Płatności SMS-em
Płatności SMS-em
Czy ktoś z Was zna jakiś przetestowany i dobrze działający system płatności oparty o SMS-y PREMIUM?
Re: Płatności SMS-em
Wszystkie działają podobnie - mam przetestowane płatności i jest ok. Problemem jest prowizja - nie zależnie jaki system wybierzesz będzie powyżej 70%RAFALM pisze:Czy ktoś z Was zna jakiś przetestowany i dobrze działający system płatności oparty o SMS-y PREMIUM?
a jeżeli mogę spytać - z jakiego systemu korzystasz? jak to wygląda - dostajesz jakąś listę kodów? jak wygląda autoryzacja itp?
Ja też się tym interesowałem, ale niestety wielką wadą tego jest bardzo wysoka prowizja, także z sms-a za 10 zł dostajesz max kilka złotych...
wiesz, kilka złotych przy bardzo dużym ruchu może wygenerować niezły przychód, tylko trzeba to dobrze zaplanować.
Płatność smsem można proponować tylko jako alternatywę dla wpłaty na konto - z smsa za 10zł po prowizji zostaje może ze 3.80zł - dramat.
a czy jest jakaś możliwość, żeby ktoś płacił więcej za sms-a niż 10 zł?? Wiecie coś o tym?
Czy dalej taka sytuacja się utrzymuje z tak dużymi prowizjami?c2h5oh pisze:Płatność smsem można proponować tylko jako alternatywę dla wpłaty na konto - z smsa za 10zł po prowizji zostaje może ze 3.80zł - dramat.
Pytam, bo na rynku jest coraz więcej firm oferujących różnego rodzaju płatności - może konkurencja wymusiła obniżkę prowizji???
Teraz można zejść z prowizją do ~50%, czyli lepiej, ale niewiele.
aha, no to rzeczywiście trochę lepiej. ciekawe dlaczego jest to obarczone aż tak dużą prowizją. operatorzy GSM biorą dużo?
Ciekawy temat. Myślałem, że tutaj obowiązują prowizję na poziomie max do 5%
Nigdy nie będę brał takiej opcji pod uwagę - taka prowizja to rozbój w biały dzień!!

Nigdy nie będę brał takiej opcji pod uwagę - taka prowizja to rozbój w biały dzień!!
no niestety - chyba nikomu się to nie podoba, ale alternatywy nie ma.TOM pisze:Ciekawy temat. Myślałem, że tutaj obowiązują prowizję na poziomie max do 5%![]()
![]()
Szkoda - bo to chyba najwygodniejsza forma płatności w przypadku małych kwot. Przecież każdy ma już komórkę...
Szybkie przelewy też są ok, ale to już wymaga łączenia się z bankiem...
Szybkie przelewy też są ok, ale to już wymaga łączenia się z bankiem...
Ja korzystam z Justpay, zasady są bardzo proste, a wszelkie niezbędne informacje znajdują się na ich stronie https://www.justpay.pl/smscodes/doc/ivr.html
Śliczny spamik, a prowizje jak wszędzie - z SMSa za 1,23zł masz 0,53zł dla siebie (dla obrotu do 10 000 zł), czyli prowizja operatora to 57%.oluśkaaa pisze:Ja korzystam z Justpay, zasady są bardzo proste, a wszelkie niezbędne informacje znajdują się na ich stronie https://www.justpay.pl/smscodes/doc/ivr.html