Które aukcje internetowe są najlepsze?

Dyskusje na temat zakupów i sprzedaży na aukcjach internetowych.
Dermonatural

Re: Które aukcje internetowe są najlepsze?

Post autor: Dermonatural »

też kupuję i wystawiam głównie na allegro. Można kupić sporo okazzyjnych produktów....

polecam też swoje
Nich oczywiście Dermonatural
http://www.dermonatural.pl

dumna

Post autor: dumna »

Ja teraz korzystam z mergeto.pl. Są nowi, ale mają ciekawy wybór aukcji ( w tym odwrotne, więc przetarg i odwrocona grupowa, więc przetarg grupowy). a i wiele konkursów z nagrodami dla polecających i sprzedawców.

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

Problem był już poruszany.
Sprawa wygląda tak, że z reguły na allegro jest drożej niż w sklepie, wynika to z kosztów wystawienia aukcji, prowizji i reklamy.

dumna

Post autor: dumna »

Na allegro moim zdaniem tez latwo się naciąć. Mają niedostatecznie dobry system wykrywania oszustów, choć mają pewne zabezpieczenia.
Poza tym na mergeto mam trzy rodzaje aukcji, nie jak na allegro

Awatar użytkownika
sen

dumna pisze:Na allegro moim zdaniem tez latwo się naciąć. Mają niedostatecznie dobry system wykrywania oszustów, choć mają pewne zabezpieczenia.
Poza tym na mergeto mam trzy rodzaje aukcji, nie jak na allegro
A zauważyłaś bezsens tych aukcji? To jakieś dziwactwo kompletnie niezrozumiałe. Takie dziwne eksperymenty nie są potrzebne. Potrzebny jest dobry serwis aukcyjny, który będzie porządnie konkurował z Allegro. Tradycyjny portal sprzedażowy w którym będą rozsądne ceny.

Awatar użytkownika
ink-discount

Post autor: ink-discount »

Niestety takiego portalu,ktory by skutecznie konkurowal z allegro nie ma,jest to fenomen ale tylko w Polsce.Ebay probowalo juz na samym poczatku konkurowac z allegro i mimo to przegral z allegro. Riardo.ch jest wzorcem dla allegro i od tego wszystko sie zaczelo.Tylko ze w Ricardo wszystko mniej wiecej dziala prawidlowo a w allegro sa mimo tylu lat doswiadczenia stale klopoty.

Awatar użytkownika
sen

Na temat ebaya i ich błędów marketingowych nie mówmy, wydawało im się, że coś zdziałają za kilka dolców.
Jedyne wyjście, to wspierać inne portale aukcyjne. Allegro jest fatalnie rozwiązane, niejasne, nie czytelne, chaotyczne. Jeśli coś sprzedajesz, dostajesz 3 maile za jednego kupującego! Przecież można to załatwić w jednym mailu! Kompletnie niezrozumiały jest wybór płatności. Podobnie sprawa ma się z wystawianiem aukcji. 173 rubryki do wypełnienia, niejasne to wszystko jest, czy nie można by zrobić tego w 1-2 ruchach? Czytelna strona z dużymi jasnymi i czytelnymi komunikatami?
Za dużo opcji, za dużo rubryk, problemy z szablonami, jednym słowem totalny chaos!

Kaczor

Post autor: Kaczor »

W tej chwili najlepiej zapowiada się portal aukcyjny Mixfirm. Mają proste przejrzyste zasady, żadnego wyzysku sprzedających. Płaci się miesięczny abonament, naprawdę niski i w tym nieograniczona ilość aukcji do wystawienia, bez żadnych prowizji. Dla kupujących jest w pełni bezpieczny - sprzedawać mogą tylko zweryfikowane firmy.

asiadareszka

Post autor: asiadareszka »

Ile osób, tyle opinii na temat Allegro i innych portali aukcyjnych.
No cóż, każdemu przecież odpowiada co innego. Naturalna sprawa.
Ja osobiście korzystam z Allegro, pewnie wynika to z tego, iż jest na tymże portalu najwięcej sprzedających a co za tym idzie---- największy wybór cenowy i przedmiotowy.

compelling

Post autor: compelling »

Chciałbym przestrzec przed allegro, a mianowicie zakupem programów komputerowych. Lepiej do tego nadaje się sprawdzone sklepy internetowe. Sprzedawcy na allegro często nie odpisują na wiadomości, nie dają dowodu zakupu, co w późniejszym czasie może okazać się problemem.

linka8

Post autor: linka8 »

Różne ciekawe aukcje można znaleźć na Feegle.pl http://feegle.pl/

jola30

Post autor: jola30 »

Zastanawiam się, gdzie lepiej kupić podręczniki szkolne, na aukcjach internetowych czy może w księgarni internetowej? Gdzie kupujecie podręczniki? Znalazłam taką księgarnię taniaksiazka.pl/podreczniki-c-313.html. Ceny przystępne. Można tam zrobić zakupy z rabatem.

romii

Post autor: romii »

Kupujecie na aukcjach sprzęt do ćwiczeń? Można tam kupić sprzęt dobrej jakości? Szukam wioślarza. Bardzo dobrej jakości wioślarze znalazłem w http://www.marbo-sport.pl/pol_m_Sprzet- ... -1029.html, ale może na aukcjach byłoby taniej?

blanka333

Post autor: blanka333 »

Do tej pory korzystałam tylko z allegro i większość zakupów online robiłam tylko tam. Teraz częściej niż na allegro robię zakupy w sklepach internetowych np. w http://czasnabuty.pl/. I uważam, że warto.

ODPOWIEDZ