zakupy w china

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
super600

zakupy w china

Post autor: super600 »

czy ktos robil zakupy w sklepach z chin prosze o opnie. chodzi mi o sklepy z odzieza jest ich cala masa ale jakos boje sie zaryzykowac wyslanie pieniedzy

jarrybegood
Kontakt:

Re: zakupy w china

Post autor: jarrybegood »

No właśnie, gorący temat. Wygląda na to, ze nikt nie chce robić za szczura doświadczalnego. ;-)

kemis

Post autor: kemis »

Nie jest to za specjalnie łatwe - ponieważ mnożą się problemy prawne.

Kupując w chinach stosunkowo rzadko zdarzają się oszustwa (brak dostarczenia towaru). Jednakże bardzo częstym problemem jest otrzymywanie tego lub nie tej jakości jak się zamawiało.

Dodatkowo bardzo trzeba uważać na to co się importuje (całe mnóstwo rzeczy wymaga dodatkowych certyfikatów, przez co mogą nie zostać wpuszczone do kraju i zostaną zniszczone na cle).

Dodam, że koszty wysyłki kurierskiej są dosyć wysokie... Osobiście polecam zostawić to większym firmom - i poszukać ofert w Polsce "made in china". Co prawda będzie nieco drożej, ale dzięki efektowi skali (importują o wiele więcej) nie powinny to być różnice dramatyczne.
Kemiś
-----------------------------------
www.gadzetex.pl - sklep z zaskakującymi prezentami i gadżetami
www.kemis.pl - hurtownia z gadżetami

asiadareszka

Post autor: asiadareszka »

Pamiętajmy równię o czasie transportu. Może to być tydzień lub dwa a może być i kilka miesięcy. Osobiście skłaniałabym się do zakupu interesującego cię towaru w hurtowniach które same sprowadzają z Chin. Jeśli weźmiesz pod uwagę wszystkie za i przeciw samodzielnego sprowadzania, z pewnością okaże się, że opcja hurtowni w Polsce jest bardziej opłacalna. Drugą możliwością jest poszukanie kogoś, kto już sprowadza podobny towar co Ciebie interesuje z Chin.Wtedy możesz bazować na jego doświadczeniu i zaopatrywać się w sprawdzonych sklepach.
Uwielbiam robić zakupy!Lubię też wygodne płatności przez internet gdyż bardzo ułatwiają mi moją pasję

swiat

Post autor: swiat »

Na allegro masz chińskie sklepy wysyłka od jednego do dwóch tygodni, płacisz przez allegro i dostajesz faktycznie przesyłkę bezpośrednio z chin. my tak kupowaliśmy z żona szmatki dla niej. Allegro słynie z chińszczyzny ostatnio. W tym roku mamy sporo wesel i na każde inna sukienka to bankructwo a ten szajs z chin przed praniem wygląda spoko na jeden raz w sam raz.

zakk77

Post autor: zakk77 »

Zamawiałem kiedyś gadżety reklamowe robione w Chinach. No ale to też za pośrednictwem polskiej agencji. Czas ok 2 tygodnie dłużej niż realizacja w Polsce, ale ceny nawet do 70% mniejsze.

____________________________________________________________________________________________________________
Mój blog o zakupach grupowych i grupowych promocjach

FC_pl

Post autor: FC_pl »

Ja swego czasu kupowałem właśnie w takich sklepach,ale głównie stacjonarnych,przez internet nie zdarzyło mi się jeszcze niczego zamawiać. Nawet firmowe breloczki czy inne gadżetu kupowałem u polskich producentów.

tronk

Post autor: tronk »

Na allegro dużo różnych chińskich wynalazków da się znaleźć, nawet swego czasu kupiłem wkłady do maszynek, które też długo szły, pewnie robione były przez robotników po godzinach, ale prawie 80% taniej od oryginałów...

SzybkaPakaPL

Post autor: SzybkaPakaPL »

Teraz niemal wszystko jest z Chin, więc ciężko znaleźć tą granicę jakości. Weźmy np buty Nike,gdzie też maja swoje fabryki w Azji. Chińskie zakupy to trochę stereotyp,a jakość produktów jest coraz wyższa.

janusznowa8019

Post autor: janusznowa8019 »

ja tylko przez eBay

lazania

Post autor: lazania »

Nie robię zakupów w takich sklepach. Jakoś nawet nie mam ochoty tam wchodzić.

Marta30
Kontakt:

Post autor: Marta30 »

Podobno nawet czosnek można kupić z Chin :) Tak naprawdę to ja zauważyłam, że jakość produktów z Chin systematycznie wzrasta. Jednak nawet gdyby jakość stała się doskonała to uprzedzania nabywców zostaną jeszcze na wiele lat.

ODPOWIEDZ