Profesjonalne słuchawki - jakie wybrać?

Opinie o produktach, które można kupić w Internecie.
Martyska

Re: Profesjonalne słuchawki - jakie wybrać?

Post autor: Martyska »

kompletnie się nie zgadzam :)

jeśli chodzi o senhy - jak dla mnie mają za dużo nienaturalnego basu (szczególnie tańsze modele, które reklamują funkcją BASS BOOST), co mnie skutecznie od nich odstrasza.
Można też poszperać w AKG, tańsze modele trzymają poziom (np k512), droższe to już klasa.
Jeśli chcesz wydać sporo forsty na słuchawki i nie mają być to słuchawki do lansu, tylko do czerpania faktycznej przyjemności ze słuchania muzyki, polecam beyerdynamics dt150.

Awatar użytkownika
c2h5oh

Post autor: c2h5oh »

Martyska pisze:jeśli chodzi o senhy - jak dla mnie mają za dużo nienaturalnego basu (szczególnie tańsze modele, które reklamują funkcją BASS BOOST), co mnie skutecznie od nich odstrasza.
Tańsze faktycznie łupią, ale niższa-średnia półka (400~500zł - radzę polować na końcówki: 30-50% rabatu to norma) gra już całkiem dobrze, pod warunkiem, że podepnie się je pod coś sensownego. Na zintegrowanej karcie będą grały płasko, ale już nawet wzmacniacz-chuchro na Xonarze DG za 100zł zrobi giga różnicę.

Proponowane wyżej Creative'y z litości przemilczę.

miszima

Post autor: miszima »

nie słuchaj opinii, że każdej znanej marki słuchawki są ok. nie są. wybierz firmę specjalizującą się w w słuchawkach,jak właśnie sennheiser. będziesz je miał długo, jakość wspaniała, tylko na cenę się przygotuj. ale jeżeli cenisz komfort słuchania to będzie to mądre wydanie gotówki. pozdrawiam

Awatar użytkownika
Merylu

Post autor: Merylu »

Osobiście polecam firmę AKG. Mam kilka par, z każdej zadowolona ;)
^_^

Gosiaczek

Post autor: Gosiaczek »

Korzystam z Creativa, Fatality bodajże i jestem zadowolona. Ładnie ściągają bass.

Awatar użytkownika
c2h5oh

Post autor: c2h5oh »

Było już, ale Creative produkuje słuchawki do grania, względnie do oglądania filmów i tyle.

W ramach "wieści z frontu" Sennheisery 555 uszkodziłem przy przeprowadzce i kupiłem sobie AKG Q701 - różnica między nimi a 555 jest mniej więcej taka jak między 555 a Creativem z dolnej półki. Polujcie na promocje - swoje dorwałem za nieco ponad 600zł,

dioklecjan

Post autor: dioklecjan »

na profesjonalne słuchawki trzeba wydać już tak z minimum 150zł... Ja bym ci polecał takie: http://audiohit.pl/p1255,beyerdynamic-dtx-710.html - mam parę i jestem naprawdę zadowolony, szczególnie fajnie sprawdzają się przy grach i oglądaniu filmów, uwielbiam je, bo słychać nawet skradanie się czy dźwięki padające w filmie deszczu... ogólnie warto zainwestować w dobre słuchawki, bo wtedy jest naprawdę inna jakość odbioru gier, muzyki i filmów

Awatar użytkownika
marysia25

Post autor: marysia25 »

A czy ktoś używał słuchawek Beat by Dre? Wiem że są drogie, ale wyszłam z założenia że lepiej wydać więcej i mieć dłużej. Chciałam się dowiedzieć czy warto zapłacić?

dioklecjan

Post autor: dioklecjan »

jest w necie sporo fajnych artykułów i porównań, może warto trochę poszperać? Ja lubię na przykład serwis morele, tu masz ciekawy art o słuchawkach: http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wyb ... zamkniete-
douszne-nauszne/420/

Hania1
Kontakt:

Post autor: Hania1 »

Sennheiser, AKG albo Sony - to według mnie najlepsze marki. Sama mam akurat Sony i bardzo sobie chwalę.

igorgumis
Kontakt:

Post autor: igorgumis »

Jeśli słuchawki to tylko Kruger&Matz, jakość dźwięku na wysokim poziomie + unikalny desing - sam korzystam, a co do cen do 300 złotych znajdziesz dobry model więc miłego szukania :)

Janusz

Post autor: Janusz »

Witam, kupiłem słuchawki SMS Audio model street by 50 over-ear wired i chciałbym podzielić się z wami wrażeniami o nich. Zacznijmy od wyglądu, są ladne i solidne. Druga sprawa, jakość wykonania, jakość plastiku jak i nauszników jest mega dobra, uszy mnie nie bolą, więc to duży plus bo słucham dużo muzyki. Potrzebowałem słuchawek, które dadzą dobry bas i ogólnie dobrą jakość dźwięku. Wcześniej miałem takie za 200 zł i jego wadą było to ze miał mocny scisk przez co bolała mnie głowa po kilku godzinach słuchania i wypadały nauszniki z obudowy. Tutaj w SMS Audio tego nie ma. Ogolnie jestem bardzo zadowolony, zdecydowanie warte swojej ceny

Maciej

Post autor: Maciej »

Ja posiadam model street by50 in-ear, które mogę polecić, są wygodne, nie wypadają i grają całkiem dobrze

fitness00
Kontakt:

Post autor: fitness00 »

Sennheiser albo AKG. Zdecydowanie polecam te dwie marki. A model już sam sobie wybierz. Dodam tylko, że bubli nie znajdziesz ;)

dariuszmutantski
Kontakt:

Post autor: dariuszmutantski »

Teraz jedna z amerykańskich firm będzie durkować 3D słuchawki na miarę może warto się w nie zaopatrzyć?

ODPOWIEDZ