Zakupy AGD w internecie.

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
ronka

Re: Zakupy AGD w internecie.

Post autor: ronka »

Wybór firmy to podstawa, ja na przykład ostatnio kierowałam się opiniami zebranymi przez Dziennik Gazeta Prawna gdzie konsumenci wybierali produkt roku 2010.

mikka_24

Post autor: mikka_24 »

Warto też od razu kilka rzeczy wziąć, to na kosztach transportu można zaoszczędzić. Ubrań i jedzenia bym nie kupiła, ale sprzęt...jak najbardziej.
Sporo jest fajnych rankingów, Dobry Produkt, Super Brands itp. Zawsze można się więcej dowiedzieć o producencie.

ronka

Nagrodą Business Superbrands to czytałam, że LG zostało uhonorowane jako najsilniejsza marka konsumencka w Polsce.

Traffica

Post autor: Traffica »

No proszę,akurat o tym nie wiedziałem. Ale to dobrze bo im więcej solidnych i sprawdzonych firm,tym większa swoboda i bezpieczeństwo zakupów w sieci. O to przecież chodzi,prawda?

ronka

Ja tez wcześniej nie wiedziałam, bo te nagrody za dobre produkty dopiero w tym roku zaczęli zgarniać, dzięki temu okazało się, że LG jest najsilniejszą marka w Polsce.

wera

Post autor: wera »

ronka, ile jeszcze razy napiszesz, że LG jest najsilniejszą marką w Polsce? Pracujesz w LG?

ronka

Wyrażam swoja opinię, raz się powtórzyłam, zdarza się każdemu, a markę tę lubię i cenię i chyba mam takie prawo aby pozytywnie o nich się wyrażać, nie mam powodów do psioczenia :)

wera

Post autor: wera »

Wątek dotyczy zakupów AGD w Internecie, a nie marki LG. Znam te sposoby reklamy. ;)

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

Powiem tak:
Cały AGD sprzęt jaki mam, kupiłem przez internet! Ceny były niższe ok. 20% dodatkowo, niektóre produkty mogłem odebrać w swoim mieście, więc nie płaciłem za transport.
Jeśli się trochę poszuka, poświęci na to kilka godzin, można naprawdę zaoszczędzić.
Kupowałem sprzęt różnych marek i w różnych sklepach.

zimaa

Post autor: zimaa »

Osobiście sprzęt agd czy szminka, właściwie nie ma znaczenia co kupujemy, w obu przypadkach warto jest upatrzyć sobie model w normalnym sklepie. Najważniejsze to wybrać dobry sklep internetowy. Obecnie trudno jest ukryć niezadowolenie klientów w sieci, więc warto jest poznać opinię na temat e-sklepu na forach. Sama chętnie polecam i korzystam z poleceń innych...

Michałowa

Post autor: Michałowa »

Ja kupowałam ostatnio expres ciśnieniowy.. początkowo też chciałam zamówić przez neta,a le okazało się, że sklep ma także swoja "filię";) w Poznaniu, więc zdecydowałam się pójść na miejsce i zobaczyć. Fakt było taniej..z tym, że ekspres się popsuł..więc go zapakowałam i jadę do tego sklepu, a tam pani mnie informuje, że to nie oni realizuja reklamacje, tylko mam dzwonić do kuriera i w ten sposób to załatwić...niby wszystko fajnie,szkoda tylko, że wcześniej nikt mnie o tym nie poinformował;/ tzn uzyskałam informację, że w przypadku reklamacji gdzieś tam wysyłają... szkoda, że mi nie powiedziano, że sama mam się tym wysyłaniem zająć. Wydaje mi się, że sprzęt AGD mimo wszystko lepiej kupować w tradycyjnych, sprawdzonych sklepach..

PolaRaksa

Post autor: PolaRaksa »

SPrzet AGD jesli juz kupuję, tom właśnie przez internet, zwłaszcza ten ciężki - ma przynajmniej przesyłkę zapewniona, a kupując w sklepie i tak transport lodówki.

bębelek

Post autor: bębelek »

A ja może ostrzegę przed dziwną taktyką – niektóre sklepy internetowe pobierają opłaty nawet wtedy kiedy jest odbiór osobisty towaru... Jeszcze rozumiem, że tak może być jak kupuje się duży i ciężki sprzęt np.: pralka, czy odkurzacz cena za to mogłoby być podwyższona o koszt transportu do samego sklepu, ale ja ostatnio kupowałem pamięć usb i też mi doliczyli 20zł za odbiór... że niby za co?

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

bębelek pisze:A ja może ostrzegę przed dziwną taktyką – niektóre sklepy internetowe pobierają opłaty nawet wtedy kiedy jest odbiór osobisty towaru... Jeszcze rozumiem, że tak może być jak kupuje się duży i ciężki sprzęt np.: pralka, czy odkurzacz cena za to mogłoby być podwyższona o koszt transportu do samego sklepu, ale ja ostatnio kupowałem pamięć usb i też mi doliczyli 20zł za odbiór... że niby za co?
Omijam takich z daleka! Podobnie jest na allegro, zaniżają koszt produktu i odbijają sobie na kosztach dostawy, albo każą sobie płacić przy odbiorze.

Awatar użytkownika
Herbatnik
Kontakt:

Post autor: Herbatnik »

Chciałem kiedyś spodnie kupić przez allegro w sklepie z mojego miasta, bo było taniej na allegro niż u nich na miejscu, ale dowiedziałem się, że jeśli przyjdę odebrać u nich na miejscu towar zakupiony na aukcji to i tak będę musiał zapłacić 100% kosztów przesyłki.
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie :)

ODPOWIEDZ