Uwaga oszuści - buty Ecco i inne w sklepie Shoppie Dash
Re: Uwaga oszuści - buty Ecco i inne w sklepie Shoppie Dash
Ja nadal czekam, od decyzji, ze przyjeto w banku 9 pazdz ok 50 dni(45 ma czas operator karty +5 bank ma na odpowiedz nam)moze jutro,pojutrze... wierze w moc mojego banku, oby mnie nie zawiódł
Hurra!!! Bank przelal mi dzis pieniadze!!!
Czyli procedura chargeback trochę się ciągnie ale najważniejsze że działa i pieniądze wracają do nas.
Od siebie dodam że przy zakupach w sklepach zagranicznych jeżeli jest opcja płatności PayPal to należy z niej korzystać w pierwszej kolejności. PayPal ma podobne rozwiązanie i przy oszustwie środki wracają do nas jeszcze szybciej. A jeżeli w PAyPalu użyjemy karty to jesteśmy zabezpieczeni podwójnie poprzez program ochrony PayPal i procedure chargeback wystawcy karty.
Od siebie dodam że przy zakupach w sklepach zagranicznych jeżeli jest opcja płatności PayPal to należy z niej korzystać w pierwszej kolejności. PayPal ma podobne rozwiązanie i przy oszustwie środki wracają do nas jeszcze szybciej. A jeżeli w PAyPalu użyjemy karty to jesteśmy zabezpieczeni podwójnie poprzez program ochrony PayPal i procedure chargeback wystawcy karty.
Portal zakupów online Sklepolandia.pl
Ciesze sie z kasy ale bardziej, ze utarli nosa zlodziejom!( Oddali mi z przewalutowaniem i kosztami) pozdrawiam!
-
Mam nadzieje ze ja rowniez odzyskam utracone pieniazki bo czekam juz dosyc dlugo okolo 2 miesiace.
-
Ja również odzyskałam całe pieniążki poprzez reklamację chargeback. Troszkę to trwało ale najważniejsze że udało się Bardzo dziękuję za pomoc wszystkim na tym forum
Cieszymy się ze nasze forum okazało się pomocne i udało się Pani odzyskać środki.justa020976 pisze: ↑22 sty 2018, 07:42 Ja również odzyskałam całe pieniążki poprzez reklamację chargeback. Troszkę to trwało ale najważniejsze że udało się Bardzo dziękuję za pomoc wszystkim na tym forum
Witam
Kupilem dzis na jednej z tych stron buty z konta poszlo 300zl czy jest jakaś szansa anulowania zamówienia dopiero po zlozeniu zamówienia dowiedzialem sie ze to oszuści czy moge isc z tym do banku w celu zlozenia reklamacji
Kupilem dzis na jednej z tych stron buty z konta poszlo 300zl czy jest jakaś szansa anulowania zamówienia dopiero po zlozeniu zamówienia dowiedzialem sie ze to oszuści czy moge isc z tym do banku w celu zlozenia reklamacji
Super, ze kasa odzyskana!pozdrawiam!
Jak najbardziej trzeba to zgłosić w banku. Obawiam się jedynie że bank poradzi Panu aby poczekać do czasu dostarczenia przesyłki. Proszę powołać się wtedy na złą historię tego sklepu. Mam nadzieje ze do płatności użył Pan karty.
