Ceny droższe na aukcjach czy w sklepach internetowych?
Re: Ceny droższe na aukcjach czy w sklepach internetowych?
Masz rację, ale z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze ludzie mają na to czas. Na szukanie i wczytywanie się w opinie/komentarze o danym sprzedającym, dlatego kupują coś np. w sklepie, który znają, w sklepie popularnym, bo mu ufają, nieważne, że ma drożej.
-
Zakupoholiczka
I na takich właśnie osobach zarabiają te droższe sklepy. 
-
onlineowiec
Niektórzy wolą przepłacić, ale nie martwić się, że np. sprzedający jest oszustem lub że zamówiony towar dostanie zamiast np. w 3 dni to za 2 tygodnie...
Każdy jest inny, dlatego zarówno sklepy jak i aukcje mają równe szanse na pozyskanie klienta.onlineowiec pisze:Niektórzy wolą przepłacić, ale nie martwić się, że np. sprzedający jest oszustem lub że zamówiony towar dostanie zamiast np. w 3 dni to za 2 tygodnie...
Tutaj sprawa nie jest prosta,bo zarówno aukcje jak i sklepy mają szanse na pozyskanie klientów,ale liczy się głównie cena. Pamiętajmy,że same sklepy prowadzą również działalność na portalach aukcyjnych,więc w praktyce kupujemy z jednego źródła.
Traffica pisze:Tutaj sprawa nie jest prosta,bo zarówno aukcje jak i sklepy mają szanse na pozyskanie klientów,ale liczy się głównie cena. Pamiętajmy,że same sklepy prowadzą również działalność na portalach aukcyjnych,więc w praktyce kupujemy z jednego źródła.
Niby tak, ale ceny mogą się różnić. Jeśli chodzi o Allegro, to cena może być tam wyższa, niż w sklepie, niestety polityka tego portalu jest taka, że koszty sprzedawców idą mocno w górę.
Zależy co kupujemy, ale jeśli są to rzeczy nowe to raczej w sklepach są taniej niż na allegro. Wiąże się to z dodatkowym kosztem za wystawienie przedmiotu oraz czasem jaki sprzedający musi poświęcić na wystawienie przedmiotu.
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie 
Całkowicie się zgadzam!Herbatnik pisze:Zależy co kupujemy, ale jeśli są to rzeczy nowe to raczej w sklepach są taniej niż na allegro. Wiąże się to z dodatkowym kosztem za wystawienie przedmiotu oraz czasem jaki sprzedający musi poświęcić na wystawienie przedmiotu.
Koszty utrzymania na allegro, są wbrew pozorom ogromne!Zachęcam wszystkich, do zamawiania w sklepach, kupicie trochę taniej, bo odejdą koszty.
-
Darmocha24.pl
Kwintesencja odpowiedzi na ten temat jest według mnie prosta. Wszystko zależy od czasu. Jeśli w dobrym jego okresie zaczniemy poszukiwania danego produktu może udać się nam kupić go za bezcen. Przykładowo dana osoba z powodu nagłej nieznanej nam sytuacji potrzebuje natychmiast pieniążków i wystawia interesujący nas przedmiot na krótko terminowej aukcji którą wygramy jeśli poświęcimy jej wystarczająco uwagi. Łatwo można zaoszczędzić także na promocjach które otaczają nas w codzienności. Wystarczy mieć głowę na karku i troszeczkę szczęścia
. Zdecydowanie w każdym wypadku radzę jako pierwszą opcję wykorzystać sklepy aukcyjne i porównanie cen. Oczywiście nie zawsze jest to możliwe 
http://darmocha24.pl/ Kupujesz, nie żałujesz!
-
Darmocha24.pl
Większość rzeczy w internecie jest tańszych. Przede wszystkim dlatego, że nie muszą płacić za sklep w dobrym miejscu, wystarczy jakiś magazyn. Jednak niektóre rzeczy lepiej kupuje się po obejrzeniu, dotknięciu itp.
http://darmocha24.pl/ Kupujesz, nie żałujesz!
-
Replacement
Kwestia aukcji - pamiętajmy, że np. Allegro każdorazowo dolicza prowizję. Tak więc, chyba lepiej znaleźć dobry sklep internetowy, niż celować na chybił trafił z różnymi sprzedawcami na Allegro.
Na podstawie swoich zakupów zauważyłam, że jeśli dany sprzedawca oferuje ten sam towar przez swój sklep internetowy oraz na aukcji, to często w sklepie jest on nieco tańszy. Pewnie bierze się to stąd, że wystawienie aukcji kosztuje. Zaletą aukcji jest to, że można zyskać punku payback szczególnie przy droższych zakupach.
myślę, że w outletach będzie najtaniej
ale mimo wszystko trzeba poszperać wszędzie
np. meble lepiej kupić przez internet, bo można trafić na rabaty, a 22 sierpnia w http://www.outletmeblowy.pl/ jest "gorący czwartek" i można zaoszczędzić nawet do -80% 
Zależy od produktów
trzeba uważać z aukcjami, bo nawet jeżeli cena jest bardzo niska, to nie mamy gwarancji, ze kupujemy oryginalny produkt, ja juz nieraz się tak nacięłam. Najlepiej poszukać sprzedawcy z certyfikatem, albo zamawiac w sprawdzonych sklepach internetowych. Ja ostatnio, kiedy kupowała wyposażenie do ogrodu, przerzuciłam się z allegro na stronę Conrad.pl, bo tutaj jest duży wybór, a przy okazji pewność, że przedmioty są oryginalne.
Tylko, że te punkty PayBack są bez sensu. Żeby wymienić na coś sensownego trzeba ich zbierać i zbierać... w nieskończonośc. Co do aukcji to faktycznie ceny wyższe bo alledrogo stawki ciągle podnosiMarta30 pisze:Na podstawie swoich zakupów zauważyłam, że jeśli dany sprzedawca oferuje ten sam towar przez swój sklep internetowy oraz na aukcji, to często w sklepie jest on nieco tańszy. Pewnie bierze się to stąd, że wystawienie aukcji kosztuje. Zaletą aukcji jest to, że można zyskać punku payback szczególnie przy droższych zakupach.