Sklep EMIKSO.PL proszę o opinie.

Zanim dodasz opinię, przeczytaj zasady działu!
Kokos987

Re: Sklep EMIKSO.PL proszę o opinie.

Post autor: Kokos987 »

Banda OSZUSTÓW i tyle!!!! Na całe szczęście zamówiłam za pobraniem. Przesyłki oczywiście brak. Zamierzam iść z tym do Federacji Konsumentów. Takich jak oni trzeba eliminować na ile tylko można.

Alpheus

Post autor: Alpheus »

No właśnie mam ten sam problem...co mam zrobić? Nie chcę tylko chodzić po sądach....:/

maciejking

Post autor: maciejking »

Witam. Również zostałem oszukany przez ten '' PSEUDO'' sklep . Rękawice kupiłem w listopadzie 2011 . Po dwóch miesiacach przyszły , ale nie te co chciałem więc je odesłałem . Dzisiaj mamy luty 2012 i po dziesiątkach meili . smsów , telefonów pieniędzy nie odzyskałem . Oszuści i krętacze

maciejking

Post autor: maciejking »

Witam ponownie . Pieniążki zostały mi zwrócone po wysłaniu meila , że zgłaszam sprawę na Policję i do Rzecznika Praw Konsumenta.Sprawa trwała pół roku ,ale na szczęście udało się . Życzę powodzenia i wytrwałości tym co nie odzyskali jeszcze swoich pieniążków . Pozdrawiam

scorpion666

Post autor: scorpion666 »

Dołączam się do wszystkich opinii, ja mam ten sam problem, na realizację przesyłki czekam już prawie miesiąc, wpłaciłem tej OSZUKAŃCZEJ FIRMIE pokaźną kwotę (zamówienie zbiorowe moje i moich kumpli). Nic nie pomaga, udało mi się dodzwonić, facet opowiada bajki z kosmosu, nawet podał mi nr rzekomo wysłanej przesyłki, który okazał się fikcją, bo na stronie Poczty Polskiej w rejestrze śledzenia przesyłek, po wprowadzeniu tego nr, wyrzuca mi info: ,, brak przesyłki o takim identyfikatorze”. Facet przestał odbierać tel. Wysłałem do niego na adres e-mail oficjalne pismo o odstąpieniu od umowy kupna i zażądałem zwrotu kasy na konto. Jeśli to nic nie da, idę na Policję. Nie daruję tej PSEUDOFIRMIE, bo przywłaszczenie takiej kwoty, którą im wysłałem, to już nie wykroczenie ale przestępstwo. UWAŻAJCIE NA TĄ FIRMĘ!!!!! (23.02.2012r.)

barbelucha

Re: Sklep EMIKSO.PL

Post autor: barbelucha »

Odradzam robienie zakupów w tym sklepie,to oszuści!!!!!!!!!!!!

Ginger

Post autor: Ginger »

popieram - OSZUŚCI!!!

Ginger

Alpheus pisze:No właśnie mam ten sam problem...co mam zrobić? Nie chcę tylko chodzić po sądach....:/
a właśnie do sądów ich!

fredi112

Post autor: fredi112 »