Oszuści, buty Clarcs w sklepie UU Best Shop
Witajcie oszukani. Od lat kupuję przez internet i dałam się nabrać jak dziecko. Jestem fanką bardzo wygodnych butów firmy Clarks Funny Dream i kupuję je w większości odsłon kolorystycznych. Są idealne na podróże i nie tylko, a przy okazji nie wyglądają jak obuwie typowo sportowe. W zeszłym roku natrafiłam na wyjątkowy model, ale nie było mojego rozmiaru. Znalazłam go przez obrazy w google. Tak się ucieszyłam, że straciłam czujność co do sklepu. Przekierowało mnie na UU Best Shop kwiatyxl.eu. Zrobiłam zakupy, zapłaciłam kartą i nic by mi nie podpadło, gdybym nie otrzymała potwierdzenia kodem sms transakcji w dziwnej walucie. Zadzwoniłam na infolinię i okazało się, że to chińskie złotówki. Konsultant od razu zaproponował zablokowanie karty, bo jak się póżniej okazało była jeszcze jedna próba transakcji. Zgłosiłam na policję, bo bez tego bank nie chciał przyjąć reklamacji i wydawało się,że po sprawie. Ale jakiś czas temu kurier przywiózł kopertę. Została odebrana za potwierdzeniem. Kiedy ją otworzyłam poczułam smród niczym z fabryki taniej gumy. W kopercie było coś co miało przypominać obuwie, takiego G to w najtańszym supermarkecie nikt nie znajdzie. Równie dobrze mogli wysłać starą szmatę. Dzisiaj dostałam z policji wezwanie na uzupełnienie informacji, kto był nadawcą itp. Tylko, że nie ma żadnych informacji na ten temat. Oczywiście nie odpowiadają na maile, bo czego się spodziewać od oszustów. Tak więc bądźcie czujni i nie odbierajcie podejrzanej przesyłki, albo otwórzcie ją przy kurierze, bo oszust powie, że wysłał tylko ją podmieniliście. Na szczęście te nędzne pseudo tenisówki ledwo mieszczą się w tej równie nędznej kopercie, więc jak zaniosę moje oryginalne buty i poproszę funkcjonariusza, żeby je tam wepchnął, to może mi uwierzy. Oczywiście o pudełku czyli jego braku nie wspominam. Potwierdzenie również przyszło przez hurtownie Olaf, która ponoć codziennie odbiera takie telefony. Dodam, że cena butów była taka jak w normalnej promocji, więc nie wzbudziło to moich podejrzeń. I jeszcze jedno, jeśli strona nie ma kontakt tylko przez email, bez adresu, telefonu i wygląda podejrzenie sprawdź 100 razy zanim klikniesz. Pozdrawiam
-
Dzień dobry bardzo proszę o kontakt z osobą, która otrzymała zwrot gotówki przez obciążenie zwrotne
mój e-mail anna-kufel@o2.pl. Sprawa bardzo pilna.
mój e-mail anna-kufel@o2.pl. Sprawa bardzo pilna.
Potwierdzam oszuści !!! Kupiłam dla sprawdzenia, bo może ludzie się nakręcają, wycofują pieniądze bez zakupu. Dziwny przebieg zakupu, pobrano o ok 20 zł więcej, 4 dni w banku środki były zablokowane. Na infolinii banku mówili, że mogą zwrócić się o zwrot moich pieniędzy dopiero jak zostaną one odblokowane, czyli przekazane odbiorcy. Poszło, nie wycofałam ich. Dostałam po ok. tygodniu maila z linkiem, że paczka wysłana została w Chin. Po kolejnych 2 tygodniach doszła do Polski, listonosz przyniósł. Uwaga !!! Buty za 300 zł to śmierdzące strasznie trampki szmaciaki, gumowe białe podeszwy i czarna szmata !!! Nie do użytku żadnego !!!! Nie dajcie się nabrać na ten sklep i pod innymi nazwami też pewnie ten samoszust, bo podobne strony i sposóbzakupu . Zgłoszę na policję.
-
Uwaga Oszuści nadal sprzedają buty Strona sklepu nadal działa.Przekonałem się o tym osobiście gdy zapłaciłem za buty 320zł.kartą , a przyszły buty za ok 30zł. zupełnie inne.Czy istnieje szanas na odzyskanie pieniędzy,jak przesyłkę odebrałem -nie wiedząc co jest wśrodku?
Witaj. Zgłoś na policji oszustwo, i udaj się do banku aby skorzystać z chargeback.