Jakie soczewki kontaktowe?

Opinie o produktach, które można kupić w Internecie.
Zakupoholiczka

Jakie soczewki kontaktowe?

Post autor: Zakupoholiczka »

Czy są tu użytkownicy soczewek kontaktowych? Jeśli tak, to jakich używacie?

beti

Re: Jakie soczewki kontaktowe?

Post autor: beti »

Ja noszę okulary i na razie nie zdecydowałam się na soczewki, chociaż coraz częściej o tym myślę. Powiedz ile wydajesz miesięcznie na wszystko? Soczewki + płyny itp.

Zakupoholiczka

Ja kupuję raz na pół roku soczewki miesięczne (6 par) + płyny i wychodzi jakieś 350 zł.

lusii

Post autor: lusii »

Ja u uzywam Acuvue Oasys, soczewki dwutygodniowe, bardzo fajne, w ogóle nie czuję przez cały dzień soczewki na oku, nie wysycha, jest na prawdę ok. Kupuję w sklepie internetowym www.optiva.pl ponieważ mają bardzi aktrakcyjne ceny i są o wiele wiele tańsi niż Optycy\. Polecam :)

onlineowiec

Post autor: onlineowiec »

ja ogólnie noszę okulary, ale nieraz musiałem z nich zrezygnować, wtedy wybierałem soczewki jednodniowe. bardzo je sobie chwaliłem i w moim przypadku świetnie się sprawdzały.

Zakupoholiczka

Soczewki jednodniowe są fajne, ale niestety drogo wychodzą.

onlineowiec

Post autor: onlineowiec »

no jak ktoś musi ich używać na co dzień to na pewno...
wtedy pewnie najlepiej się opłacają 3 miesięczne, tylko to już nie ten komfort dla oka co przy jednodniowych.

inez0789

Post autor: inez0789 »

ja soczewki nosze już kilka lat i wypróbowała różne. Osobiście polecam soczewki Clariti sa rewelacyjne, nie wysuszają się i wcale nie czuć ich w oku a do tego nie są bardzo drogie. Polecam:)

benek94

Post autor: benek94 »

Witam , co do soczewek najlepiej idź do okulisty , spytaj się czy możesz i wtedy on ci już dobierze i powie jakie :) , Pozdrawiam

Post autor: online »

A mozna nosić soczewki jak się ma dobry wzrok? I jakbym np chciała kolorowe albo jakieś inne ??

TomaszEs

Post autor: TomaszEs »

Dobre soczewki (z których korzystalem bez podrażnień itp) to Johnson's i Bausch&Lomb. Noszę soczewki już 7 lat i u mnie najlepiej sprawdzają się miesięczne. Zawsze trochę je "przenoszę", tzn. używam jedej pary tak długo, aż wystąpię pierwsze oznaki ich zużycia, mianowicie lekko wysychające oczy.
Ważne, by używać dobrego płynu, ale tu chyba musisz trochę poeksperymentować.

Marta30
Kontakt:

Post autor: Marta30 »

Przez ponad rok czasu używałam soczewek kupowanych na aukcjach. Nie było to najtańsze soczewki, a mimo to stale miała uczucie dyskomfortu - jakby piasek pomiędzy soczewką, a gałką oczną. Od niedawna zaczęłam kupować soczewki u okulisty i nie mam już tego problemu. Zastanawiam się czy te sprzedawane na aukcjach często nie są drugiej kategorii, bo cena u okulisty za soczewki tej samej firmy jest znacznie wyższa.

Lucy90

Post autor: Lucy90 »

A przy astygmatyźmie lepsze są soczewki czy okulary?

agusia83

Post autor: agusia83 »

Lucy90 pisze:A przy astygmatyźmie lepsze są soczewki czy okulary?
Witam,
to zależy jak duży masz astygmatyzm ja niestety ma już 4 na cylindrach i dobranie odpowiednich i wygodnych soczewek graniczy z cudem dlatego jestem zwolenniczka okularów tym bardziej, że są o wiele tańsze. Polecam również poszukanie okularów w sklepach internetowych osobiście polecam markę SANTINO - dobra jakość i przystępna cena ostatnio własnie kupiłam sobie nowe okulary http://okulary.szkla.com/santino-kp-105 ... uT4YBCtZdg. W tym sklepie internetowym masz też wirtualną przymierzalnie wiec możesz sobie spokojnie dobrać odpowiedni model okularów!!

holik
Kontakt:

Post autor: holik »

Co do astygmatyzmu.. ja mam zwykłę oksy i się sprawdzają, to chyba zależy od prerefencji..

ODPOWIEDZ