Zakupy AGD w internecie.

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
Wenus

Re: Zakupy AGD w internecie.

Post autor: Wenus »

Różnica w cenie jest znaczna, więc moim zdaniem warto. A jak się człowiek raz przełamie, to potem co chwilę coś zamawia.

apaszka

Post autor: apaszka »

oj tak oj tak zgadzam się z Tobą, że jak tylko raz człowiek się przełamie do tego, żeby zrobić zakupy przez internet to potem się tylko zastanawia nad tym, jak to było, kiedy nie było takich miejsc i robiło się zakupy tylko w sklepach stacjonarnych. jak dla mnie to jest bardzo dobra opcja. I jeszcze teraz tak jest, że niektóre sklepy stacjonarne otwierają swoje odpowiedniki w sieci. Jak ktoś się przekona o tym, że warto jest robić zakupy w sklepie stacjonarnym to chyba nie będzie miał oporów, żeby skorzystać z jego odpowiednika w sieci;)

kwitekewelina
Kontakt:

Post autor: kwitekewelina »

Ja też kupowałam w sklepie internetowym: pralkę, telewizor oraz laptopa :D i jest to czysta przyjemność :D Oczywiście wcześniej sprawdziłam wszystko w sklepie stacjonarnym i o wszystko wypytałam a później zamówiłam przez internet bo taniej :D

PolaRaksa

Post autor: PolaRaksa »

To tez jest moja taktyka, najpierw oglądam i pytam w realu, a zakupu dokonuje przez internet, trochę grosza zostaje.

ronka

Post autor: ronka »

Ja się zastanawiam nad kupnem pralki LG, wychodzi taniej niż w sklepie, mam nadzieję ze będzie dobrze zabezpieczona na transport.

mikka_24

Post autor: mikka_24 »

"Internetowi maja taniej" - a ryzyko jest takie samo, jak w stacjonarnym. Sklepy stacjonarne nie zawsze maja wszystko w zapasie na miejscu, więc zamawiają. Nie ma co przepłacać. LG robi sprzęt dobrej jakości, ale jak coś się uszkodzi w transporcie to natychmiast trzeba odesłać, nie ważne gdzie się kupiło.

ronka

No właśnie, też tak sobie pomyślałam, zwłaszcza, że dostawa nie jest za droga, a u mnie w sklepie trzeba specjalnie zamawiać bo mówią że LG GB-7138A2XZ to najczęściej kupowana lodówka.

swenNL

Post autor: swenNL »

PolaRaksa pisze:To tez jest moja taktyka, najpierw oglądam i pytam w realu, a zakupu dokonuje przez internet, trochę grosza zostaje.
To jest super sposób - sam też stosuję :)
Oglądam sobie fizycznie towar w normalnym sklepie, a kupuję często w sieci po dużo niższej cenie.

ronka

Czasami wymarzonego modelu nie ma w sklepie albo długo trzeba czekać na realizację a internet otworem stoi to jak nie skorzystać :)

swenNL

właśnie - czasami tak się zdarza że sklep normalny musi zamówić towar który chcemy i to wymaga czasu, więc super alternatywą jest zakup online.

mikka_24

Post autor: mikka_24 »

U nas ogólnie zakupy internetowe dopiero raczkują, za granica to norma, praktycznie większość kupuje w sieci. Dzięki temu mają większy wybór. U nas trochę boimy się zaryzykować, ale myślę, że z czasem sie to zmieni.

ronka

Mnie się wydaje, że coraz bardzie się to wszystko rozwija, już jest coraz więcej internetowych sklepów w których warto kupować sprzęt AGD.

swenNL

ronka pisze:Mnie się wydaje, że coraz bardzie się to wszystko rozwija, już jest coraz więcej internetowych sklepów w których warto kupować sprzęt AGD.
To prawda, z resztą z moich obserwacji jest coraz mniej małych sklepików stacjonarnych z AGD - teraz królują w tej branży duże sieci handlowe i sprzedaż w internecie.

ronka

I niech królują zawsze u nich wyjdzie taniej niż w takim małym sklepiku.

Traffica

Post autor: Traffica »

Witam Wszystkich na forum. Jeżeli chodzi o zakupy sprzętu AGD w sklepach internetowych to myślę,że jest to bardzo opłacalne. Raz że mamy dużo większy wybór,a dwa że ceny są niższe. Pamiętajmy tylko aby wybrać dobrą firmę,sam kilka razy kupowałem i do tej pory się nie zawiodłem.

ODPOWIEDZ