Odbiór przesyłki w paczkomacie

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
FC_pl

Re: Odbiór przesyłki w paczkomacie

Post autor: FC_pl »

W zasadzie racja,jeżeli chodzi o sam odbiór to sprawa jest bardzo prosta,potrzebujesz tylko nadać paczkę i podać tam nr telefonu komórkowego.W powyższym linku masz wszystko dokładnie opisane. Z tego co piszecie to fajna opcja.

Marta30
Kontakt:

Post autor: Marta30 »

Według mnie paczkomaty stanowią bardzo dobre rozwiązanie. Przede wszystkim usługa jest bardzo tania. Możemy pojechać po przesyłkę do paczkomatu, kiedy mamy na to czas (nie musimy siedzieć w domu i czekać na kuriera). Póki co wadą jest stosunkowo mała liczba paczkomatów skoncentrowana głównie w miastach.

spelen
Kontakt:

Post autor: spelen »

Jest to beznadziejne... po co mamy jeździć i szukać tych paczkomatów skoro listonosz albo kurier może nam do domu przywieźć przesyłkę.

Awatar użytkownika
c2h5oh

Post autor: c2h5oh »

spelen pisze:Jest to beznadziejne... po co mamy jeździć i szukać tych paczkomatów skoro listonosz albo kurier może nam do domu przywieźć przesyłkę.
Bo pracujesz w godzinach w jakich dostarcza przesyłki listonosz.
Bo twoja poczta jest zamknięta gdy wychodzisz z pracy.
Bo jak już nawet zamknięta nie jest, to musisz pół godziny stać w kolejce.
Bo chcesz żonie cichcem prezent kupić, a jak do domu dostarczą to z niespodzianki nici.
itp itd.

Ogólnie bardzo często paczkomat jest lepszym rozwiązaniem od poczty. Rzadziej jest lepszy od przesyłki kurierskiej (choć zwykle tańszy).

Awatar użytkownika
skyshop
Kontakt:

Post autor: skyshop »

Paczkomaty to rozwiązanie, z którego rzeczywiście bardzo wygodnie można skorzystać - świątek, piątek a paczka czeka na odbiór :)

Soffka

Post autor: Soffka »

jak dla mnie to najlepsza forma dostarczania przesyłek.

Basiapogoda

Post autor: Basiapogoda »

A ja lubię paczkomaty. Nie zawsze jestem w domu a paczkomat mam 10 min drogi od mojego mieszkania

tosia08
Kontakt:

Post autor: tosia08 »

Jestem tradycjonalistką i chyba bałabym się że coś tam nie dojdzie, że ja coś źle zrobię.. wolę żeby listonosz mi przynosił te paczki :D

Awatar użytkownika
KarolinaM

Post autor: KarolinaM »

Ja często korzystam. Dla mnie to super bo nie muszę latać na pocztę po przesyłkę jeśli mnie w domu nie ma. Paczkomat mam dość blisko przy sklepie więc nie mam z tym problemu. Wpisuje się do niego swój numer telefonu na który następnie dostaje się pin i właściwa skrytka zostaje otwarta. Myślę że nie ma mowy by ktoś inny mógł się dostać do niej i coś ukraść.

fitness00
Kontakt:

Post autor: fitness00 »

Kilka razy już odbierałem przesyłkę w paczkomacie. Nie miałem zastrzeżeń, wygląda to solidnie. Przysyłają ci SMSA z kodem, więc nie musisz o niczym pamiętać, po prostu wpisujesz kod i odbierasz swoje. Fajna sprawa.

Lucy90

Post autor: Lucy90 »

Prosto i wygodnie się z nich korzysta.

festlibre
Kontakt:

Post autor: festlibre »

tosia08 pisze:Jestem tradycjonalistką i chyba bałabym się że coś tam nie dojdzie, że ja coś źle zrobię.. wolę żeby listonosz mi przynosił te paczki :D
chcesz czy nie, paczkomaty stają się przyszłością.. nie można stać w miejscu, trzeba iść z duchem czasu!

darek1

Post autor: darek1 »

Mi odpowiadają paczkomaty, bo jak zostawiaja mi awizo, a na poczcie kolejka 20 osób, to mi się odechciewa. Tylko żeby w mniejszych miastach tez byly, to byłoby juz rewelacyjnie

ODPOWIEDZ