Ceny droższe na aukcjach czy w sklepach internetowych?
Re: Ceny droższe na aukcjach czy w sklepach internetowych?
Na aukcjach jest duża konkurencja, więc ceny są niższe niż w sklepach internetowych.
Często nie są, ze względu na dodatkowe koszty związane ze sprzedażą. Dotyczy to w szczególności zakupów za niewielkie kwoty.spelen pisze:Na aukcjach jest duża konkurencja, więc ceny są niższe niż w sklepach internetowych.
-
KasiaKasia
A ja korzystam z zakupów grupowych. Jest wiele serwisów z kuponami rabatowymi, ja kupuję na Snuperze. Jest to napewno taniej i wygodniej. Tak uważam. Ale jednak zgadzam się, że zawsze trzeba sprawdzać ceny.
Z moich obserwacji wynika, że ceny na aukcjach są raczej wyższe chociaż czasami zdarzają się bardzo korzystne licytacje, na których możemy kupić produkt po znacznie niższej cenie niż normalnie na aukcjach czy w sklepach internetowych lub stacjonarnych.
-
KasiaKasia
A ja korzystam z zakupów grupowych. Jest wiele serwisów z kuponami rabatowymi, ja kupuję na Snuperze. Jest to napewno taniej i wygodniej. Tak uważam. Ale jednak zgadzam się, że zawsze trzeba sprawdzać ceny
Różnie to bywa. Co prawda sam częściej kupuję na aukcjach, ale zdarzyło mi się kupić kilka razy coś w fajnej cenie w sklepie internetowym. Także na pewno warto szukać i porównywać.
Z tym też trzeba ostrożnie bo często nie do końca jest to samo co jak by się kupiło normalnie z oferty;) i mam to sprawdzone więc nikt mnie nie przekona, że tak nie jest.KasiaKasia pisze:A ja korzystam z zakupów grupowych. Jest wiele serwisów z kuponami rabatowymi, ja kupuję na Snuperze. Jest to napewno taniej i wygodniej. Tak uważam. Ale jednak zgadzam się, że zawsze trzeba sprawdzać ceny.
Coraz więcej właścicieli e-sklepów korzysta z możliwości dwukierunkowej integracji z Allegro (dostępnej także u nas) - warto więc sprawdzać zarówno cenę na stronie internetowej sklepu jak i na platformie aukcyjnej.