witam ,
Na początku kwietnia zamówiłem dresik z Emikso i do dnia dzisiejszego go nie mogę użytkować bo firma Emikso go jeszcze nie przysłała. A wydzwaniam do tej firemki co 3 dni i cięgle słyszę to samo: dziś wieczorem wyślemy Panu maila z nr potwierdzenia, dziś dostaniemy towar, i tak w kółko od 2 miesiecy co 2, 3 dni to samo( żałosne). Sam sobie dziwię się że jestem taki cierpliwy i jeszcze nic nie robię aby odzyskać pieniążki, chodź robiłem już to kilka razy i zawsze z pozytywnym skutkiem. Ale Pan z Emikso przeszedł właśnie sam siebie otóż, w poniedziałek napisałem mu iż domagam się zwrotu pieniążków za dresik na konto i ma czas 14 dni, a On odpisuje po 2godz. : "nr przesyłki 00.........". No to myślę sobie jest bosko w końcu na ostatni trening zabiorę go i pokaże się moim podopiecznym w nowym czarnobiałym dresiku givova 3/4 i co klops. Znów mnie nabrał. Taka przesyłka po tygodniu do mnie nie dotarła, a przy tym nikt nie nadał takiej przesyłki. No cóż pewnie pomylił się z jedną cyferką i w tym problem, a przy tym poczta zgubiła paczkę heh, już to słyszę w słuchawce jak będę dzwonił. Ale nie ja już nie będę tego robił jego czas który mu dałem właśnie mija i pofatyguje się na Policję. Nigdy nie zrozumiem takiego postępowania przecież to jest wstyd dla właściciela firmy, dla firmy i wszystkich ludzi z nią związanych jak można tak postępować. Bał bym się znać osobiście takiego gościa, bo czasami mógł bym się pomylić i powiedział bym mu po imieniu osz.....e, zł.....ju, ... co mi największą przykrość by sprawiło że mogłem kogoś obrazić...
pozdrawiam
PS. Nie jestem złośliwą konkurencją, a pragnę jedynie uświadomić osoby chcące poznać zasady współpracy ze sklepikiem

Ginger

odzyskałam pieniądze jakoś w kwietniu ;) uratowało mnie to, że płaciłam poprzez paypal 8) po braku jakiejkolwiek chęci współpracy ze sklepem wszczęłam postępowanie na paypall, zablokowali mu kasę i po tygodni przelali na moje konto ;)

sarames

Post autor: sarames »

Witam! Jestem kolejną osobą oszukaną przez tego pana, co prawda na dużo mniejszą kwotę niż niektórzy, ale jednak.
W związku z tym chciałam zapytać, czy został w końcu złożony przeciwko emikso.pl jakiś pozew zbiorowy ?

Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam

elizabeth

Post autor: elizabeth »

Do całego tego grona dołącza mój narzeczony, który pod koniec sierpnia zamówił rękawiczki bramkarskie i do tej pory nic.
Dzisiaj rozmawiałam z Panem P.S. telefonicznie i poprosiłam grzecznie o zwrot pieniędzy, ( w dniu dzisiejszym nie zostały wpłacone- ma konto w tym samym banku co narzeczony więc powinny dotrzeć dzisiaj) Jeśli do jutra do 16 nie otrzymamy zwrotu, idziemy od razu na policję, już tak lekko mu to nie przejdzie. Na szczęście mamy sporo znajomości zarówno w policji jak i w prokuraturze, tak więc z pewnością raz a porządnie się nim zajmą( odpowie przed sądem za wszystkie wyłudzenia.

Panie Pawle zapewne śledzi Pan wszystkie wpisy, tak więc czekamy do 16:00 radzę zwrócić te pieniądze, w przeciwnym razie z całą pewnością spotkamy się w sądzie. Nie odpuścimy!!! A nawet postaramy się o pozew zbiorowy- myślę, że znajdzie się spore grono zainteresowanych. :oops:

elizabeth

Post autor: elizabeth »

Nie wiem czy to po wpisie, czy po dzisiejszym telefonie ale odzyskaliśmy nasze pieniądze. Trzymam za Was wszystkich kciuki, abyście także je odzyskali. :)

sarames

Post autor: sarames »

Zazdroszczę, ja od lipca nie doczekałam się zwrotu, niestety telefony nie pomagają, bo szanowny Pan nie odbiera...czy jest ktoś jeszcze tutaj w podobnej sytuacji?

Awatar użytkownika
c2h5oh

Post autor: c2h5oh »

Wezwać na piśmie (wysłać koniecznie za potwierdzeniem odbioru) do zwrotu pieniędzy w terminie 7 dni od daty otrzymania pisma i/lub zgłosić sprawę policji.

ODPOWIEDZ