Oprogramowanie czy budowa sklepu od podstaw?

Jakie oprogramowanie wybrać dla sklepu internetowego.
Awatar użytkownika
Zakku

Re: Oprogramowanie czy budowa sklepu od podstaw?

Post autor: Zakku »

Jeśli chodzi o kwestie samego sklepu kupno skryptu bądź wynajęcie firmy która stronę stworzy nie jest problemem. Wiadomo, że im bardziej indywidualne dzieło tym cena bardziej wzrasta. Problemy w przypadkach sklepów zacynają się troszkę później. Kiedy strona pada - wiadomo nie zarabiamy. Swego czasu prowadziłem dwa sklepy jednocześnie jak mi padł serwer to zanim postawiłem oba spowrotem mijały 2 albo 3 dni, bo nie mogłem się dogadać z ludźmi z serwerowni. Dlatego warto pomyśleć zawczasu o takich usługach jak oferuje chociażby http://www.bezpiecznafirma.com.pl/ jest to firma które świadczy dla nas usługi jako administrator serwera, akurat ta firma bierze stałą opłatę co powoduje, że nie ma żadnych ukrytych kosztów. Jest to o tyle dobre rozwiązanie ponieważ macie jakby swojego informatyka, który jeśli strona padnie, sam rozwiazuje problem, a Was to nic ine kosztuje.

holik
Kontakt:

Post autor: holik »

Budowa sklepu od podstaw w dzisiejszych czasach sprowadza się do użycia przez firme istniejącego sklepu i dopasowania go do Twoich potrzeb, mało kto ma "autorski" dobrze działający sklep internetowy...

Sandra RC

Post autor: Sandra RC »

Zamiast tworzyć sklep od podstaw, warto zaoszczędzić czas i pieniądze (które można spożytkować inaczej) i skorzystać z programów, które posiadają gotowy system, narzędzia, integracje, elementy przyjazne pozycjonowaniu i nowoczesne narzędzia marketingowe. RedCart to nie tylko gotowe oprogramowanie, ale również stałe aktualizacje ze względu na zmieniające się trendy w e-commerce. Grafika oraz dostosowanie sklepu do urządzeń mobilnych pozwala na dotarcie do nowych grup Klientów, którzy robią zakupy przez tablet lub smartfon! Raporty porzucanych koszyków natomiast pozwalają na skuteczne eliminowanie błędów i zwiększenie sprzedaży. Załóż testowy sklep na okres 14 dni i przekonaj się sam!

jakubwrzon

Post autor: jakubwrzon »

Wszytko zależy tak naprawdę od potrzeb i od budżetu, większość e-sklepów w Polsce tworzonych jest na Opensource bo oprogramowanie jest darmowe o postawieni esklepu to przeważnie ok 3000 zł. zależy czy zlecisz studentowi czy firmie. Masz jednak pewne ograniczenia z dodawaniem wymyślonych modułów itp. oraz jeżeli wymyślisz sobie oryginalny projekt graficzny, nie koniecznie go będzie moża dopasować tegoż sklepu. Więc zależy jaki chcesz osiągnąć efekt. Budowanie sklepu od podstaw to dużo droższa zabawa, ale praktycznie nie masz ograniczeń co sobie wymyślisz to możesz mieć o ile programisći to udzwigną - tutaj studentów i jedoosobówki całkowicie odradzam. Przy Opensource mogą sobie średnio ale zawsze jakoś poradzić choć pamiętaj, że programista nie jest grafikiem ani marketingowcem - a potrzebujesz tych 3 składników do sukcesu - czyli postawienia sklepu jako takiego, ale z fajną grafiką oraz użytecznością po to aby klient który trafi do ciebie nie wyszedł po 10 s a dokonał zakupu. W jednym organizmie tego nie znajdziesz więc zabawy w stylu 1500-2000 zł na sklep odpadają ale za 3-4 już znajdziesz dobre firmy. Korzystałem w swoim życiu z kilku firm i mogę polecić 1 czy 2 skupie się na ostatniej której zleciłem 1 apke: ceny mają nie Warszawskie ani nie Wrocławskie a Bydgoskie czytaj grupaalias.pl - mają pojęcie o działaniu. Jeżeli ja mam jakąś wiedzę to oni mają 3 razy większą.
Tak czy siak, życzę sukcesów i odpowiedniego podejścia do tematu.

szoppracz

Post autor: szoppracz »

Wydaje mi się, że, jak ktoś dopiero otwiera sklep internetowy, to dużo łatwiej mu skorzystać z gotowych, sprawdzonych już rozwiązań. Ja zdecydowałam się na http://www.shoper.pl i nie narzekam. Znacznie automatyzuje pracę, dzięki czemu oszczędzam czas.

KingaSkyShop

Post autor: KingaSkyShop »

Gotowe oprogramowania dla sklepów internetowych są obecnie tak rozwinięte, że korzystają z nich nawet duże firmy. Przykładowo, ze Sky-Shop https://sky-shop.pl/ korzysta m.in. firma Media-Tech.

Jeśli nie potrzebujesz indywidualnych funkcji, nie ma sensu inwestować czasu i pieniędzy w budowanie e-sklepu od zera.

Basiapogoda

Post autor: Basiapogoda »

No i jescze jedna kwestia. Mianowicie nie wystarczy stworzyć samego sklepu internetowego, ale dobrze jest również wprowadzić do niego system ecommerce, który pozwoli ogarnąć ten temat oraz zaproponować klientom wygodniejsze rozwiazania. Plusy tutaj to na przyklad

Możliwosć szybszego złożenia zamówienia
Pełny dostęp klientów do składanych przez nich zamówień i statusów ich realizacji
Możliwość zamawiania bez rejestracji
Możliwość prowadzenia sprzedaży typu cross-sell oraz up-sell.

Obecnie jest to standard w przypadku sklepów online.

Od siebie polecam kontakt z nimi https://webintegro.pl/opieka-wordpress/ Zajmują się prowadzeniem takich sklepów oraz opieką nad nimi

ODPOWIEDZ