Rejestracja w sklepie barierą w zakupach?
Re: Rejestracja w sklepie barierą w zakupach?
Szczerze mówiąc wybór wcale nie jest taki oczywisty - jeśli klient kupuje bez rejestracji i nie chcecie od niego adresu email, to w wypadku jakiegokolwiek problemu z zamówieniem - czy to z winy sklepu, czy z winy klienta (np niekompletny adres) jesteście skazani na kontakt ze strony klienta - jeśli się nie odezwie to nie macie możliwości, żeby się z nim skontaktować, a to może oznaczać serię negatywów w sieci (pomijając inne problemy).
Z drugiej strony jeśli mimo braku rejestracji chcecie od klienta adres email to na jedno wychodzi - niech już wybierze sobie hasło i ma konto, w końcu to dodatkowe 5 sekund.
Zakupy bez rejestracji mają więcej sensu za granicą - w przypadku płatności wciąż mało u nas popularnym (i dobrze!) Paypalem sklep w momencie płatności dostaje od Paypala adres email klienta i jego potwierdzony, sprawdzony adres.
Z drugiej strony jeśli mimo braku rejestracji chcecie od klienta adres email to na jedno wychodzi - niech już wybierze sobie hasło i ma konto, w końcu to dodatkowe 5 sekund.
Zakupy bez rejestracji mają więcej sensu za granicą - w przypadku płatności wciąż mało u nas popularnym (i dobrze!) Paypalem sklep w momencie płatności dostaje od Paypala adres email klienta i jego potwierdzony, sprawdzony adres.
-
krzychpron
- Kontakt:
Hej
Zmiany wprowadzone za jakiś czas napiszę czy odniosły pozytywny skutek.
pozdr
Zmiany wprowadzone za jakiś czas napiszę czy odniosły pozytywny skutek.
pozdr
Dla mnie adres musi być, ale niekoniecznie na stronie głównej, wystarczy jak będzie w regulaminie.
Jak dla mnie to największa bariera. Robię zakupy w różnych sklepach i nie chce mi się we wszystkich rejestrować.
-
Zakupoholiczka
I nigdy nie zdarzyło Ci się zarejestrować w sklepie? Ja mam swoje ulubione sklepy, w których jestem zarejestrowana.beti pisze:Jak dla mnie to największa bariera. Robię zakupy w różnych sklepach i nie chce mi się we wszystkich rejestrować.
Może w jednym.Zakupoholiczka pisze:I nigdy nie zdarzyło Ci się zarejestrować w sklepie? Ja mam swoje ulubione sklepy, w których jestem zarejestrowana.beti pisze:Jak dla mnie to największa bariera. Robię zakupy w różnych sklepach i nie chce mi się we wszystkich rejestrować.
Jako konsument wolę mieć taki wybór, z rejestracją lub bez. U mnie do tej pory wymagana była rejestracja, ale wprowadzam taką zmianę dla Klientów.
Eleganckie sukienki sklep online dostępne w modnym butiku.
-
agugu.com.pl
- Kontakt:
W moim sklepie klienci mogą wybierać- czy sie rejestrowac- wóczas mogą dorobic się rabatów, i innych atrakcji,
a jesli ktos nie ma ochoty- robi zakupy bez rejestracji, wówczas nie korzysta z przywilejów.
Ale jestem w stanie zrozumieć, że klient może nie chciec się rejestrować.
a jesli ktos nie ma ochoty- robi zakupy bez rejestracji, wówczas nie korzysta z przywilejów.
Ale jestem w stanie zrozumieć, że klient może nie chciec się rejestrować.
htttp://www.agugu.com.pl - ubranka dla niemowląt i dzieci
htttp://www.agugu.com.pl - czysty dom z produktami eco
htttp://www.agugu.com.pl - czysty dom z produktami eco
Ciekawe jaki procent zakupów będziesz miała od zarejestrowanych użytkowników, a jaki od tych, którzy wybrali opcję "bez rejestracji" po wprowadzeniu tej opcji. Ciekawe jak to się podzieli. Chodzi oczywiście o nowych klientów.fidoma pisze:Jako konsument wolę mieć taki wybór, z rejestracją lub bez. U mnie do tej pory wymagana była rejestracja, ale wprowadzam taką zmianę dla Klientów.
Jako częsta klientka sklepów internetowych muszę przyznać, że taka opcja byłaby bardzo dobra, lecz z drugiej strony czułabym się mniej bezpieczna podczas zakupów. Chodzi o to, że z tego co wiem klientowi nie zarejestrowanemu łatwiej dane podebrać. W takim przypadku byłoby zdecydowanie nie wesoło.
Naprawdę tak jest? Mi się wydaje, czy z rejestracją czy bez, to wszystko jest jakoś zabezpieczane?Siateczka pisze:Jako częsta klientka sklepów internetowych muszę przyznać, że taka opcja byłaby bardzo dobra, lecz z drugiej strony czułabym się mniej bezpieczna podczas zakupów. Chodzi o to, że z tego co wiem klientowi nie zarejestrowanemu łatwiej dane podebrać. W takim przypadku byłoby zdecydowanie nie wesoło.
-
krzychpron
- Kontakt:
Witam
Po pierwszych doświadczeniach wyszło, że ok 20% nowych Klientów skorzystało z opcji "zakupy bez rejestracji". Generalnie były to jednorazowe zamówienia poza Szczecin. Miejscowi Klienci w większości się rejestrują.
Pozdrawiam
Po pierwszych doświadczeniach wyszło, że ok 20% nowych Klientów skorzystało z opcji "zakupy bez rejestracji". Generalnie były to jednorazowe zamówienia poza Szczecin. Miejscowi Klienci w większości się rejestrują.
Pozdrawiam
-
charm&beauty
Witam,
prowadzę sklep, w którym sprzedaję akcesoria kosmetyczne.
Statystyki pokazują, że mniej więcej 70% klientów dokonuje rejestracji na czas zakupów.
Zauważyliśmy, że dobrze jest mieć na stronie opis (procedurę) dokonywania zakupów, ponieważ nasi klienci wielokrotnie dzwonili na infolinie z pytaniami dotyczącymi składania zamówienia.
prowadzę sklep, w którym sprzedaję akcesoria kosmetyczne.
Statystyki pokazują, że mniej więcej 70% klientów dokonuje rejestracji na czas zakupów.
Zauważyliśmy, że dobrze jest mieć na stronie opis (procedurę) dokonywania zakupów, ponieważ nasi klienci wielokrotnie dzwonili na infolinie z pytaniami dotyczącymi składania zamówienia.
-
onlineowiec
No jak widać ludzie się gubią mimo coraz bardziej intuicyjnych formularzy rejestracyjnych. Ciekawe ilu z nich rezygnuje z zakupów na etapie rejestracji.charm&beauty pisze:Zauważyliśmy, że dobrze jest mieć na stronie opis (procedurę) dokonywania zakupów, ponieważ nasi klienci wielokrotnie dzwonili na infolinie z pytaniami dotyczącymi składania zamówienia.
-
charm&beauty
sporo też jest osób, które rezygnują, mimo braku konieczności logowania.onlineowiec pisze:No jak widać ludzie się gubią mimo coraz bardziej intuicyjnych formularzy rejestracyjnych. Ciekawe ilu z nich rezygnuje z zakupów na etapie rejestracji.