Bezpieczny Sklep - pomożecie?

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
Tomasz

Bezpieczny Sklep - pomożecie?

Post autor: Tomasz »

Witajcie forumowicze! :wink:

postanowiłem napisać do Was w imieniu fundacji Veracity. Obecnie planujemy wydać cykl bezpłatnych poradników dotyczących bezpiecznego prowadzenia sklepów internetowych. Poradniki będą tworzone dla Was - czyli osób zakładających lub prowadzących profesjonalne sklepy internetowe.
Z założenia poradniki Veracity mają mieć bardzo wysoką wartość praktyczną i merytoryczną. Pisać je będą czołowi w Polsce eksperci ds. bezpieczeństwa, organizacji i zarządzania. Same konkrety, bez lania wody.

Oto lista proponowanych przez nas tematów:

-Bezpieczna komunikacja z klientem
-Bezpieczne płatności w Internecie
-Polityka prywatności – dobre praktyki
-Regulamin sklepu a bezpieczeństwo informacji
-Dane osobowe użytkowników – obowiązki świadczącego usługę
-Dane osobowe użytkowników – prawa użytkowników

Co sądzicie? Czy powyższe tematy Was interesują? Które są Waszym zdaniem najciekawsze? A może macie poszukujecie odpowiedzi na inne pytania? Każdy komentarz będzie bardzo mile widziany! Z chęcią wysłucham Waszego zdania! :wink:

p4trykus

Re: Bezpieczny Sklep - pomożecie?

Post autor: p4trykus »

Przydalyby sie tez porady na temat Klauzul Niedozwolonych i jak sie przed nimi ustrzec bo powoli robi sie z tego paranoja. Czlowiek musialby co tydzien sprawdzac klauzule i usuwac wpisy, ktore sa na liscie. A czesto usuniecie powoduje, ze trzeba to skonsultowac z prawnikiem i mamy koszty koszty koszty ...

Tomasz

Post autor: Tomasz »

Bardzo dziękuję za propozycję. Już mamy ją na tapecie ;) Zapraszam do kolejnych wypowiedzi!

czynek
Kontakt:

Post autor: czynek »

Dobrze od strony technicznej wprowadzić certyfikat SSL logowania bezpiecznego.

julia56
Kontakt:

Post autor: julia56 »

Ja odkryłam nowy sklep http://www.normfest.pl/ bardzo fajny dla zmotoryzowanych można kupić wszelkie możliwe części i akcesoria samochodowe.

ODPOWIEDZ