Bezapelacyjnie Zencart ale nie darmowy
Bezapelacyjnie Zencart ale nie darmowy
Sklep prowadzę już ładnych kilka lat i w swojej historii sprawdziłam sama na sobie chyba wszystkie darmowe i płatne rozwiązania jakie tylko były na rynku. W każdym coś mi brakowało albo działało nie tak jak powinno. Najdłuższa moja przygoda to Zencart (jeszcze w wersji 1.2 chyba) aż coś koło 2 lata temu trafiłam na Zencart pro ze strony zencart.com.pl i tak już zostało - jest to bezapelacyjnie najbardziej dopracowana wersja i co ważne zero problemów przy ostatniej zmianie stawek VAT z czym w innych sklepach jak widzę użytkownicy mają problemy. Naprawdę polecam!
Re: Bezapelacyjnie Zencart ale nie darmowy
tak pełna rewelacja ;] , struktura sklepu oparta na tabelkach.. archaizm i tyle no i wygląd ojeju jak os commerce czyli z przed 10 lat ;/ . szczerze to mi się nie podoba
http://www.sellsmart.pl - program sklepu internetowego
-
- Kontakt:
Re: Pobierz Sklep ZenCart
ZenCart rzeczywiście swoje lata ma, ale ale: pare lat temu wyszła polska wersja 1.3.7 (do pobrania za darmo stad) nad którą pracuję.
Domyślna szata graficzna, prezentująca możliwości sklepu obecnie wygląda sobie tak:
W dużej mierze jest oparta o wspomniane DIV'y.
Ludzie którzy nad tą wersją pracowali odwalili kawał dobrej roboty. Oprócz możliwości definiowania różnych stawek podatku posiada też wiele innych funkcji, które planuję w przyszłości rozwinąć - np. dobre programy mają efekt zmiany wyglądu przez użytkownika - w sumie prosta rzecz bo oprzec ja mozna na ciastkach albo w sesji w bazie danych - gorzej gdy chce sie pamietac polozenie kazdego boxa - nad czym sie glowie Co do wyglądu a raczej tego co proponuje firma A... to jak to mówią: milczeniem wyrażę zgodę z przedmówcą
Niestety na necie szablony są płatne i kosztują ok 400zł do tego dobry hosting jakies 366 brutto na rok noi domena - to już jest drobiazg.
Istnieje jednakże jeden problem z ZenCartem nad którym pracuję: nikt w polsce go nie wspiera - nie ma ani modułu integracji z Allegro ani integracji z systemami płatności czy hurtowniami a to zaczyna być normą (jeśli już nie jest), za te trzeba z lekka się wykosztować (max. 800zł za moduł)
Zamierzam je zrobić i udostępnić, na dniach udostępnię moduł integracji z serwisem Allegro W skrócie platforma moim zdaniem jest ok - jest dobrze zaprojektowana i posiada wiele funkcji pozostaje mieć nadzieję, że znajdą się w Polsce ludzie którzy będą chcieli ją wesprzeć...
Domyślna szata graficzna, prezentująca możliwości sklepu obecnie wygląda sobie tak:
W dużej mierze jest oparta o wspomniane DIV'y.
Ludzie którzy nad tą wersją pracowali odwalili kawał dobrej roboty. Oprócz możliwości definiowania różnych stawek podatku posiada też wiele innych funkcji, które planuję w przyszłości rozwinąć - np. dobre programy mają efekt zmiany wyglądu przez użytkownika - w sumie prosta rzecz bo oprzec ja mozna na ciastkach albo w sesji w bazie danych - gorzej gdy chce sie pamietac polozenie kazdego boxa - nad czym sie glowie Co do wyglądu a raczej tego co proponuje firma A... to jak to mówią: milczeniem wyrażę zgodę z przedmówcą
Niestety na necie szablony są płatne i kosztują ok 400zł do tego dobry hosting jakies 366 brutto na rok noi domena - to już jest drobiazg.
Istnieje jednakże jeden problem z ZenCartem nad którym pracuję: nikt w polsce go nie wspiera - nie ma ani modułu integracji z Allegro ani integracji z systemami płatności czy hurtowniami a to zaczyna być normą (jeśli już nie jest), za te trzeba z lekka się wykosztować (max. 800zł za moduł)
Zamierzam je zrobić i udostępnić, na dniach udostępnię moduł integracji z serwisem Allegro W skrócie platforma moim zdaniem jest ok - jest dobrze zaprojektowana i posiada wiele funkcji pozostaje mieć nadzieję, że znajdą się w Polsce ludzie którzy będą chcieli ją wesprzeć...
