www.stworkipotworki.pl

Otworzyłeś sklep internetowy? Zareklamuj go tutaj i poddaj opinii użytkowników.
stworkipotworki

www.stworkipotworki.pl

Post autor: stworkipotworki »

Trudno być obiektywną odnośnie własnego dzieła więc miło byłoby gdybyście spojrzeli i podzielili się uwagami:

http://www.stworkipotworki.pl

Stronkę robiłam sama z książką o html (oczywiście na bazie gotowego sklepu ).

Towar w większości sprowadzam od producentów i mam zamiar zrobić super sklep dla kolekcjonerów figurek. Brakuje mi jeszcze przede wszystkim komiksowych bohaterów, ale już niedlugo to uzupełnię.

Obrazek

Mańka

Re: www.stworkipotworki.pl

Post autor: Mańka »

Zaintrygowałaś mnie tą nazwą i weszłam na sklep. :) Sklep fajny, tylko czy te stworki, np. te robociki nie są zbyt straszne dla dzieci? A może to zabawki dla dorosłych? :)

Ale ogólnie gratuluję, szczególnie tego, że zrobiłaś sklep sama!!!

chomik

Post autor: chomik »

Mi się bardzo spodobał dział "Byłem, widziałem...." - super pomysł, ciekawe, jakie będą kolejne zdjęcia :D

stworkipotworki

W założeniu to figurki mają być i dla dzieci i dla dorosłych. Dla dorosłych ze względu na tematykę-krew i wnętrzności na wierzchu (takie też są) oraz gołe panie z japońskich kreskówek (panów nie widziałam), ale także i ze względu na cenę bo żaden dzieciak nie kupi postaci obcego za 5 000PLN (u mnie tez długo pewnie nie będzie takich-niestety).

Niektóre są typowo dziecięce bo np. kaczuszki służą do zabawy w kąpieli.

Odnośnie Byłem, widziałem" to czekam aż klienci będą wysyłać zdjęcia. Chciałabym aby moje stworki zwiedziły cały świat.

chomik

stworkipotworki pisze:W założeniu to figurki mają być i dla dzieci i dla dorosłych. Dla dorosłych ze względu na tematykę-krew i wnętrzności na wierzchu (takie też są) oraz gołe panie z japońskich kreskówek (panów nie widziałam), ale także i ze względu na cenę bo żaden dzieciak nie kupi postaci obcego za 5 000PLN (u mnie tez długo pewnie nie będzie takich-niestety).

Odnośnie Byłem, widziałem" to czekam aż klienci będą wysyłać zdjęcia. Chciałabym aby moje stworki zwiedziły cały świat.
W takim razie życzę jak największej ilości zdjęć w tym dziale ;)

swenNL

Post autor: swenNL »

stworkipotworki pisze:W założeniu to figurki mają być i dla dzieci i dla dorosłych. Dla dorosłych ze względu na tematykę-krew i wnętrzności na wierzchu (takie też są) oraz gołe panie z japońskich kreskówek (panów nie widziałam), ale także i ze względu na cenę bo żaden dzieciak nie kupi postaci obcego za 5 000PLN (u mnie tez długo pewnie nie będzie takich-niestety).

Masz bardzo oryginalny pomysł i chyba nie za wiele konkurencji, także gratuluję!

Z chęcią bym zobaczył postać Obcego za 5000 zł ;)

stworkipotworki

swenNL, prosze bardzo. Co prawda trudno nazwać to coś figurką, ale cena też nie jest filigranowa. Około 4 000 EURO czyli w prostym przybliżonym rachunku 16 000 PLN. Kiedys będę takie miała....

Obrazek

swenNL

Jak wygram w lotto to zamówienie na takiego jegomościa masz u mnie jak w banku ;)

chomik

Oglądałem Obcego kilka razy - ta figurka jest super.
Ale cena rzeczywiście blokująca...

stworkipotworki

Ma ona około dwóch metrów. Widziałam zbliżenia szczegółów. Niesamowite.
Te 4k euro to cena hurtowa.

swenNL

stworkipotworki pisze:Ma ona około dwóch metrów. Widziałam zbliżenia szczegółów. Niesamowite.
Te 4k euro to cena hurtowa.
Cena hurtowa??? Nieźle....

chomik

Ciekawe, czy znajduje się dużo odbiorców na tego typu towary z górnej półki cenowej...

