Do kiedy najpóźniej robić zakupy świąteczne w Internecie?
Do kiedy najpóźniej robić zakupy świąteczne w Internecie?
Jak myślicie, do kiedy należy zrobić zakupy świąteczne w sieci, żeby zdążyć do gwiazdki?
-
krzysiek87
Re: Do kiedy najpóźniej robić zakupy świąteczne w Internecie?
Od grudnia w zupełności wystarczy. Jest to najwcześniej.
Jeśli sklep faktycznie ma towar na stanie i wysyła go od razu to nawet 15 grudnia może być całkiem ok. W zeszłym roku całkiem sporo zamówień wysłanych Pocztą Polską (zwykły polecony priorytet) 23 grudnia rano zostało doręczonych 24-go - poczta doręczała w większych miastach. Tak jak poczty nie znoszę, tak tym razem zaskoczyli pozytywnie zarówno mnie jak i moich klientów.
Oby nie zdażyła się tylko powtórka sprzed 3 lat, gdy przesyłki nadane po 5 grudnia dotarły po nowym roku...
Oby nie zdażyła się tylko powtórka sprzed 3 lat, gdy przesyłki nadane po 5 grudnia dotarły po nowym roku...
-
AgnieszkaM
Może w tym roku będzie lepiej, tylko z kolei pogoda przeszkadza! Już teraz na paczkę wysyłaną kurierem nie czeka się jeden dzień, ale do kilku dni! Ja już czekam 2 dni. 
No co ty??? Ja myślałem, że zawsze kurierzy mają obowiązek dostarczenia paczki następnego dnia....
-
AgnieszkaM
Mają niby umowy, ale przecież pogody nikt nie przeskoczy.
Moim zdaniem najpóźniej to góra półtora tygodnia przed gwiazdką należy zamówić coś na internecie,żeby zdążyli dowieść.
Teraz są straszne problemy z dowozem.Ja na paczkę czekam już 4 dni,a odległość to tylko 50km!!!
Teraz są straszne problemy z dowozem.Ja na paczkę czekam już 4 dni,a odległość to tylko 50km!!!
-
AgnieszkaM
A paczka idzie pocztą czy kurierem?1renata9 pisze:Moim zdaniem najpóźniej to góra półtora tygodnia przed gwiazdką należy zamówić coś na internecie,żeby zdążyli dowieść.
Ja zrobiłam wczoraj i dzisiaj dostałam paczkę. 
Zawsze walczę do końca...