Zakupy grupowe
Zakupy grupowe
Czy ktoś korzystał z tego rodzaju zakupów? Jak to właściwie działa i kto tu zarabia?
-
Konsultant
- Kontakt:
Re: Zakupy grupowe
Oczywiście zarabia tutaj ten kto sprzedaje 
Konsultantka FM Group - Zostań Konsultantką FM Group!
Skąd wzięłaś tą nazwę? Gdzie można tak robić zakupy?
Szablony aukcji allegro - Dodatki do aukcji
Widziałeś często pojawiające się w sieci reklamy GROUPON? Polega to na tym, że negocjuje się w jakiejś firmie, często np. jakieś zabiegi kosmetyczne w salonie, cenę zabiegu dla np. 100 osób. Wtedy cena jest o wiele niższa niż jakbyś normalnie poszedł na taki zabieg. Dlatego właśnie nazywa się to zakupami grupowymi. 
Tu jest ciekawy artykuł o zakupach grupowych:
http://www.polityka.pl/rynek/gospodarka ... sieci.read
Mnie najbardziej zastanawia to, jakie są ograniczenia. Słyszałam, że ktoś nabył dwa kupony na obiad, chciał nimi zapłacić w knajpie, a jej właściciel się oburzył, że nie, że tylko jeden kupon na usługę itp. Dlatego jestem ciekawa, jak to w praktyce wygląda.
http://www.polityka.pl/rynek/gospodarka ... sieci.read
Mnie najbardziej zastanawia to, jakie są ograniczenia. Słyszałam, że ktoś nabył dwa kupony na obiad, chciał nimi zapłacić w knajpie, a jej właściciel się oburzył, że nie, że tylko jeden kupon na usługę itp. Dlatego jestem ciekawa, jak to w praktyce wygląda.
Ja korzystałam z takich zakupów, ale powiem Wam szczerze, że tylko ze względu na niskie ceny. Usługi, które zazwyczaj są w ofercie takich zakupów normalnie są dosyć drogie i myślę, że tylko po obniżeniu ceny, wiele osób z nich korzysta. Po normalnych cenach nie miałyby takiego zbytu, także nie wiem, czy sprzedającym to się opłaca.
jeśli chodzi o zyski to zależy kto i jaka ma narzuconą marżę na swoje usługi i jaką prowizję pobiera portal, współpracowałam z gr..p..on i tutaj faktycznie chodź klienci przyszli, nie byłam zadowolona, chore umowy zasady, tzw "*", teraz rozpoczynam współpracę z mniejszym portalem ma..lace..nka.p-l nowo powstałym nie wiele tracę więc ryzykuję, zobaczymy a ogólnie to podoba mi się ich nazwa
, a od strony klienta to jestem bardzo zadowolona mogę sobie pozwolić na rzeczy które za normalną cenę bym się nie zdecydowała
Gdyby się nie opłacało to by tego nie robili, moim zdaniem ma to znaczenie i to zdecydowanie największe na reklamę i znajomość marki, bo jeśli zamiast jednego klienta firma lub sklep złapie 100 osób to tak czy siak zarobi.kalita60 pisze:Ja korzystałam z takich zakupów, ale powiem Wam szczerze, że tylko ze względu na niskie ceny. Usługi, które zazwyczaj są w ofercie takich zakupów normalnie są dosyć drogie i myślę, że tylko po obniżeniu ceny, wiele osób z nich korzysta. Po normalnych cenach nie miałyby takiego zbytu, także nie wiem, czy sprzedającym to się opłaca.
Grupon to światowa potęga jeżeli chodzi o zakupy grupowe, co świadczy o tym, że ta forma zakupów staje się coraz bardziej popularna. Jednak ja z tego jeszcze nie korzystałem.
No tak, ale ciekawe, ile osób potem wraca, żeby skorzystać z danej usługi już po normalnej cenie. Jeśli nikt, to to się po prostu nie opłaca.Siateczka pisze:Gdyby się nie opłacało to by tego nie robili, moim zdaniem ma to znaczenie i to zdecydowanie największe na reklamę i znajomość marki, bo jeśli zamiast jednego klienta firma lub sklep złapie 100 osób to tak czy siak zarobi.kalita60 pisze:Ja korzystałam z takich zakupów, ale powiem Wam szczerze, że tylko ze względu na niskie ceny. Usługi, które zazwyczaj są w ofercie takich zakupów normalnie są dosyć drogie i myślę, że tylko po obniżeniu ceny, wiele osób z nich korzysta. Po normalnych cenach nie miałyby takiego zbytu, także nie wiem, czy sprzedającym to się opłaca.
Jeżeli ktoś przetestuje daną usługę i uzna że jest warta swojej ceny, to na pewno wróci.
Tutaj myślę że jest sprawa indywidualna - uczestnicy mogą też sztucznie podwyższać ceny (pewnie większość tak robi).
Tutaj myślę że jest sprawa indywidualna - uczestnicy mogą też sztucznie podwyższać ceny (pewnie większość tak robi).
W to, że podwyższają ceny to szczerze wątpię, bo to łatwo sprawdzić.swenNL pisze:Jeżeli ktoś przetestuje daną usługę i uzna że jest warta swojej ceny, to na pewno wróci.
Jakby się klienci dowiedzieli o takich praktykach, to na pewno taka firma by na tym ucierpiała.
Zakupy grupowe są tańsze,bo kilka osób zamawia dany towar i płaci tylko raz za przesyłkę,wiec się to opłaca. Trzeba się jednak dostosować do innych i nie można działać na własną rękę,co może niektórych męczyć. Także sam czas oczekiwania na przesyłkę może się wydłużyć.
- zielonyzolwik
Na pewno trzeba bardzo uważać na takie zakupy, często wprowadzają one w błąd kupującego.
Zapraszam na http://www.baneryinternetowe.pl
-
Darmocha24.pl
Ja kiedyś kupiłam sporo książek dla koleżanek na studiach, przy okazji także dla siebie. Płątność przy odbiorze, płacę, a tam jakoś kasa została. Dlaczego? Dostałam jakiś rabat. Kasę zostawiłam dla siebie, bo rozdawać komuś po złotówce to też bes sensu.
http://darmocha24.pl/ Kupujesz, nie żałujesz!