bilet MPK przez komórkę
bilet MPK przez komórkę
Czytałem niedawno artykuł o możliwości kupna biletu MPK przez komórkę – wiecie coś więcej?
Re: bilet MPK przez komórkę
Ja korzystam z systemu skycash.com do kupowania biletów, przynajmniej bilety nie plątają się w kieszeni 
-
obiektywna
- Kontakt:
Podobno w Krakowie podpisano jakąs umowę z dwoma operatoramii usług. Trzeba się zarejestrować na jakiejś stronie internetowej (nie pamiętam adresu) i pobrać na telefon jakąś aplikację. trzeba zasilić elektronicznie konto dowolną sumą pieniędzy. Wsiadając do autobusu trzeba wybrać w tej aplikacji z telefonu rodzaj biletu i linię jaka nas interesuje.
Uważam że to bardzo ciekawe rozwiązanie.
Uważam że to bardzo ciekawe rozwiązanie.
A czy taki system kupowania biletów przez komórkę działa tylko w Krakowie czy także w innych miastach? Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to niech śmiało pisze,jestem bardzo ciekawy. Sam pomysł wydaje mi się świetny.
Ostatnio nawet widziałem w Lublinie
to rzeczywiście działa ;p
Ale korzystałeś osobiście? Jeżeli tak to napisz jak wygląda mniej więcej taki proces kupowania biletów przez komórkę. Jestem tego bardzo ciekawy,nie mogę się doczekać kiedy takie coś będzie w każdym mieście naszego kraju. Ale chyba nie tak szybko 
Ja zwykle mam sieciówkę miesięczną,ale jak mi się zdarzy, że akurat się skończyła, to korzystam. W Poznaniu się sprawdza:)
Heh, a można zrobić tak, że kupuję taki bilet w momencie gdy jest kontrola biletów ;p
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie 
Właśnie mam takie pytanie, dajmy, że ktoś włącza sobie taką aplikację i nie kupuje biletu dopóki nie ma kontroli, a jak kontrolerzy przychodzą to ma już kupiony, czy to nie będzie rodzić nadużyć ze strony użytkowników?
-
SzybkaPakaPL
Myślę,że nie będzie takich nadużyć,ponieważ rejestrowany będzie czas zakupu biletu, czyli nie możemy tego zrobić za późno. Wszystko musi ze sobą współdziałać w takim systemie,aby nie było komplikacji.
W Łodzi też jest takie coś ale mam ważnie że mało osób o tym w ogóle wie
Ciekawe ile czasu minie zanim się to upowszechni
Działa, na Śląsku też można kupić
Chyba w większości miast można już z tego korzystać. Szkoda tylko, że do każdego miasta trzeba ściągać inną aplikację, jakby nie mogli tego scentralizować.