Zakupy grupowe

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
janelle1

Re: Zakupy grupowe

Post autor: janelle1 »

To fantastyczny sposób na tanie zakupy. Każdy z nas lubi oszczędzać. Codziennie na stronach serwisów zakupów grupowych pojawia się wiele wyjątkowych ofert w bezkonkurencyjnej cenie. Serwisy proponują różnorodne atrakcje od zabiegów kosmetycznych po wyjazdy zagraniczne. Ja prawie od roku korzystam z rabatów jakie oferuje Gruper. Nigdy się nie zawiodłam! nigdy nie została gorzej obsłużona.

ENA

Post autor: ENA »

A ja właśnie słyszałam już o wielu skargach ze strony kupujących na zakupy grupowe i dotyczyły różnych serwisów. Ja bym wolała zapłacić więcej i zostać normalnie obsłużona.

janelle1

@ENA: to wszystko zależy od podejścia partnera. Serwis jest pośrednikiem, który ma umożliwić skorzystanie z ciekawych usług czy produktów po jak najbardziej korzystnej cenie. Zadaniem właściciela firmy jest obsłużenie klienta z kuponem na równie wysokim poziomie jak tego, który płaci pełną kwotę. Zdarza się, że firma nie wywiązuje się w pełni ze swoich obowiązków, robiąc tym samym sobie krzywdę. Zakupy grupowe dla małych i średnich przedsiębiorstw to innowacyjne, a zarazem skuteczne narzędzie marketingowe umożliwiające promocję oferowanych usług. Głównym celem jest pozyskanie nowej, licznej grupy stałych, wiernych klientów! Naprawdę polecam Ci Grupera. nigdy się na nim nie zawiodłam! pozdrawiam

ENA

To prawda, że dużo zależy od firmy, ale taki serwis powinien kontrolować te firmy, a na początku je sprawdzać pod kątem wiarygodności itp.

P.S. Nie musisz w każdym poście polecać Grupera. ;) Pracujesz tam?

janelle1

Bardzo interesuję się zjawiskiem zakupów grupowych. Bacznie obserwuję ten rynek. Myślę, że polecanie serwisu na podstawie własnych doświadczeń nie jest niczym złym:) nie muszę tam pracować żeby go polecać;) Nie wiem czy serwisy mają możliwość kontrolowania jakości wykonywanych usług. Jeśli zaś nie mogę zrealizować kuponu wtedy jak najbardziej można złożyć reklamację:)

ENA

To każdy wie, że można złożyć reklamację. Ale jak się słyszy, że ktoś został oszukany przez zakupy grupowe, to nie chce się w ogóle w tym uczestniczyć, żeby właśnie uniknąć np. składania reklamacji. Jak dla mnie reklamacja to strata czasu i też często pieniędzy, bo nie zawsze można wszystko odzyskać.

Awatar użytkownika
Herbatnik
Kontakt:

Post autor: Herbatnik »

Uważam, że zarabia na tym w większości przypadków tylko właściciel portalu z zakupami grupowymi. Więcej tutaj roboty, czytania, strachu czy na pewno dostanę, czy nie ma ukrytych kosztów niż tych zniżek. Co jakiś czas można poczytać o tym, że ktoś został oszukany przez grupowe zakupy.
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie :)

janelle1

Nie ma ukrytych kosztów. Jeśli firma decyduje się na wystawienie oferty otrzymuje jasne zasady współpracy oraz pakiet marketingowy, który ma pomóc mu w promocji firmy oraz usług jakie świadczy. Klient zaś nabywając kupon ma określony czas na jego realizację. Jeśli ma z tym problemy zawsze może zwrócić kupon w przeciągu 10 dni od daty zakupu. Jeśli firma świadcząca usługi gdzieś po drodze "nas skrzywdzi" to nie jest to wina serwisu zakupów grupowych. Każda oferta jest dokładnie opisywana, warunki, co zawiera kupon itd. Nie ma czego się bać:) trzeba czytać, regulamin zakupów również. Serwis pobiera od firmy prowizję, rozlicza się przed lub po zakończeniu deal'a. Dalej z kosztami nie ma nic wspólnego...