-
- Kontakt:
W pełni popieram Berenikę! Zen Cart PRO używam już ponad 5 lat i nigdy nie było najmniejszego problemu, a jak się jakieś pojawiły to tylko z mojej winy, a dokładniej przyczyną było wybranie niewłaściwych "pseudoinformatyków" do wykonania przeróbek w sklepie. Najczęściej okazywało się że ci ludzie nie mieli żadnego pojęcia o przeróbkach jakie im zlecałem i dopiero jak zacząłem zlecać wszelkie przeróbki bezpośrednio na stronie zencart.com.pl sklep zaczął działać tak jak oczekiwałem. Takie doświadczenie niestety zdobywa się dopiero po czasie, bo jednak zawsze człowiek szuka najtańszego rozwiązania, a nie wie że to co tanie drogo wychodzi. Okazało się że to nie program ma błędy co usilnie starali mi się wytłumaczyć "psudofachowcy", tylko oni nie mają żadnego pojęcia o tym jak program działa. Tak że uważajcie komu zlecacie założenie sklepu, bo większość firm która się z tym reklamuje, tak naprawdę umie tylko skopiować pliki na serwer a problemy często już ma przy samej instalacji, nie mówiąc o jakichkolwiek przeróbkach!
-
Witam wszystkich.
Coś mało się dzieje na tym Forum i może uda się to jakoś rozruszać.
Na początek "odgrzeję kotleta".
Tak będzie bardziej trafnie. Z drugiej strony jak się pozbiera w całość wszystkie potrzebne dodatki
z zencart.com.pl to koszty są takie same o ile nie większe jak przy wykonaniu komercyjnego sklepu
ze wszystkimi światełkami od początku do końca.
A nie o to zwykle chodzi żeby startować ze sklepem za 5 czy więcej tysięcy złotych.
Czasem pozostaje spolszczyć coś sobie a czasem dopisać kawałek we własnym zakresie.
Ogromnym plusem ZenCarta przynajmniej jak chodzi o mnie jest względna przejrzystość kodu o ile
poświęci się troszkę czasu na zrozumienie zastosowanej techniki.
Tutaj zgodzę się z tym, że nie wszyscy potrafią coś dopisać tak żeby to miało ręce i nogi.
Swoją drogą mnie zastanawia pęd co allegro czy innych porywnywarek cen gdyż zwykle się tam ciężko przebić z dobra ceną.
Nawet przy dużych rozpiętościach.
Inna sprawa to płatności, to się czasem przydaje.
Pozdrawiam
P.
Coś mało się dzieje na tym Forum i może uda się to jakoś rozruszać.
Na początek "odgrzeję kotleta".
Należało może napisać, że nikt go BEZPŁATNIE NIE WSPIERA.Istnieje jednakże jeden problem z ZenCartem nad którym pracuję: nikt w polsce go nie wspiera - nie ma ani modułu integracji z Allegro ani integracji z systemami płatności czy hurtowniami a to zaczyna być normą (jeśli już nie jest), za te trzeba z lekka się wykosztować (max. 800zł za moduł)
Tak będzie bardziej trafnie. Z drugiej strony jak się pozbiera w całość wszystkie potrzebne dodatki
z zencart.com.pl to koszty są takie same o ile nie większe jak przy wykonaniu komercyjnego sklepu
ze wszystkimi światełkami od początku do końca.
A nie o to zwykle chodzi żeby startować ze sklepem za 5 czy więcej tysięcy złotych.
Czasem pozostaje spolszczyć coś sobie a czasem dopisać kawałek we własnym zakresie.
Ogromnym plusem ZenCarta przynajmniej jak chodzi o mnie jest względna przejrzystość kodu o ile
poświęci się troszkę czasu na zrozumienie zastosowanej techniki.
Tutaj zgodzę się z tym, że nie wszyscy potrafią coś dopisać tak żeby to miało ręce i nogi.
Swoją drogą mnie zastanawia pęd co allegro czy innych porywnywarek cen gdyż zwykle się tam ciężko przebić z dobra ceną.
Nawet przy dużych rozpiętościach.
Inna sprawa to płatności, to się czasem przydaje.
Pozdrawiam
P.