platnosci.pl - obsługa w PHP
platnosci.pl - obsługa w PHP
Czy ktoś z Was miał okazję "ręcznie" oprogramować w PHP komunikaty wysyłane przez platnosci.pl po każdej transakcji?
Re: platnosci.pl - obsługa w PHP
Kiedyś miałem "przyjemność" zapoznać się ze specyfikacją, z tego co pamiętam odebrałem tylko podstawowe komunikaty (potwierdzenie/odrzucenie transakcji). Nie jest to w sumie jakoś koszmarnie trudne, tylko trzeba mieć trochę czasu, a z tym bywa różnie 

jest tam fajny tryb testowy - możesz się bawić bez ryzyka i testować różne nowe funkcje. przydaje się to, bo gdybyś musiał w czasie testów wykonywać prawdziwe transakcje, to trochę dałoby to po portfelu 

dla mnie programowanie to jakiś kosmos
na szczęście są gotowe moduły do najbardziej popularnych systemów sklepów online...

na szczęście są gotowe moduły do najbardziej popularnych systemów sklepów online...
Mam własną integrację z platnosci.pl - na gotowy moduł raczej liczyć nie mogłem, bo napisałem serwis od zera. Całość jest dość nieprzyjemna do oprogramowania, ale podobnie wygląda to np w dotpayu.
No tak to jest jak się piszę coś od podstaw - zazwyczaj jest z tym więcej roboty, ale z drugiej strony można sobie aplikacje dopasować konkretnie do swoich potrzeb. Najgorsze jest w tym jednak testowanie i wyłapywanie błędów 

słyszałem, że do wyłapywania tych błędów najlepsza jest druga osoba, tester, który na świeżo podejdzie do tematu. znajomy mi to mówił który programuje i to u niego się sprawdza.