Na co najczęściej zwracacie uwagę przy zakupach online?
-
balbinka019
Re: Na co najczęściej zwracacie uwagę przy zakupach online?
Ja patrzę na ceny produktów i szukam najkorzystniejszych ofert.
Cena to jedno, ja zawsze szukam jeszcze w internecie opinii innych użytkowników o danym sklepie.
tak - ja też jeszcze zawsze sprawdzam opinię. no i koszt przesyłki - niektóre sklepy maja jakieś horrendalne cenniki dostaw!
Mam podobnie jak wy- przede wszystkim główną rolę odgrywa cena- w końcu z jakiegoś powodu nie kupuję w pierwszym , lepszym sklepie. Później zdecydowanie opinie- tu najpierw sugeruję się opiniami najbliższych, potem internautów. Ważna jest cena dostawy i okres oczekiwania ( choć to ostatnie nie zawsze ma dla mnie znaczenie). I jeszcze jedno- obsługa! Sklepy stacjonarne mają tak tragiczną obsługę, że odechciewa się robienia jakichkolwiek zakupów. Więc jeśli w sklepie internetowym, pracownik jest dla mnie arogancki i chamski to automatycznie rezygnuję z takich zakupów.
Na co najczęściej zwracacie uwagę przy zakupach online?
Co do ceny, to jest bardzo ważna. Zawsze mi się zdarza, że przeglądając strony internetowe czy chodząc po sklepach stacjonarnych, są różne ceny za ten sam towar, do tego czasami dość spore. Także warto przy jakimś większym zakupie, zorientować się w cenach w kilku sklepach, bo po co przepłacać.
Moim zdaniem podczas zakupów w sklepach internetowych,powinniśmy zwrócić uwagę na szereg czynników jak: cena,jakość i dostępność asortymentu,ale przede wszystkim na ilość pozytywnych opinii o danej firmie. Im jest ich więcej,tym lepiej i bezpieczniej.
No ja też osobiście na wybór. Jak szukam czegoś to lubię sobie powybierać. Np. jak ubrania to wśród kolorów czy fasonów. Tak jak w zwykłym sklepie;) Myślę, że wygląd strony też jest ważny. Ale jak strona będzie profesjonalna, ale nie będzie za wiele towarów, które mnie interesują to się nie skuszę przecież.
Masz dużo racji,zajmujemy się hostingiem,stronami internetowymi więc doskonale wiem jak ważny jest układ graficzny strony,musi być ona przejrzysta i czytelna dla każdego odwiedzającego ją klienta.
-
naliroka13
ja przede wszystkim zwracam uwagę na cene, to jest podstawa, pozniej sprawdzam liczbe komentarzy i nawizaujac juz do wypowiedzi wyzej komentarz nie zawsze jest wiarygodny wiec dobrze jest napisac do nich maila a poznije zadzwonic z byle jakim pytaniem:) po kilku potyczkach z sklepami na ogol "dobrymi" tj z samymi pozytywnymi komentarzami juz nie jestem skora im ufac tak jak ufalam. ja czesto pytam o sklep na forum, mysle ze to jest wiarygodne jak malo co:)
Ja w pierwszej kolejności czytam opinie o danym sklepie, a potem sprawdzam ceny, asortyment itp.
a co jesli sklepy manipuluja opiniami na swoj temat?
Sam posiadam sklep internetowy i nigdy nie pisałem opinii o swoim sklepie bo to po prostu nieuczciwe. Poza tym nie na każdym serwisie jest możliwość napisania opinii o swoim sklepie gdyż trzeba podać numer zamówienia.Takie serwisy to np. głowne porównywarki cenowe jak np. ceneo czy okazje.info.
Myślę że najważniejsze pozostają cena ale także to czego akurat szukam. Czy dany sklep posiada towarów, który szukam. Z drugiej strony nie można oczekiwać by markowe rzeczy miały nie wiadomo jak niską cenę. Zapraszam do sklepu z ubrankami dla dzieci http://www.piccolino-sklep.pl
Myślę że najważniejsze pozostają cena ale także to czego akurat szukam. Czy dany sklep posiada towarów, który szukam. Z drugiej strony nie można oczekiwać by markowe rzeczy miały nie wiadomo jak niską cenę. Zapraszam do sklepu z ubrankami dla dzieci http://www.piccolino-sklep.pl
ja po pierwsze zwracamy uwagę na wygląd strony, jak jest mało profesjonalna to nawet nie sprawdzam oferty. później na produkty - czy mają to czego szukam, następnie na koszt przesyłki (i tu najczęściej przechodzę do konkurencji
)
Też w pierwszej kolejności zwracam uwagę na wygląd sklepu oraz na to czy znajdę w nim wszystko czego potrzebuję - zazwyczaj jak jakiegoś produktu brakuje, to szukam dalej
Ostatnio natomiast strasznie ciekawią mnie sklepy z wysyłką abonamentową typu supplite. Nie przepadam za grzebaniem po sklepach i staniem w kolejkach, więc taka comiesięczna paczka to całkiem niezły pomysł.
Poza cenami, dla mnie sklep musi mieć jasny regulamin, inaczej nie wzbudza mojego zaufania.