Awatar użytkownika
Herbatnik
Kontakt:

Post autor: Herbatnik »

Nie krytykuję zakupów grupowych lecz usługodawców oraz sprzedawców którzy wystawiają oferty, gdyż często oni robią przekręty z powodu bardzo dużych prowizji pobieranych przez "gruponexy".
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie :)

janelle1

Cóż takie firmy nie powinny decydować się na współpracę skoro nie potrafią uszanować klienta. Owszem, serwis pobiera prowizję, ale przedsiębiorca w zamian za to otrzymuje duże wsparcie marketingowe. System rozwoju biznesu, jaki oferują firmy grupowe, również musi być indywidualnie dopasowany do możliwości rozwoju danej firmy. Codziennie, miliony potencjalnych klientów z poszczególnych miast Polski, otrzymuje na swoją skrzynkę mailową informację o firmie oraz jej ofercie. Na marginesie, prowizje serwisów kształtują się na poziomie 10-50%. Partnerzy biznesowi coraz częściej doceniają tego rodzaju kanał promocji ponieważ system zakupów grupowych daje im szansę na dotarcie do starannie wyselekcjonowanej grupy odbiorców. Gruper i Groupon mają największe zainteresowanie wśród internautów.

Luiz
Kontakt:

Post autor: Luiz »

Zakupy grupowe to mega promocja. Aczkolwiek opłaca się ona głownie tym, którzy nakładają na towar wysokie marże, i którym 50% rabatu nie spędzi snu z powiek :) Tyle że istnieje druga strona medalu. Mnogość ofert sprawia, że nawet jeśli ktoś trafi do nas poprzez takie zakupy to nie znaczy że przyjdzie ponownie, bo sie u nas spodoba. Nie. On będzie polował na dalsze okazje i skakał z "kwiatka na kwiatek".
____________________________________________________________________________________________________________
systemy erp

Michałowa

Post autor: Michałowa »

Ja jestem "za" zakupami grupowymi, sama już kilka razy korzystałam. Jeszcze mi się nie zdarzyło zostać oszukaną, głównie interesują mnie wszelkie zabiegi kosmetyczne, kosmetyki oraz zniżki na jedzenie;) w związku z tym staram się tez śledzić wszelkie nowości i ostatnio zainteresował mnie sposób, w jaki chce zdobyć klienta mergeto. Pomijam tutaj konkurs, który chociaż kuszący to jest rozwiązaniem czysto promocyjnym.Bardziej skupiłam się na tym, co oferują, jako portal innego od innych tego typu. I tak dowiedziałam się, np. że novum z ich strony jest w pewien sposób odejście od zakupów grupowych w takim klasycznym rozumieniu-duża obniżka wynika z dużej marży, mergeto chce dać szansę także tym, którzy na co dzień nie stosują wysokich marż. Wszystko tak naprawdę zależy od sprzedających i kupujących. Sama jeszcze nie wzięłam u nich udziału w żadnej z aukcji, ale to tylko i wyłącznie dlatego że nie mają jeszcze towaru, który by mnie zainteresował, ale wydaje mi się, że to tylko kwestia czasu:)

Wurzel
Kontakt:

Post autor: Wurzel »

To świetna propozycja dla tych co szukają okazji.

Annula90

Post autor: Annula90 »

Ja bardzo czesto korzystam z takich serwisów. Zasady sa proste firmy zarabiają na reklamie i na tym, ze jest napedzany ruch na daną usługe/ rzadziej produkt. Moim zdaniem warto korzystać z agregatorów - aby się połapać. Najwiecej ofert ma groupon - niestety szybklo znikają i nie mozna wziac w nich udziału. Najlepsza jakość - nigdy się nie zawiodlam - ma fastdeal.pl, poza tym voucher jest realizowany bez oczekiwania na zebranie sie odpowiednij=ej liczby chetnych. Oby tylko rynek dalej się tak szybko rozwijał, czego sobie i Wam życzę. Pozdrawiam serdecznie

czarnalulka

Post autor: czarnalulka »

Wiza_Iza pisze:Czy ktoś korzystał z tego rodzaju zakupów? Jak to właściwie działa i kto tu zarabia?
Ja tak kiedyś kupowałam, parę osób zmawia sie na forum a jedna z nich zmawia - zamawiałyśmy z hurtowni i sklepów zagranicznych

ODPOWIEDZ