Gdzie zgłosić oszusta?
Gdzie zgłosić oszusta?
Gdzie się zgłasza sklepy, które nas oszukały? Chodzi mi o jakąś instytucję. Gdzie najlepiej się tym zajmą?
-
Re: Gdzie zgłosić oszusta?
I policja się tym porządnie zajmie?
bez względu na to w jaki sposób zostaliśmy oszukani i na jaką kwotę nie można zostawiać sprawy samej sobie. Co prawda Policja u nad działa różnie, ale to właśnie tam w pierwszej kolejności powinniśmy zgłosić oszustwo. Zanim wybierzemy się na komisariat w celu złożenia skargi na nieuczciwego sprzedawcę należy zebrać wszelką dokumentację transakcji - głównie potwierdzenie dokonanego przelewu oraz wszelkiej korespondencji mailowej (lub innej) ze sprzedawcą.
Agencja Interaktywna PR Kreator.Tworzymy kampanie wizerunkowe dla firm w sieci. Specjalizujemy się w copywritingu, piszemy teksty reklamowe na strony www, ulotki i plakaty.Uruchomiliśmy także oprogramowanie dla sklepów internetowych-EpokSystem.pl
Dzięki za info. 

Możesz też pisać na stronach internetowych, które zbierają opinie o firmach. Niech informacja rozchodzi się jak najszerzej.
Na forach internetowych także można ich oczernić 

Najpierw policja, a później jeżeli Ci zależy to możesz pisać opinie o nich, takie głosy zawsze negatywnie odbijają się na sprzedaży
Idź z tym do Rzecznika Praw Konsumenta
robiłam dzis rano zakupy ichcialam wszystkich uprzedzic ze pewna pani z terranowy w Katowicach na 3 maja (czarne dlugie proste wlosy)oszukuje ,w momencie kiedy powiedzialam ze bardzo sie spiesze(w ogole sie tym faktem nie przejela, ale to szczegol) na autobus wykorzystala sytuacje i nabila mi 2 podkoszulki ktorych w ogole nie bralam !!!! za 14.90 w sumie jestem stratna 30 zl bardzo zaluje ze nie moge sie tam wrocic i powiedziec kilka cieplych slow!!!!!
Zwróć się do rzecznika praw konsumenta, chociaż jego skuteczność jest niska.