Blu ray do pociągu!
-
Konduktorka
Blu ray do pociągu!
Mam dylemacik. Dobrz ludzie obiecali mi świąteczne dołożenie kasy do przenośnego odtwarzacza płytek blu ray, na ktry od jakiegos czasu ostrze ząbki. Dylemacik jest taki: który wybrać? Słyszałam o Panasonicu, ale teraz wyszła taka zabawka od Funai (PB1-M200 bodaj) Czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej, może widzieliście jakieś testy w necie? Dzięki z góry!
Re: Blu ray do pociągu!
Ja bym kupił sprzęt bardziej renomowanej firmy, czyli Panasonica.
To sprzęt przenośny, więc jakość bardzo się liczy.
No i koszt na pewno też jest niemały...
To sprzęt przenośny, więc jakość bardzo się liczy.
No i koszt na pewno też jest niemały...
A jest sens brać przenośny bluray? Na ekranie mniejszym niż 32" i tak nie będzie widać różnicy w obrazie w porównaniu do DVD.
Jak ktoś np. ma w domu Bluray-a i dużo płyt to taki zakup jest jak najbardziej uzasadniony.
Chociaż rzeczywiście - różnicy w jakości na małym monitorku to nie będzie...
Chociaż rzeczywiście - różnicy w jakości na małym monitorku to nie będzie...
-
Konduktorka
U mnie sytuacja wygląda tak, że płytki blu rzeczywiscie mam i to sporo, za to knoci mi się domowy odtwarzacz
Więc z przenośnym sprzętem chodzi też o to by go sobie w domu podłączać jako kino domowe. Chciałam mieć dwa w jednym zwyczajnie 
No to przydałoby się, żeby ten odtwarzacz miał wyjście HDMI. Musisz też wziąć pod uwagę jakość dźwięku - czy odtwarzacz będzie w stanie przekazać audio w super jakości z płyty na kino domowe/telewizor.
-
kolezankaanka
Z tego co kojarzę to taki przenośny odtwarzacz Blu-ray kosztuje jakieś 1200zł... to ja nie wiem, czy jest sens kupować coś takiego do pociągu... nie lepiej do laptopa założyć napęd bluray?
jeśli masz laptopa to jednak lepszym rozwiązaniem byłoby dokupienie tego napędu.