak.
Kupowanie w sklepach internetowych jest świetną sprawą, również kupowanie sprzętu AGD. Już tłumaczę dlaczego. Po pierwsze jest taniej, po drugie wygodniej, po trzecie możemy mieć równie dobry kontakt ze sprzedawcami, co w sklepie stacjonarnym. Rzecz jasna będzie to kontakt telefoniczny bądź mailowy, ale pomogą równie profesjonalnie jak na żywo. Osobiście nigdy nie miałam problemu z przesyłkami tudzież innymi sprawami np. gwarancyjnymi. Kupowałam i lodówkę i telewizor, po kontakcie z panem przez telefon pomogli mi w wyborze (jako, że w kwestii telewizorów jestem raczej laikiem) produktu i podejrzewam, że nie zrezygnuję z zakupów w sklepach internetowych 
-
santia
Nie raz kupowałam sprzęt w Internecie( a dokładnie trzy- lodówka, pralka, okap kuchenny). Nie widzę powodu, żeby mieć jakiekolwiek obawy, pod warunkiem oczywiście, że wybierzesz dobry sklep, w którym będziesz miał duży wybór, możliwość przedłużenia gwarancji obsługę chętną do udzielania rad. Za to mój znajomy kupił kuchenkę na allegro i do dzisiaj tego żałuje, twierdząc, że szkoda było jego nerwów. Ostrożności nigdy za wiele.
Ja też jestem zwolennikiem kupowania AGD w internecie, a szczególnie gdy widzę jak duże sklepy stacjonarne ogłaszają promocje np."w weekend bez vatu". Raz szukałem zmywarki i akurat natknąłem się na ulotkę - myślę sobie, ekstra taka obniżka, no to tylko sprawdzę w necie, a tu proszę - jeszcze taniej, z vatem, a nawet z dostawą do domu
Nie płaćmy tym wielkim sklepom za oglądanie ich reklam w telewizji!
--------------
znajdź najtańsze ubezpieczenie online
--------------
znajdź najtańsze ubezpieczenie online
Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 09:38 przez Marbel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
santia
Dokładnie. Jeśli ma się wątpliwości dotyczące danego produktu zawsze można go obejrzeć w sklepie stacjonarnym-, ale na tym koniec. Kiedy ja poszukiwałam sprzętu a nie byłam jeszcze uświadomiona, co do ułatwień, jakie daje zakup w necie, odwiedziłam wiele sklepów. Niby "wszędzie" panuje maksyma - klient nasz pan-ale moje odczucia były zupełnie inne. W większości obsługa była niekompetentna i po prostu mnie zbyła, moje pytania traktowała jak jakieś fanaberię. Znajomy polecił mi torres.pl , naprawdę bardzo profesjonalny sklep z bardzo bogatą ofertą i chętnymi (!) w udzielaniu pomocy konsultantami. Dziś już wiem, że jeśli jeszcze raz będę potrzebowała coś do domu skorzystam z oferty torres.pl
To też dobry sposób,oględziny w sklepie stacjonarnym a następnie zakup w internetowym to forma,którą stosuje coraz więcej osób.
Chyba wszyscy, którzy do tej pory przynajmniej raz skorzystali ze sklepu internetowego zgodzą się ze mną, że to bardzo wygodny sposób. Ja jakiś czas temu kupiłam zmywarkę i ku mojej uciesze przywieziono mi ją i wniesiono centralnie do kuchni. Uwielbiam takie zakupy. Moja rola jest tylko taka żeby usiąść i zamówić, o resztę się nie martwię.
Generalnie niemal wszystkie lub wiekszosc sklepów internetowych oferuje dostawe sprzetu AGD prosto do domu. To rzeczywiscie duzy plus i ułatwienie.