Czy robicie zakupy w zagranicznych sklepach?

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
Darmocha24.pl

Re: Czy robicie zakupy w zagranicznych sklepach?

Post autor: Darmocha24.pl »

Zdarzają się sytuacje w których nie ma alternatywy dla zagranicznych sklepów internetowych. Zużyła mi się lampa od telewizora projekcyjnego. Zgłosiłem się do serwisu obsługi klienta Sony który zaoferował mi lampę zamienną za około 1200 zł. Podczas gdy wartość takiego telewizora wynosiła około 4000 tyś. Jedynym rozwiązaniem były właśnie sklepy internetowe. W Polsce znalazłem także jedynie zamiennik za 900 zł. Ostatecznie uratował mnie ebay. Kupiłem oryginalną lampę identyczną do poprzedniej za 400 zł (wliczając w to przesyłkę oraz cło). Koszt samej lampy był mały lecz niestety sprowadzałem ją aż z USA.
http://darmocha24.pl/ Kupujesz, nie żałujesz!

df-fashion.eu
Kontakt:

Post autor: df-fashion.eu »

Pozwolicie że będę się trzymał dla porównania tego sklepu w którym ja pracuję,.

Większość ludzi uważa że wszystko można kupić w Polsce,ok zgodzę się ale dlatego są sklepy internetowe i nie płaci się cła ( UE ) że mona kupować gdzie się chce.

Takie rzeczy jak ubrania idą na cały świat,bo komuś się spodobały,bo nawet jeśli przeliczając na złotówki to wychodzi taniej kupić zaa granicą,nawet jest cala masa osób które kupują w tym sklepie i sprzedają w Polskich sklepach za dużo dużo drożej.

Aczkolwiek klienci z Polski to mała garstka,najwięcej ludzi z zagranicy którzy zamawiają to są z Malty,Cypru,Australii,Francji,Niemiec a to przecież kraje w których jest dużo więcej sklepów online niż w Polsce. Także niema reguły na to ,bo jeśli się cos komuś spodoba to kupi nawet jakby ta rzecz była wysłana z drugiego końca świata.
www.df-fashion.eu Twoja Biżuteria na Każdą Okazje.

dumna

Post autor: dumna »

Mnie zaspokajają polscy sprzedawcy

Darmocha24.pl

Post autor: Darmocha24.pl »

Ja nie robię takich zakupów. Boję się, że czegoś nie zrozumiem do końca w regulaminie i wyjdę na tym niezbyt fajnie.
http://darmocha24.pl/ Kupujesz, nie żałujesz!

Michałowa

Post autor: Michałowa »

Tak. I zazwyczaj biorę do zamówienia jeszcze siostrę i koleżankę, żeby było taniej;)

faro

Post autor: faro »

Tak oczywiście.

Jeśli chodzi o przesyłkę z USA zajrzyj na www.viaddress.com. Oferują usługi wysyłkowe w bardzo konkurencyjnych cenach, a także własny adres internetowy do zakupów w Stanach i bezpłatną pomoc w przypadku problemów z płatnościami. Zawsze dobrze jest się rozejrzeć i porównać różne możliwości odnośniw wysyłki z USA.

kolezankaanka

Post autor: kolezankaanka »

Pamiętam, jak miałam zajęcia z e-biznesu na uczelni i jako jedną z barier w e-handlu stawiano to, że nie ma czasami takiej opcji by wybrać Polskę jako kraj, do którego ma przyjść produkt. Szczerze mówiąc moje potrzeby zaspokajają polskie sklepy internetowe, dlatego mam pytanie czy istnieją aktualnie takie bariery, o których wspomniałam wczesniej:) czy może ta kwestia też się rozwinęła:)

FC_pl

Post autor: FC_pl »

Wg mnie mamy tyle sklepów w Polsce,oraz taki wybór iż zbędne jest robienie zakupów za granicą. W sumie po co? Może nas to wyjść tylko drożej,ze względu na odległość i przesyłkę. Takie jest moje zdanie w tej kwestii.

ODPOWIEDZ