Na co najczęściej zwracacie uwagę przy zakupach online?
Re: Na co najczęściej zwracacie uwagę przy zakupach online?
Ja zwracam na cene produktu oraz jego wygląd.
Allegro ma duzy wybor produktow i sa rozne ceny wystarczy dobrze poszukac.
Ceny sa konkurencyjne i czasem łatwiej odebrac osobiscie w jakims sklepie niz placic za przesylke.
pozdrawiam
Allegro ma duzy wybor produktow i sa rozne ceny wystarczy dobrze poszukac.
Ceny sa konkurencyjne i czasem łatwiej odebrac osobiscie w jakims sklepie niz placic za przesylke.
pozdrawiam
Jeśli chodzi o opinie w sklepach to warto po prostu patrzeć na opinie, które powstają niezależnie od klientów i tak np.
- opinie wystawiane przez sklep24.pl lub opinie z Krajowego Rejestru Dłużników
to są opinie niezależne.
- opinie wystawiane przez sklep24.pl lub opinie z Krajowego Rejestru Dłużników
to są opinie niezależne.
Kemiś
-----------------------------------
www.gadzetex.pl - sklep z zaskakującymi prezentami i gadżetami
www.kemis.pl - hurtownia z gadżetami
-----------------------------------
www.gadzetex.pl - sklep z zaskakującymi prezentami i gadżetami
www.kemis.pl - hurtownia z gadżetami
-
agugu.com.pl
- Kontakt:
ja sprawdzam kilka rzeczy:
-o nas-kontakt- jesli na stronie jest umieszczony kontakt do sklepu, to juz plus, podany nr telefonu jest bardzo istotny- ja b.czesto dzwonie, jesli wysylam maila- oczekuję szybkiej odpowiedzi, to tez wskaznik profesjonalizmu i wiarygodnosci
- ceny wysylek
-komentarze-opinie
-czas realizacji wysylki
-sprawne dzialanie procedur zakupow
jak to wszystko dziala- kupuje:)
-o nas-kontakt- jesli na stronie jest umieszczony kontakt do sklepu, to juz plus, podany nr telefonu jest bardzo istotny- ja b.czesto dzwonie, jesli wysylam maila- oczekuję szybkiej odpowiedzi, to tez wskaznik profesjonalizmu i wiarygodnosci
- ceny wysylek
-komentarze-opinie
-czas realizacji wysylki
-sprawne dzialanie procedur zakupow
jak to wszystko dziala- kupuje:)
htttp://www.agugu.com.pl - ubranka dla niemowląt i dzieci
htttp://www.agugu.com.pl - czysty dom z produktami eco
htttp://www.agugu.com.pl - czysty dom z produktami eco
prezentacja produktu + ewentualnie występujące informacje o produkcie ... szczególnie przy elektronice i elektronarzędziach ... lubię wiedzieć czy wkrętarka, którą kupuję sobie do remontu "da rade" 
Jak są pozytywne opinie o sklepie to jest to na pewno na plus
Możliwość zakupu za pobraniem (jeśli sklepu nie znam ... czyli nie robiłem w nim zakupów)
Jak są pozytywne opinie o sklepie to jest to na pewno na plus
Możliwość zakupu za pobraniem (jeśli sklepu nie znam ... czyli nie robiłem w nim zakupów)
Ja zwracam uwagę oczywiście na cenę no i na opinie o danym sklepie.
Dla mnie najważniejsze jest pierwsze wrażenie - jak sklep wygląda nieprofesjonalnie, to nawet nie próbuje tam kupić. Druga sprawa to łatwość wyszukiwania - jeśli w ciągu 10 minut nie znajdę tego, czego szukam, to się zniechęcam. Ważny jest oczywiście asortyment, koszty wysyłki są na tyle wysokie, że wolę kupić wszystko w jednym miejscu. Cena to czasem sprawa drugorzędna - patrz poprzednie zdanie.
Całokaształt, czyli opinie o sklepie, wygląd strony, czy jest odpowiedni namiar na sklep, cena oczywiście też jest ważna.
Oczywiście że najważniejszy jest bogaty asortyment, ceny produktów oraz wiarygodność właściciela, jednak nie ma się co oszukiwać, szata graficzna sklepu też ma duże znaczenie. W większości jesteśmy wzrokowcami i często rezygnujemy z zakupów w danym e-sklepie ze względu na mało profesjonalny wygląd. Standardy tworzenia witryn internetowych wciąż idą w górę więc co 2/3 lata warto odświeżyć layout sklepu.
http://mtmarket.pl/ Sklep internetowy z hostingiem w kilka minut.
Ja zwracam uwagę na pewno na ceny no i jak każda kobieta na wygląd sklepu. 
-
ekozwierzak
Ja zwracam zawsze na pierwszym miejscu uwagę na wygląd sklepu, a szczególnie na zdjęcia produktów. Wkurza mnie jak w sklepie są takie tycie miniaturki, że nawet nie mogę dokładnie zobaczyć co kupuję... Lubię też widzieć co jest w środku pudełka 
Nie cierpię też jak w sklepie aby kupić produkt trzeba milion razy klikać w to samo miejsce i jak sklep zmusza mnie do logowania i wypełniania kilometrowych formularzy osobowych. Zawsze z takich sklepów rezygnuję nawet jak mają niskie ceny...
Lubię aby wszystko było szybko, łatwo i przyjemnie
Często także zanim dokonam zakupu nawiązuję kontakt ze sklepem na gg bądź telefonicznie i na podstawie rozmowy, doradztwa itd. sprawdzam wiarygodność sklepu.
Nie kupiłabym nic od kogoś, kto by nie umiał udzielić mi podstawowych informacji lub coś by kręcił.
Nie cierpię też jak w sklepie aby kupić produkt trzeba milion razy klikać w to samo miejsce i jak sklep zmusza mnie do logowania i wypełniania kilometrowych formularzy osobowych. Zawsze z takich sklepów rezygnuję nawet jak mają niskie ceny...
Lubię aby wszystko było szybko, łatwo i przyjemnie
Często także zanim dokonam zakupu nawiązuję kontakt ze sklepem na gg bądź telefonicznie i na podstawie rozmowy, doradztwa itd. sprawdzam wiarygodność sklepu.
Nie kupiłabym nic od kogoś, kto by nie umiał udzielić mi podstawowych informacji lub coś by kręcił.
Podobno coraz częstszym kryterium wyboru są programy lojalnościowe oferowane przez sklep, choć ja osobiście nie zwracam na to uwagi. Podstawowym kryterium pozostaje dla mnie cena.
-
Replacement
Realny czas realizacji a czas opisany na stronie, opinie kupujących, ogólna renoma sklepu. To rzeczy, na które zwracam uwagę.
Opinie kupujących, wiarygodność i dostepnośc produktów, no i oczywiście cena!
Zdecydowanie cena! Żadne programy lojalnościowe nie robią na mnie wrażenia, nie interesuje mnie to, kupuję tam bo jest taniej i to wszystko.
Ja przede wszystkim pytam ludzi, czy sa zadowolenie, ile kosztuje wysyłka, nie mówiąc juz o samej cenie produktu.