Duża ilość sposobów płatności. Czy to dobrze?

Rozmowy o różnych formach płatności w Internecie.
Awatar użytkownika
sen

Re: Duża ilość sposobów płatności. Czy to dobrze?

Post autor: sen »

Tak naprawdę, wszystko zależy od branży, są takie w których płatności on-line to podstawa, w innych jest tylko dodatkiem.

eska

Post autor: eska »

Ja również posiadam sklep ale wydaje mi się że jedna forma płatności typu payU czy przelewy24 w zupełności wystarczy. Z tego co wiem jeszcze w dużej ilości sklepów jest tylko zwykły przelew.

FC_pl

Post autor: FC_pl »

W zasadzie przelew24 zastępuje nam wszystko,więc nie widzę sensu wprowadzania dodatkowych form płatności,bo i po co? Może byc za pobraniem,ale przecież to juz standard w każdym sklepie.

asiadareszka

Post autor: asiadareszka »

Hmmm, tak czytam Wasze opinie nad kwestią czy lepszy większy wybór płatności online czy mniejszy i stwierdzam, że chyba większy lecz bez przesady. Klient nie tylko lubi mieć wybór w asortymencie sklepu ale też i w możliwości zapłaty za dokonane zakupy. Pamiętajmy także, że często naszymi klientami są osoby mieszkające poza granicami Polski a więc uważam, że płatności kartą czy też PayPal powinny należeć do podstawowych możliwości zapłaty. A jeśli dodamy do tego przelew24,płatność za pobraniem i tradycyjny przelew to już uzbiera nam się 5 możliwości. Każda grupa klientów preferuje inny rodzaj asortymentu z danej branży ale też i inny rodzaj płatności online.
Uwielbiam robić zakupy!Lubię też wygodne płatności przez internet gdyż bardzo ułatwiają mi moją pasję

zakk77

Post autor: zakk77 »

Płatność zależy od branży. Pamiętam jak zaczynaliśmy to był tylko zwykły przelew. Ale ludzie widząc wygodę w stylu systemów Płacę z allegro pytali o te udogodnienia. Przelewy24 to podstawa, paypal/płatność kartą jeśli towar sprzedajemy zagranicę. I chyba starczy. Nie ma się co rozdrabniać :)

____________________________________________________________________________________________________________
Mój blog o zakupach grupowych i grupowych promocjach

Hania1
Kontakt:

Post autor: Hania1 »

Myślę, że najlepiej wybrać kilka, tych najpopularniejszych sposobów i ich używać. Nie ma potrzeby pakować się w jakieś dziesiątki różnych modułów, bo mogą tylko stwarzać problemy.

Aurum

Post autor: Aurum »

Jeśli produkty są w cenie powyżej 300zł warto wprowadzić płatność ratalną

noire

Post autor: noire »

Dzięki NoirePay, sprzedawca nei musi posaidać konta w PayPal. Akceptuje płatności online od klientów posiadajacych konto w PayPal, tak jak płatności karta od innych klientów, którzy go nie posiadaja.
Noirepay oferuje konto internetowe dla sklepów online, usługodawców.
NoirePay jest dostawcą rozwiązań płatności, oferuje ponad 220 opcji płatności i opcji bankowych, z wykorzystaniem wysokiej jakości technologii przetwarzania płatności.
Wszyscy klienci NoirePay otrzymują dostęp do indywidualnego konta, które umożliwia sprawne przetwarzanie płatności przy użyciu kart Visa, Master Card , American Express, China UnionPay i wiele innych.

fitness00
Kontakt:

Post autor: fitness00 »

Najlepiej wybrać kilka tych najbardziej popularnych środków i to wystarczy. Tak, jak ktoś pisał, większość płacących wybiera te same, powtarzające się sposoby płatności.

Janusz

Post autor: Janusz »

Gotówka, kartą lub telefonem, więcej nie potrzeba

darek1

Post autor: darek1 »

ja lubie mieć możliwość wyboru sposobu płatności, więc jak najbardziej duża liczba sposobów płatności jest dla mnie ok

aleksot

Post autor: aleksot »

Myślę, że duży wybór w płatnościach internetowych jest dobry dla klientów, którzy znają się na rzeczy i często robią zakupy on-line - wtedy na pewno znajdą swoją ulubioną metodę płatności. Jednak dla kogoś, kto np. po raz pierwszy w życiu kupuje coś w sieci, może to być problem.

Aldos

Post autor: Aldos »

Dokładnie, dla laika tak dużo opcji do wyboru może być jednak problemem.

shoperpl
Kontakt:

Post autor: shoperpl »

Wybierając sposób płatności za zakupy w swoim sklepie dobrze jest zwrócić uwagę na następujące elementy: szybkość transakcji dla obu stron, bezpieczeństwo oraz wielkość prowizji pobieranej przez operatora płatności. Standardem jest dostępność kilku kanałów płatności. Jako właściciel sklepu zwróć uwagę na to, by były to opcje pozwalające na prowadzenie bezpiecznych transakcji a zarazem pozwalające oszczędzać na prowizji.
Oprogramowanie Shoper uruchomiło własny system płatności: Płatności Shoper. Przelewy są natychmiastowe do właściciela sklepu a prowizja jest najniższa na rynku. Dodatkowo dla nowych klientów przez pierwsze 3 miesiące prowizja wynosi 0% a potem 1,69%. Prosta kalkulacja upewnia nas, że start ze sklepem internetowym nie wymaga dużych nakładów finansowych. Płatności Shoper to bezpieczne rozwiązanie. Więcej można poczytać tutaj: https://www.shoper.pl/platnosci/
Dodatkowo dla wszystkich nowych klientów, którzy założą sklep do końca lipca, wybiorą Płatności Shoper mamy rabat 50% na skórkę graficzną do sklepu (kod rabatowy: SKIN50).

kalinabors

Post autor: kalinabors »

Tak, dobrze dać możliwość wyboru.

ODPOWIEDZ