Awatar użytkownika
Figaro
Kontakt:

Post autor: Figaro »

Masz naprawdę ekstra pomysł i bardzo niszowy, trzymaj sie tego, stwórz plan marketingowy ale bardzo dokładnie, przeanalizuj go kilkukrotnie popraw znowu przeanalizuj i wdróż w życie a na pewno sklep znajdzie odbiorców i to nie mało. Proponuję od razu rozszerzyć działalność na inne kraje czyli wystarczy przetłumaczenie strony i podpiecie domeny .eu lub .com tam chyba znajdziesz więcej klientów niż w Polsce dodatkowo jako podstawową grupe docelową proponuję skierować na czytalników i kolekcjonerów komiksów (oni chyba będą twoimi potencjalnymi odbiorcami bo się interesują tą tematyką) i reklamować się na ich potralach i forach, tam umieszczać banery reklamy, nawiązać partnerstwo z takimi portalami i tworzyć rynek wokół niszy, stworzyć niepowtarzalną markę a sukces gwarantowany!

Nie licz tylko że przyjdzie to po roku ale myślę że jak sie bedziesz trzymac tego co napisałem, dodatkowo wdrożysz swoje pomysły lub połączysz je z miomi podpowiedziami to po 3-4 latach będzie cię stać na taką figurkę.

Jężeli nie masz kasy na działania marketingowe znajdz partnera który zainwestuje, kogoś z branży komiksów figurek, da kase na marketing i reklamę, pomoże, dożuci parę pomysłów, może ma znajomości....

Jednak na samym początku musisz zainwestować w grafikę, za pusto na tej stronie.
Pokaż promocje, nowości, polecane
Podaj rozległe info o dostawie, płatnościach, szczegóły kontaktu, koszy wysyłki informacje o firmie itp itd.

To na poczatek.
Super pomysł z tym Byłem, widziałem...

Dodatkowo proponuje postawić bloga na WP koszt ok 200zł z grafiką, wejdz na zlecenia.przez.net może nawet będzie taniej i pisz o figurkach, promuj sklep na blogu i siebie jako eksperta, pozycjonuj serwis umieszczając linki w tekstach. Skoro ktos produkuje takie rzecz to znaczy że musi byc zapotrzebaownie, a jeżeli jest zapotrzebowanie to musisz tylko pokazać się klientom którzy Cię szukają.

Proste jak budowa cepa:D

Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów!
Największy Sklep z tkaninami w Polskim internecie!

Obrazek

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

Pomysł rewelacyjny :)
Widać, że podchodzisz do tego z pasją.
Dodaj trochę kolorów na stronę i będzie super :)

stworkipotworki

Pomysł cały czas mi się podoba i ok, nie poddaję się. Dzięki za uwagi i sugestie. Jednak pracując na pełen etat i zajmując się jedynie sprawą sklepu w nocy nie idzie wszystko tak sprawnie jak bym chciała. Konkurencja nie jest może zbyt wielka bo uda się policzyć z 10 sklepów w całej Polsce zajmujących się tego typu tematyką. Zainwestowałam tez pierwsze pieniądze w pozycjonowanie, ale mam wciąż bardzo mało odwiedzin w sklepie co oczywiście przekłada się na ilość zakupów. Może jednak taka tematyka nadaje się lepiej do sklepu stacjonarnego? Pierwszy sezon Świąteczny pokazał mi także jak dużo osób robi zakupy, ale nie ma zamiaru w ogóle ich finalizować. Niektórzy tłumaczą, że zrobili to z ciekawości, dla żartu, nie mają teraz pieniędzy a mieli mieć itp, a niektórzy nawet nic nie tłumaczą. Też macie z tym problem? Szlag trafia.

ODPOWIEDZ