Kosmetyki naturalne w drogeriach
Kosmetyki naturalne w drogeriach
Używacie kosmetyków naturalnych do codziennej pielęgnacji? Czym kierujecie się przy wyborze? teraz coraz więcej drogerii promuje kosmetyki naturalne.
Re: Kosmetyki naturalne w drogeriach
Jak najbardziej, uwielbiam wszystko co eko:) znajoma zaraziła mnie tą pasją. A w przypadku kosmetyków zwracam głównie uwagę na skład, nie wszystko co nazywa się naturalne rzeczywiście takie jest. Teraz tego typu kosmetyki dostępne są praktycznie w większości drogerii. Osobiście przekonałam się do kosmetyków od EcoWipes, ostatnio kupiłam tej marki patyczki higieniczne Tami MyCare, w biodegradowalnym opakowaniu w drogerii Hebe.
Też znam te markę, ich produkty można spotkać między innymi w Rossmannie czy właśnie Hebe. Patyczki Tami MyCare udało mi się zakupić w limitowanej edycji w wydaniu folkowym, opakowanie pozostawiłam sobie na pamiątkę, ładnie się prezentuje i nie widać, że to były patyczki:)MadziaM pisze:Jak najbardziej, uwielbiam wszystko co eko:) znajoma zaraziła mnie tą pasją. A w przypadku kosmetyków zwracam głównie uwagę na skład, nie wszystko co nazywa się naturalne rzeczywiście takie jest. Teraz tego typu kosmetyki dostępne są praktycznie w większości drogerii. Osobiście przekonałam się do kosmetyków od EcoWipes, ostatnio kupiłam tej marki patyczki higieniczne Tami MyCare, w biodegradowalnym opakowaniu w drogerii Hebe.
Tak i bardzo dobrze, że proponują.
Ja sam, najczęściej kupuje naturalne w naturabazar.pl bo zarówno mydła, szampony, kremy, pasty do żebów wszystko z naturalnych składników
Ja sam, najczęściej kupuje naturalne w naturabazar.pl bo zarówno mydła, szampony, kremy, pasty do żebów wszystko z naturalnych składników
-
bardzo doceniam że takie kosmetyki są dostępne już w wielu miejscach:)
ja się staram takie kosmetyki kupować jedynie w dedykowanych sklepach, ale bardzo fajnie że są też w drogeriach!
Don't miss the producttop.eu website
Ja kupuje kosmetyki naturalne z sativapharmacy.eu Jak dla mnie sprawdzony sklep w którym kupuje już od dłuższego czasu, a naturalne kosmetyki staram się wybierać tylko z konopi.
Ja przede wszystkim używam https://www.bee.pl/9321-mydla-naturalne. Mam wrażliwą skórę i muszę używać delikatnych produktów do oczyszczania skóry. A mydła naturalne doskonale się sprawdzają. Stosuję też naturalne kremy do twarzy i balsamy do ciała.
czasami nawet kosmetyki naturalne nie pomogą, tak jak jest w przypadku moich włosów. stosowałam mam wrażenie już wszystko i nadal wypadają . dlatego zastanawiam się nad zakupem peruki naturalnej https://perukisklep.pl/peruki-naturalne / . co o tym sądzicie? też fajna metoda na zmianę wizerunku co nie?
-
Przyznam się, że naturalne kosmetyki pochodzące z krajów orientalnych szturmem zdobyły moje serce. Co mnie tak przekonało do orientalnych preparatów pielęgnacyjnych? Bez wątpienia promienna uroda kobiet z obszarów Dalekiego i Bliskiego Wschodu. Sekretem ich piękna jest przede wszystkim odpowiednie dbanie o kondycję skóry, a do tego celu najlepiej oczywiście nadają się naturalne kosmetyki z tych rejonów takie jak olejki, kremy, żele i pianki, które kupuję w drogerii https://yasmeen.pl/yasmeen.html Stosowanie naturalnych kosmetyków stało się dla mnie zupełnie naturalne i nie wyobrażam już sobie bez nich codziennej pielęgnacji.
-
Rano oczyszczanie + serum nawilżające + krem z spf pod makijaż. Wieczorem oczyszczanie + tonik + krem nawilżający na noc. Stosuję różne produkty, nie tylko naturalne 
Zwracam przede wszystkim uwage na ich składy
Od siebie polecam szczególnie markę Selvert od Kosmoprof https://sklep.kosmoprof.pl/

Zwracam przede wszystkim uwage na ich składy